ایستگاه فضایی
ایستگاه فضایی
سلاحهای ضد ماهوارهای این روزها به یکی از ابزارهای جدید قدرت در میان کشورهای جهان تبدیل شده و سطح رقابت میان کشورها را گستردهتر کرده است.
ماهواره «خیام» خدماتی به کشورمان در حوزههای مختلف مقابله با بلایای طبیعی، مسائل زیست محیطی و... ارائه میدهد که تاکنون هیچ ماهوارهای چنین خدماتی ارائه نداده است.
خیام را می توان ابرپروژه ایران و روسیه برای صنعت فضایی نامید که می تواند اشتراکات سیاسی و بین المللی این دو کشور را بیش از پیش کند.
یک روزنامه لبنانی نوشت ایران و روسیه که طی سالهای اخیر همکاری دو جانبه خوبی داشتهاند، با پرتاب ماهواره خیام به سمت تقویت این همکاری پیش میروند.
سازمان فضایی ایران کاربردهای ماهواره «خیام» در حوزه کشاورزی، بلایای طبیعی، تغییرات شهری، اکتشافات معدنی و پایش منابع آبی را تشریح کرد.
تهران - ایرنا - سازمان فضایی ایران کاربردهای ماهواره «خیام» در حوزه کشاورزی، بلایای طبیعی، تغییرات شهری، اکتشافات معدنی و پایش منابع آبی را تشریح کرد.
در ادبیات فارسی ضرب المثلی داریم که می گوید مرغ همسایه غاز است و جایی به کار می رود که قرار باشد «خود کم بینی» را نشان دهد.
میکروبها همه جا هستند. آنها ممکن است برای چشم انسان قابل مشاهده نباشند، اما میکروارگانیسمها تاثیر زیادی بر زندگی ما دارند. انسانها برای زنده ماندن به برخی از آنها نیاز دارند، در حالی که برخی دیگر پاتوژنهای بیماریزا هستند. بنابراین، شناسایی، نظارت و مطالعه این موجودات کوچک برای ما مهم است.
بی وزنی در فضا باعث شده است که استفاده برخی از محصولات غذایی در فضا ممنوع شود.
تهران - ایرنا - رئیس سازمان فضایی ایران اعلام کرد: طراحی مفهومی این ماهواره توسط متخصصان ایرانی انجام و به یک شرکت ساخت ماهواره سنجشی خوشنام ارائه شده است. ناظرین سازمان فضایی در تمام فرآیندهای مربوط به طراحی، ساخت و تست حضور داشتند و گام به گام اسناد و مدارک تایید شده تست را مشاهده کردهاند.
فارس نوشت: روز گذشته ماهواره «خیام» ایران با موفقیت از ایستگاه فضایی بایکونور قزاقستان به فضا رفت که این موضوع در مرکز توجه رسانههای دنیا قرار گرفت.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با مطرح کردن ادعاهایی علیه نوع کاربری ماهواره خیام به خبرگزاری آناتولی گفت که آمریکا از پرتاب «یک ماهواره با قابلیتهای چشمگیر جاسوسی به نیابت از ایران» مطلع است.
ماهواره خیام روز گذشته توسط موشک روسی «سایوز» در مدار زمین قرار گرفت. این ماهواره که مالکیت آن متعلق به ایران است روز گذشته ساعت 10:20 از پایگاه پرتاب فضایی «بایکونور» در قزاقستان راهی فضا شد. طبق اعلام سازمان فضایی، ماهواره «خیام» در مدار 500کیلومتری آرام گرفت و اولین داده تلهمتری آن روزگذشته حدود سه ساعت بعد از پرتاب از ایستگاه فضایی ماهدشت دریافت شد.