ایجاد مدارس شبانه روزی در استان سیستان و بلوچستان
![ایجاد مدارس شبانه روزی در استان سیستان و بلوچستان](https://media.mehrnews.com/d/2022/05/12/3/4148393.jpg)
مشاور وزیر آموزش و پرورش گفت: استان سیستان و بلوچستان یکی از استانهای پرچالش در حوزه عدالت آموزشی است.
مشاور وزیر آموزش و پرورش گفت: استان سیستان و بلوچستان یکی از استانهای پرچالش در حوزه عدالت آموزشی است.
به گزارش خبرنگار مهر در کشور هر چه دلتان بخواهد ما تصمیمهای خوب و سندهای خوب و مانند اینها داریم. آنی که مهم است، این است که به این تصمیمها عمل بشود.
این بخشی از سخنان مقام معظم انقلاب است که روز گذشته 21 اردیبهشت ماه در دیدار با صدها تن از معلمان و فرهنگیان، آموزشوپرورش ایراد نموده و بر لزوم یک اقدام عملی و جهادی برای اجرای سندهای خوب تربیتی همچون سند تحول تاکید کردند.
یکی از نمودهای اصلی در اجرای جهادی سند تحول، موضوع عدالت آموزشی است که شاید بیش از هر موضوع دیگری نیازمند یک اقدام جهادی است. از همین رو است که وزارت آموزش و پرورش با راهاندازی قرارگاه عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر به دنبال کاهش فاصله در کشور در بحص برخورداری از امکانات آموزشی است.
یکی از مناطق محروم در کشور در زمینه برخورداری از امکانات آموزشی، استان سیستان و بلوچستان است؛ لزوم توجه جدی به چالشهای آموزشی در این استان موجب شده است تا قرارگاه عدالت آموزشی به عنوان اولین منطقه به آن توجه کند.
حمیدرضا خانمحمدی مشاور وزیر آموزش و پرورش در قرارگاه عملیاتی «عدالت تربیتی» و «نصیب آموزشی برابر» در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان یکی از استانهای پرچالش در حوزه عدالت آموزشی است؛ گفت: شاخصها در بعضی نقاط این استان فاصله چشم گیری با میانگین کشوری دارد؛ مثلاً در بحث سرانه فضای آموزشی، استان سیستان و بلوچستان 3/3 دهم است در حالی که در کشور هر دانش آموز برخوردار از 5/7 دهم متر مربع فضای آموزشی است.
وی با بیان اینکه خیرین به شدت تلاش کردند و دولت هم هزینه کرده اما این فاصله کم نشده است؛ گفت: علت این مسئله این است که این استان جوان است؛ رشد جمعیت خوشبختانه در این استان بسیار بالاست.
مشاور وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ما باید این استان را ویژه ببینیم؛ اظهار کرد: استان سیستان و بلوچستان، استانی است که برقرار کننده امنیت است؛ امنیت جنوب و جنوب شرق کشور را تأمین میکند؛ در دو ماه اول سال جاری چهار شهید تقدیم کرده است؛ باید به آن توجه کرد. به همین دلیل قرارگاه عدالت آموزشی و نصیب آموزشی اولین جلسه کاری خود را در استان سیستان و بلوچستان برگزار کرد.
بازماندگان از تحصیل اولین چالش آموزشی استان سیستان و بلوچستان است
خانمحمدی افزود: این جلسه مصادف شد با جلسه شورای معاونین اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان؛ چالشهایی که در این جلسه توسط معاونت ابتدایی مطرح شد بحث بازماندگان از تحصیل است که اصل این چالش به علت رشد چشمگیر تعداد بازماندگان از تحصیل بعد از کروناست. یعنی دو سال کرونا باعث شده است که ما در بازماندگان از تحصیل متأسفانه رشد زیادی داشته باشیم و این تعداد قابل توجه بود.
مشاور وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بخشی از این مشکل تعداد بالای بازماندگان از تحصیل در اختیار آموزش و پرورش نیست؛ افزود: مثل جنگی که در افغانستان صورت گرفته است یا بحث مهاجرت و بحث خشکسالیهای که در دو سال اخیر اتفاق افتاده است و موضوع کرونا در مجموع دست آموزش و پرورش را خیلی در تنگنا قرار داده و محدود کرده است.
حل مشکل کمبود فضای آموزشی با ایجاد مدارس شبانه روزی در مقطع متوسطه
مشاور وزیر آموزش و پرورش با اشاره به موضوع فضای آموزشی گفت: قرار بر این شد مبتنی بر یک نقشه راه و برنامه ریزی ما بتوانیم مجتمعهای بزرگی را در مقطع متوسطه 1 و 2 به صورت شبانه روزی در نقاطی متمرکز کنیم که بحث پراکندگی داشن آموزان نوجوان هم حل بشود و دانش آموزان در مدارس شبانه روزی مستقر شوند و این اسکان باعث شود که آنها بتوانند از امکانات آموزشی خوب استفاده کنند؛ قرار شد به صورت مدون و از پایین به بالا یعنی از مدرسه مسائل و چالشها شناسایی شود و در جلسه بعدی قرارگاه عدالت آموزشی استان بحث و بررسی شود و از قرارگاه استانی به قرارگاه کشوری ارسال شود.
پراکندگی دانش آموزان در استان به کمبود نیروی انسانی را تشدید کرده است
خانمحمدی کمبود نیروی انسانی را یکی از چالشهای اصلی استان دانست و افزود: خیرین مدرسه میسازند و دولتهم برنامههای ساخت مدرسه را پیگیری میکند؛ اما به دلیل پراکندگی دانش آموزان در این استان و در روستاهای پراکنده خصوصاً در مقطع دبستان که نمیتوانیم دانشآموزان کوچکتر را به صورت متمرکز جمع کنیم؛ با مشکل کمبود نیروی انسانی مواجهیم. مثلاً برای 7 یا 8 دانش آموز باید یک معلم به روستا فرستاده شود و این یک مقدار کار را سخت کرده است؛ قرار شد بر مبنای برنامه ریزی سه سطحی این موضوع حل شود.
مشاور وزیر آموزش و پرورش با اشاره به بازنشستگان این استان گفت: فرهنگیانی را داریم که در آستانه بازنشستگی هستند اما میتواند تا 35 سال خدمت کنند؛ قرار شد با یک فرهنگ سازی بسیار مناسب از آنها استفاده و به کارگیری شوند تا در این عملیات موفق باشیم.
خانمحمدی خاطر نشان کرد: فضای قرارگاه عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر به واسطه حضور دستگاه مختلف از جمله وزارت کشور، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و نهادهای مختلف با یک همکاری بسیار خوب تشکیل شده است و این یادآور زمان جنگ است که همه در کنار هم با یک رویکرد جهادی مبارزه کردند و برای هماهنگی در اتاق عملیات در کنار هم مینشستند که همین رویکرد جهادی باعث پیروزیهای بسیار خوب شد. انشاالله این سفرها که در استانهای دیگر در هفتههای آتی هم ادامه خواهد داشت موجب میشود به ترتیب در استانهای مختلف قرارگاههای استانی شکل خواهد گرفت که به بازوهای عملیاتی جریان عدالت تربیتی تبدیل شوند
![ایجاد مدارس شبانه روزی در استان سیستان و بلوچستان 2](https://media.mehrnews.com/d/2022/05/12/4/4148394.jpg)