ایرپادهای اپل جایگزین سمعک میشوند؟
بررسی جدید پژوهشگران تایوانی حاکی از آن است که ایرپادهای "اپل" ممکن است بتوانند جایگزینی برای سمعک باشند.
به گفته "مؤسسه ملی بهداشت آمریکا" (NIH)، از هر هشت نفر در این کشور، یک نفر در سنین 12 سال یا بالاتر دچار کمشنوایی در هر دو گوش است. با وجود این، سمعکهای حرفهای بسیار گران هستند و برای تنظیم شدن، به مراجعههای متعدد به شنواییشناسان نیاز دارند.
گروهی از دانشمندان تلاش کردهاند تا بفهمند که آیا "ایرپاد2" (AirPods 2) و "ایرپاد پرو" (AirPods Pro) که به طور گسترده در دسترس هستند و به ترتیب 129 و 249 دلار قیمت دارند، میتوانند به خوبی سمعک کار کنند یا خیر. هزینه سمعک ممتاز مورد استفاده در این پژوهش، 10 هزار دلار و نوع پایه آن، 1500 دلار است.
ایرپاد پرو دارای ویژگی حذف نویز داخلی است و دانشمندان خاطرنشان کردند که ایرپاد پرو، چهار استاندارد از پنج استاندارد فناوری سمعک را برآورده میکند. کاربران فقط باید حسگر قدرت را در هر یک از ایرپادها فشار دهند و نگه دارند تا بین حالت حذف نویز فعال و شفافیت جابهجا شوند. حالت دوم اجازه میدهد تا صدای بیرون به گوش وارد شود.
اپل در سال 2016، با قابلیتی به نام "لایو لیسن" (Live Listen) عرضه شد که به کاربر امکان میدهد تا از هدفونهای بیسیم و تلفن همراه آیفون خود برای تقویت صدا استفاده کنند. این ویژگی باعث میشود که ایرپاد شبیه به یک محصول تقویتکننده صدای شخصی کار کند که برای افرادی با شنوایی معمولی ساخته شده است.
برای استفاده از قابلیت لایو لیسن باید ایرپاد خود را به آیفون متصل کنید. به تنظیمات و قسمت "کنترل سنتر" (control center) بروید و سپس، "اسکرول" (scroll) کنید و روی دکمه "افزودن" (add) در قسمتی که با نماد گوش کوچک میگوید "شنیدن" (hearing) ضربه بزنید.
پژوهشگران این دستگاهها را روی 21 شرکتکننده مبتلا به کمشنوایی خفیف تا متوسط آزمایش کردند. آنها یک جمله کوتاه مانند "قبض برق اخیرا بالا رفته" را برای شرکتکنندگان خواندند و از آنها خواستند در حالی که دستگاه را پوشیده بودند، واژهها را تکرار کنند.
در این آزمایش، ایرپاد پرو عملکرد مشابه سمعکهای اصلی را در یک محیط آرام داشت و فقط کمی از سمعکهای درجه یک پایینتر بود.
پژوهشگران دریافتند که ایرپاد2 اگرچه کمترین عملکرد را بین این چهار دستگاه دارد، اما به شرکتکنندگان در مقایسه با استفاده نکردن از سمعک کمک میکند تا واضحتر بشنوند.
ایرپاد پرو در یک محیط پر سر و صدا تر، هنگامی که صداها از کنار شرکتکننده میآمدند، عملکرد قابل مقایسه با سمعکهای ممتاز را نشان داد. با وجود این، زمانی که صداها از مقابل شرکتکنندگان میآمدند، هیچ یک از دو مدل ایرپاد نتوانستند به شرکتکنندگان در بهتر شنیدن کمک کنند.
"یینگ هوی لای" (Ying-Hui Lai)، مهندس زیستی "دانشگاه ملی یانگ مینگ چیائو تونگ" (NYCU) تایوان و از پژوهشگران این پروژه گفت: دو دلیل ممکن است تفاوت بین این دو سناریو را نشان دهند. یک دلیل ممکن است مربوط به مسیرهایی باشد که امواج صوتی در آنها حرکت میکنند و دلیل دیگر، الگوریتم پردازش سیگنال پیشرفته توسط سمعکهای ممتاز است. یافتههای این پژوهش ممکن است مهندسان را برای طراحی سمعکها و محصولات تقویتکننده صدای شخصی ترغیب کنند که در جهتهای خاصی حساستر هستند.
لای خاطرنشان کرد: به نظر میرسد ایرپاد پرو بهتر از ایرپاد2 عمل میکند که احتمالا به دلیل ویژگی حذف نویز آن است.
وی افزود: بازار ایرپادها در سطح جهانی به سرعت در حال توسعه است. برخی از شرکتها به بررسی امکان طراحی ایرپادهایی با ویژگیهای تقویت صدا علاقمند هستند. پژوهش ما ثابت میکند که این ایده قابل قبول است.
"ین فو چنگ" (Yen-fu Cheng)، متخصص گوش و حلق و بینی در "بیمارستان عمومی کهنهسربازان تایپه" (TVGH) و از پژوهشگران این پروژه گفت: متقاعد کردن بیماران به استفاده کردن از سمعک میتواند چالشبرانگیز باشد.
وی افزود: این ایرپادهای بیسیم، کامل نیستند، اما نقطه آغاز خوبی برای بسیاری از بیمارانی به شمار میروند که به سمعکهای حرفهای دسترسی ندارند. حتی با این ایرپادها نیز کیفیت زندگی آنها افزایش مییابد.
این پژوهش، در مجله "iScience" به چاپ رسید.
منبع: رویداد 24 هم اکنون دیگران می خوانند-
هوش مصنوعی نتایج ایران در جام جهانی را پیش بینی کرد
-
توضیح پلیس درباره علت فوت «آیلار حقی» دختر جوان تبریزی
-
پروژکتورهای فرودگاه مهرآباد به سرقت رفت | پروازها لغو شد
-
آزمون استخدامی جذب نیروی خرید خدمات در آموزش و پرورش
-
تصاویری از کیان پیرفلک، کودک 9ساله ایذه ای | جزییات حادثه ایذه
-
در حادثه خوابگاه دختران دانشجویی سعادت آباد چه گذشت؟
-
نحوه احیای سوابق بیمهای ناموجودِ تامین اجتماعی / با این کد از آخرین سابقه بیمه باخبر شوید