چهارشنبه 8 مرداد 1404

ایران رسماً با 2 متحد ثروتمند هم‌پیمان شد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
ایران رسماً با 2 متحد ثروتمند هم‌پیمان شد

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران از کاهش 22 درصدی صادرات به کشورهای همسایه در سه‌ماهه نخست سال 1404 خبر داد. افت قیمت محصولات پتروشیمی، کاهش صادرات گاز طبیعی، نوسانات ارزی و مسائل سیاسی منطقه‌ای از عوامل اصلی این کاهش اعلام شده‌اند، در حالی که تجارت خارجی ایران با همسایگان نیز 16 درصد افت ارزشی داشته است.

آمار گمرک ایران از افت 16 درصدی تجارت خارجی با کشورهای همسایه در سه‌ماهه نخست 1404 خبر می‌دهد. با وجود کاهش صادرات، افزایش مبادلات تجاری با کشورهایی مانند قطر و روسیه نشان‌دهنده پتانسیل های نوظهور برای تقویت تجارت منطقه‌ای ایران است.

محمدعلی دهقان‌دهنوی، رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران، در گفت‌وگویی تلویزیونی اظهار داشت: «نیمی از کاهش صادرات به دلیل افت قیمت محصولات پتروشیمی و کاهش حجم صادرات گاز طبیعی است و نیمی دیگر به عواملی مانند سیاست‌گذاری‌ها، نوسانات ارزی و مسائل سیاسی در منطقه بازمی‌گردد.»

آمار تجارت خارجی در سه‌ماهه نخست 1404

بر اساس گزارش‌ها، در سه‌ماهه نخست سال 1404، تجارت خارجی ایران با کشورهای همسایه به 13 میلیارد و 427 میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، از نظر ارزشی 16 درصد و از نظر وزنی 17 درصد کاهش یافته است. در این دوره، صادرات ایران به همسایگان 6 میلیارد و 650 میلیون دلار بوده که کاهشی 22 درصدی را نشان می‌دهد.

چالش‌های پیش روی تجارت خارجی

دهقان‌دهنوی با اشاره به تأثیر نوسانات ارزی و تنش‌های سیاسی منطقه‌ای، تأکید کرد که این عوامل به همراه سیاست‌گذاری‌های داخلی، موانعی جدی برای توسعه تجارت خارجی ایران ایجاد کرده‌اند. او لزوم بازنگری در این سیاست‌ها برای بهبود وضعیت صادرات را مورد توجه قرار داد.

ایران رسماً با 2 متحد ثروتمند هم‌پیمان شد 2