جمعه 5 بهمن 1403

ایست قلبی زیرساخت‌های جاده‌ای در کشور / دولت تدبیر و امید کارنامه موفقی ارائه نداد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
ایست قلبی زیرساخت‌های جاده‌ای در کشور / دولت تدبیر و امید کارنامه موفقی ارائه نداد

با گذشت هشت سال موفق توسط دولت نهم و دهم در زمینه توسعه زیرساخت های جاده ای کشور، اما این روند موثر در دولت تدبیر و امید نتوانست شیب صعودی را حفظ کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛ ایجاد بسترهای زیرساختی در توسعه کشور نقشی کلیدی و اساسی دارد، زیرساخت هایی همچون مسکن، طرح های آب رسانی و برق رسانی و حتی شبکه های مخابراتی را می توان از اقدامات مهم دولت ها نامید که نه تنها این توسعه نباید متوقف شود بلکه با افزایش جمعیت و گسترش شهر نشینی نیازمند توسعه بیشتر نیز می باشد.

یکی دیگر از زیرساخت هایی که جزو مهم ترین مسائل زیرساختی در کشور محسوب می شود و می توان در اولویت های اول دولت ها قرار گیرد، در زمینه ایجاد و توسعه زیرساخت های جاده ای و حمل و نقل در سطح کشور است.

جاده هایی که هم می توانند سلامت سفر را تضمین نمایند و هم با عدم نگاه توسعه گرایانه بلای جان مردم باشند، از سویی تبعاتی همچون ایجاد هزینه های گزاف مالی را به همراه داشته باشند و از سویی دیگر نیز به دلیل عدم زیرساخت های مناسب انسان های زیادی را به کام مرگ کشانند.

صنعت جاده سازی یکی از مهم ترین صنعت های کشور

صنعت جاده سازی را می توان یکی از مهم ترین صنعت های موجود در کشور ایران نامید چرا که با توسعه این صنعت، بخش اعظمی از مشکلات مردم را می توان حل کرد، و حتی در توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی و ترانزیتی کشور نیز بی تاثیر نخواهد بود.

از این رو دولت ها از دیرباز تا کنون اقداماتی را در مسائل زیرساختی حوزه های راه در کشور داشته اند که اوج این اقدامات را می توانیم در دولت نهم و دهم مشاهده نماییم.

زمانی که با حضور محمود احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهور این کشور، 63 هزار و 251 کیلومتر انواع جاده در کارنامه فعالیتی وی ثبت شد.

از این آمار نیز می توان به آسفالت کردن 101 هزار و 450 کیلومتر جاده در سراسر کشور اشاره کرد که به عبارتی دیگر انقلابی در حوزه آسفالت جاده ها بوده که 570 برابر کارکرد داشته است.

63 هزار و 251 کیلومتر انواع جاده در دولت نهم و دهم ساخته شد

ساخت و بهره برداری 63 هزار و 251 کیلومتر انواع جاده طی دولت نهم و دهم اقدامی خیره کننده بود که نه دولت های قبل از آن و نه دولت های بعد از آن نتوانسته بودند رکوردار آن باشند.

قابل توجه است که تا سال 84، سالانه 19 هزار و 89 نفر در جاده های کشور تلف می شدند، اما علیرغم سه برابر شدن وسایط نقلیه و نیز با تمهیداتی که اندیشیده شد در سال 91 تلفات حوادث جاده ای کشور به 13 هزار و 95 نفر کاهش یافت.

دربرنامه پنجم توسعه کاهش سالانه 10 درصدی تلفات جاده ای پیش بینی شده است، اما با تلاش ها و برنامه ریزی هایی که انجام شد شاهد کاهش 15 درصدی تلفات جاده ای در کشور بودیم.

بنادر کشور نیز از این نعمت بی بهره نبودند و توسعه زیرساخت های جاده ای در دولت نهم و دهم باعث گردید ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا در بنادر کشور در سال 84 که ظرفیت تقریبی 114 میلیون تن بود در این دولت به 184 میلیون تن برسد، ضمن اینکه ظرفیت بنادر کانتینری کشور با افزایش چهار برابری از یک میلیون و 800 هزار کانتینر، به هفت میلیون و 100 هزار کانتینر رسید.

ترانزیت 11 میلیون و 700 هزار تن کالا

این آمار و ارقام به یک گزارش بندری خلاصه نشد و میزان ترانزیت کالا از راه های مواصلاتی کشور به کشورهای همسایه که در سال 84 در مجموع پنج میلیون تن بود، در دولت های نهم و دهم این میزان به 11 میلیون و 700 هزار تن رسید.

آمارهای ثبت شده قابل توجه است که در سال 57 فقط 200 کیلومتر از روستاهای کشور راه آسفالته داشتند، اما در سال 84 این میزان به 54 هزار و 994 کیلومتر و در دولت نهم و دهم این آمار به 101 هزار و 450 کیلومتر رسید که این نشان می دهد راه های آسفالته روستایی کشور 570 برابر شده است.

و اما در دولت اول روحانی در حوزه راهسازی نیز آمارها حاکی ازپیشرفت ناچیز شاخص در بسیاری از بخش‌هاست.

ساخت 342 کیلومتر آزادراه در دولت یازدهم

طبق اعلام شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشوردر دولت یازدهم، 342 کیلومتر آزادراه جدید ساخته شد که 95 کیلومتر آن مربوط به سال 1392، 155 کیلومتر سال 1393، 28 کیلومتر سال 1394، 33 کیلومتر سال 1395 و 31 کیلومتر نیز در ماه های ابتدایی سال 1396 در سطح کشور اجرایی شده است.

در حوزه احداث راه اصلی یا بهسازی زیرساخت‌های فعلی نیز درعملکرد چهار ساله 1148 کیلومتر به ثبت رسیده که در دولت یازدهم 396 کیلومتر در سال ابتدایی، 273 کیلومتر در سال 1393، 238 کیلومتر در سال 1394، 209 کیلومتر در سال 1395 و 32 کیلومتر در سال 1396 احداث یا بهسازی راه اصلی صورت گرفته است.

در حوزه راه‌های روستایی نیز اتفاقات قابل توجهی صورت نگرفت تا جایی که در طول چهار سال حدود 11 هزار و 500 کیلومتر راه روستایی جدید در ایران ساخته شد که از این رقم 2218 کیلومتر مربوط به سال 1392، 3432 کیلومتر مربوط به سال 1393، 2016 کیلومتر مربوط به سال 1394 و 3292 کیلومتر مربوط به سال 1395 می‌شود.

این آمار ارائه شده کارنامه ای از عملکرد دولت یازدهم را نشان می دهد که در دولت دوازهم نیز عملکردی ضعیف تر از آن را داشته است تا جایی که در استان های جنوبی کشور از جمله آن استان هرمزگان وضعیت بغرنج راه های ارتباطی به گونه ای نابسامان بوده که مردم این استان هر روز شاهد تصادفات ناگوار و حتی مرگ عزیزانشان هستند.

محورهای مواصلاتی هرمزگان حال و روز خوبی ندارند

محورهای شرق و غرب استان هرمزگان این روزها حال و روز خوبی ندارند و تهدیدهای جاده ای به دلیل عدم زیرساخت های مناسب هر روز قربانی تازه ای را می گیرد.

استانی که با وجود ذخایر خدادادی و قرارگیری در مرز دریایی از مهم ترین استان های استراتژیکی کشور قلمداد می شود.

هرمزگانی که با وجود بندرگاه های مهم اقتصادی نیمی از اقتصاد کشور را سالانه تامین می کند اما این استان بندری حتی نیمی از زیرساخت های جاده ای متناسب با شهرهای بندری ایده آل دنیا را نیز ندارد.

جاده های مرگی که از راه های مواصلاتی روستایی گرفته تا مسیرهای بین شهرستانی که عنوان جاده های ترانزیتی را یدک می کشند حال و روز هرمزگان نشینان را مظطرب نشان می دهند.

از خطر برخورد با حیواناتی همچون شتر در مسیرهای شرق استان گرفته تا عدم توسعه جاده های دو طرفه در غرب استان هرمزگان غبار محرومیت در حوزه راهسازی را بر چهره این استان نشانده است.

جاده های بشاگرد جان مادران باردار زیادی را گرفته است

راه های مواصلاتی که در برخی از روستاهای شهرستان بشاگرد باعث از بین رفتن جان صدها مادر بارداری شده است که عدم توسعه آن در سال های اخیر کام مردمان این دیار را تلخ تر کرده است.

چهره های شاخص شهری و روستایی که در پی عدم زیرساخت های مناسب در جای جای این استان رخت سفر بسته اند که نمونه آن را می توان به مرگ دختر دانشجوی جوان نخبه رشته داروسازی اهل منطقه کشار شهرستان خمیر اشاره داشت که هنوز چهلمین روز درگذشت وی فرا نرسیده است.

از سویی دیگر گسترش شهر نشینی در استان هرمزگان با توسعه زیرساخت های جاده ای را نمی توان متوازن نامید چرا که نقاطی همچون "ایسین"، "تازیان" و " کشار" بندرعباس را که گسترش عظیمی از سکونت و ساخت و ساز را به چشم می بینند امروز مسیرهای مواصلاتی آن با این گسترش جمعیتی همخوانی ندارد و جاده های مواصلاتی این دسته از روستاهای بخش مرکزی بندرعباس بوی مرگ می دهند تا جایی که در شهریورماه سال جاری بیش از ده حادثه مرگبار در این مسیر اتفاق افتاده است.

هرمزگان نشینان روند توسعه زیرساخت های جاده ای را در دوران دولت نهم و دهم به خوبی در اذهان خود به یادگار سپرده اند و توقع آنها این بود، که در شیب تند اقدامات انجام گرفته، توسط دولت 8 ساله تدبیر و امید نیز حفظ و ارتقاء پیدا کند که در کمال ناباوری تمام تدابیرشان به یاس و نا امیدی تبدیل شد.

گفتنی است با روی کار آمدن دولت قوی و مردمی ایران اسلامی، مردم استان هرمزگان چشم انتظار تحقق آرزوی دیرینه شان در حوزه زیرساخت های راه های شهری و روستایی هستند تا غبار مرگ از مسیرهای مواصلاتی این استان برچیده شود.

انتهای پیام /

ایست قلبی زیرساخت‌های جاده‌ای در کشور / دولت تدبیر و امید کارنامه موفقی ارائه نداد 2
ایست قلبی زیرساخت‌های جاده‌ای در کشور / دولت تدبیر و امید کارنامه موفقی ارائه نداد 3
ایست قلبی زیرساخت‌های جاده‌ای در کشور / دولت تدبیر و امید کارنامه موفقی ارائه نداد 4
ایست قلبی زیرساخت‌های جاده‌ای در کشور / دولت تدبیر و امید کارنامه موفقی ارائه نداد 5
ایست قلبی زیرساخت‌های جاده‌ای در کشور / دولت تدبیر و امید کارنامه موفقی ارائه نداد 6
ایست قلبی زیرساخت‌های جاده‌ای در کشور / دولت تدبیر و امید کارنامه موفقی ارائه نداد 7