دوشنبه 24 اردیبهشت 1403

ایران‌هراسی و استفاده ابزاری ضدانقلاب از «فم‌تریپ» / Fam Trip؛ سنجه‌ای برای تعیین میزان کینه‌توزی براندازان

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
ایران‌هراسی و استفاده ابزاری ضدانقلاب از «فم‌تریپ» / Fam Trip؛ سنجه‌ای برای تعیین میزان کینه‌توزی براندازان

یک خانم ایرانی بلاگر حوزه گردشگری از طریق فم‌تریپ که شاخه ای از حوزه گردشگری است حرکتی را با شعار Feel Iran (ایران را حس کن) آغاز کرده که این حرکت توسط ضد انقلاب و براندازان در حال تبدیل به پروژه ای دیگر در راستای ایران هراسی است!

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در سال 98 یک خانم ایرانی بلاگر حوزه گردشگری از طریق فم‌تریپ (Fam Trip) که شاخه ای از حوزه گردشگری با هدف سیاحت و تجارت است حرکتی را با شعار Feel Iran (ایران را حس کن) آغاز کرد که این حرکت توسط ضد انقلاب و براندازان به ابزاری برای تخطئه داشته های فرهنگی ایران و در نهایت خدمت به پروژه ایران هراسی و اسلام هراسی تبدیل شد که برای اثبات این غرض ورزی سیاسی لازم به تشریح واقعیت هایی است که پرده از این نمایش مضحک بردارد.

گرچه این شخص به واسطه فعالیت هایی که وی را در مضان برخی از اتهامات قرار می داد مورد انتقاد برخی از متولیان و افراد قرار گرفت؛ اما در مجموع می توان مدعی شد که نفس کار وی که در دعوت از گردشگران خارجی برای دیدن جاذبه های گردشگری ایران خلاصه می شود، می تواند برای کشور منافع مادی و معنوی بسیاری به همراه داشته باشد؛ اما باز تاکید می شود که اگر این اقدام صرفا در حوزه گردشگری تعریف شود و نه اینکه گردشگری و توریسم محمل و مجملی برای انتقال برخی از افراد مسئله دار به کشور باشد.

با این وجود آنگونه که از تعریف ها برمی آید فم تریپ در حوزه گردشگری به سفری ارزان و معملا رایگان اطلاق می شود که بانی و متولی سفر که می تواند شخص یا یک موسسه مانند موسسات فرهنگی و یا فعال در حوزه توریسم باشد از سایر افرادی که در حوزه گردشگری فعال هستند دعوت می کند که برای دیدار از کشور وشهری به یک شهر یا کشور خاص سفر کنند.

در این سفرها عمده ترین اهدافی که دنبال میشود جنبه تبلیغاتی و فرهنگی دارد. در واقع افراد بجای آنکه از طریق مدیا های گوناگون با سرزمینی آشنا شوند، خود شخصا عازم سفر می شوند و با درکی واقعی از جاذبه های

گردشگری می توانند در خاتمه و بعد از سفر تجربیات خود را در اختیار دیگران بگذارند و در نهایت گاه با یک فم تریپ یک شهر یا منطقه ناشناخته می تواند در چشم برهم زدنی به یکی از قطب های گردشگری تبدیل شود. امکانی که در حالت معمول به چندین سال زمان نیاز دارد و ممکن است به واسطه بازدید مسافران غیرحرفه ای و ناآشنا بودن آنها به مباحث گردشگری جاذبه های یک منطقه هرگز شناخته نشود و یا دیر و ابتر شناخته شود. اما در فم تریپ این امکان بخاطر نگاه حرفه ای فعالان این حوزه جاذبه های گردشگری سریعتر شناخته می شود و امکان معرفی فرهنگ ها و خرده فرهنگ ها در این داستان وجود دارد.

با این وجود خانم مذکور برای بار دوم اقدام به دعوت از فعالان گردشگری با همان رویکرد قبلی نموده است. اما این بار اقدام وی از همان ابتدا به عنوان ابزاری در خدمت ضد انقلاب و براندازان قرار گرفته و با تبلیغاتی معکوس و منفی سعی دارند تا گردشگران را از سفر به ایران برخذر دارند و در این رهگذر با سفسطه گری ماهیت فم تریپ را زیرسوال برده اند.

در این قضیه توسط اقشار و افراد ضدانقلاب در فضای مجازی موجبات ایران هراسی را رقم زده اند تا به جایی که حتی خود این خانم را که نهادهای فرهنگی ایران هنوز اقدامات وی را تایید نکرده اند هم قربانی این کینه توزی قرار گرفته است؛ چرا که در فضای مجازی محوری که وی را مورد هدف قرار داده و هر افراد پیاده نظام ضدانقلاب و براندازان ناکام هر یک با ادبیات خاص خود وی را محکوم کرده اند، نظرشان بر این مبنا استوار است که وی در پروژه ی فم تریپ چهره ای غیر واقعی از ایران به دنیا ارائه خواهد داد؛ قضاوتی زود هنگام که معلوم نیست عکس آن صادق باشد.

اما هرچه هست می توان در این برداشت به اطمینان رسید که معارضان با انقلاب و حاکمیت جمهوری اسلامی بشدت در این داستان همنوا و بیمناک شده اند که قاطبه افرادی که در محمل فم تریپ به ایران سفر خواهند داشت مانند بسیاری از گردشگران در نهایت شیفته فرهنگ هفت هزار ساله این سرزمین و بهشت چهار فصل ایران خواهند شد.

نکته حائز اهمیت این است که گردشگران دعوت شده صرفا یک گردشگر نیستند؛ بلکه افرادی مشهور در حوزه های گردشگری هستند که نه تنها در شهر و کشور خود بلکه در فضای مجازی هم میلیون ها فالوئر و دنبال کننده داردند. لذا شیوه سفر اینگونه است که آنان به عنوان پیش قراولان سفر بعد از پذیرش دعوت یک بلاگر سفر خود را آغاز میکنند و در مدت سفر می توانند مدیا های مختلفی در مورد جاذبه های سفرشان منتشر کنند و پس از سفر نیز می توانند نتایج شگفت انگیز سفر خود را در قالب سفرنامه هایی به زبان کشور خود منتشر کنند.

در این میان یکی از مهمترین نکاتی که لیدرهای گردشگری مدنظر قرار میگیرند، امنیت مقصدهای سفر است که اگر به تاریخ توریسم کشور در حوزه سفرهای خارجی نگاهی بیندازیم خواهیم دید که جمهوری اسلامی بعد از انقلاب کمترین مشکل با گردشگران خارجی داشته است؛ البته بجز چند مورد انگشت شمار که جاسوسانی در پوشش گردشگر به کشور وارد شده بودند و توسط نهادهای امنیتی ابتدا به ساکن دستگیر شده بودند.

باید انصاف داد که هیچ کشوری آغوش خود را برای جاسوسانی که امنیت مردمشان را نشانه گرفته اند باز نخواهد کرد.

با این اوصاف وقتی فردی مانند آتنا دائمی منتقد سفر گردشگران به کشور باشد، باید از این مجمل حدیث مفصل خواند.

انتهای پیام /