پنج‌شنبه 8 آذر 1403

ایمن سازی راه‌های بوشهر با هزینه 1380 میلیارد ریال

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ایمن سازی راه‌های بوشهر با هزینه 1380 میلیارد ریال

بوشهر - ایرنا - مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان بوشهر گفت: در دولت تدبیر و امید یکهزار و 380 میلیارد ریال اعتبار در بخش جاده‌ای این استان هزینه شده‌است که نتیجه آن ایمن سازی راه‌ها و کاهش تلفات جانی و خسارت‌های ناشی از حوادث رانندگی است.

سید حمید رضا علم روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: با هزینه این میزان اعتبار امروز طول راه روستایی استان بوشهر از 2هزار و 165 کیلومتر در سال 92 به 2 هزار و 246 کیلومتر، راه اصلی از 568 به 608 کیلومتر و بزرگراه‌ها نیز از 535 به 671 کیلومتر افزایش یافته است.

وی اظهارداشت: ایمنی جاده‌ها به عنوان مهمترین دغدغه مردم و مسئولان به شمار می‌رود که برای روان سازی تردد و ترافیک در معابر بین شهری و روستایی، تجهیز محورهای ارتباطی به سامانه‌های هوشمند جاده‌ای یکی از اولویت‌های این اداره کل است و استان بوشهر در کشور جزو استان‌های پیشگام از این نظر است.

علم اضافه کرد: تا پایان سال 92، 42دستگاه تردد شمار، 13 دستگاه نظارت تصویری، 9 دستگاه ثبت تخلف و 2 دستگاه باسکول توزین در حال حرکت در جاده‌های استان بوشهر وجود داشت.

علم یادآور شد: با تلاش صورت گرفته امروز در سال پایانی دولت 57 دستگاه سامانه ثبت تخلف سرعت، 17 سامانه نظارت تصویری، 54 سامانه تردد شمار برخط، سه دستگاه باسکول توزین در حال حرکت، هشت دستگاه سامانه وی ام اس جاده‌ای د رمحورهای ارتباطی، شریانی و گلوگاه‌های ترافیکی این استان نصب است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان بوشهر یادآور شد: در زمان حاضر 95 درصد محورهای شریانی استان بوشهر به سامانه پیشرفته ثبت تخلف سرعت مجهز و از استان‌های ممتاز کشور در این بخش است.

وی اضافه کرد: تجهیز محورهای ارتباطی استان بوشهر به سامانه‌های کنترل سرعت بر رفتار ترافیکی رانندگان، کاهش سوانح و تلفات جاده‌ای و زمینه ارتقای ایمنی در جاده‌ها را به دنبال داشته است طوری که میانگین سرعت رانندگان تا 40 درصد د رمحورهای دارای دوربین کاهش نشان می‌دهد.

علم ادامه داد: در زمان حاضر در محور ساحلی دیر که تلفات آن بالا است دوربین‌های جاده‌ای نصب شده و تلاش می‌شود این دوربین‌ها که شامل هشت سامانه است با کسب مجوز پلیس راهور فعال شود با نصب این دوربین‌ها به غیر از محور دیلم - بهبهان و سه راهی سیراف به جم که در برنامه امسال است همه محورهای استان به سیستم هوشمند مجهز می‌شود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان بوشهر گفت: 2 سامانه نظارت تصویری و باسکول توزین در حال حرکت که در استان فعال است و نقش بارزی در شناسایی رخدادهای طبیعی و ترافیکی و جلوگیری از تخلف حمل تناژ اضافه به وسیله رانندگان خاطی داشته است.

بوشهر استان پشیتاز در آسفالت راه روستایی 

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان بوشهر گفت: این استان دارای 2هزار و 246 کیلومتر راه روستایی آسفالت و از استان‌های پیشرو کشور در این زمینه است.

وی اضافه کرد: در زمان حاضر تنها یک روستای بالای 50 خانوار جمعیت استان بوشهر شامل ریز - سرچشمه باقی مانده که کارهای عملیاتی آن انجام شده و با بهره‌برداری از این پروژه بوشهر نخستین استانی خواهد بود که همه راه‌های روستایی بالای 50 خانوار آن آسفالت است.

علم بیان کرد: براساس برنامه‌ریزی این سازمان، امسال در قالب طرح "ابرار" قرار است تا پایان سال 2هزار کیلومتر از جاده‌های روستایی کشور آسفالت شود و با توجه به اینکه بیشتر جاده‌های روستایی استان آسفالت است، راه‌های روستایی که نیاز به بهسازی دارند در دستور کار قرار می‌گیرد و سهم استان بوشهر در این طرح 28 کیلومتر است.

وی اضافه کرد: با اجرای این سهمیه مابقی جاده‌های روستایی این ستان نیز آسفالت می‌شود که در این صورت بوشهر به عنوان نخستین استان کشور خواهد بود که همه راه‌های روستایی آن آسفالت است.

به گفته علم، همچنین روشنایی مسیرها در استان بوشهر از 92 کیلومتر در آغاز به کار دولت تدبیر و امید هم اکنون به 124 کیلومتر افزایش یافته است و در حالی که تا قبل از دولت تدبیر و امید هیچ پل هوایی برای مدرسه‌های حاشیه جاده وجود نداشت اما امروز احداث پنج دستگاه پل هوایی عابر پیاده از جمله مهمترین اقدام‌های انجام شده در استان بوشهر به شمار می‌رود.

2 برابر شدن مجتمع‌های خدمات بین راهی 

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان بوشهر اضافه کرد: تا سال 92 تنها هشت مجتمع خدمات بین راهی در استان بوشهر فعال بود که در زمان حاضر به 16 مجتمع افزایش یافته است و به صورت میانگین برای هر یک از این مجتمع‌های بین راهی چهار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده‌است.

وی بیان کرد: همچنین در هفته دولت امسال نیز 2 مجتمع خدمات رفاهی بین راهی در محور ساحلی بوشهر - گناوه و محور عسلویه - بندر عباس هر کدام دارای 10 هزار مترمربع مساحت بهره‌برداری می شود که از همه امکانات خدمات رفاهی و بهداشتی از قبیل جایگاه عرضه سوخت، نمازخانه، سرویس‌های بهداشتی، رستوران، تعمیرگاه، استراحت‌گاه و فضای سبز برخوردار هستند.

علم ادامه داد: برای اتمام و بهره‌برداری از این 2 پروژه در مجموع 9 میلیارد تومان از سوی بخش خصوصی و 900 میلیون تومان توسط سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان بوشهر هزینه شده‌است.

وی اضافه کرد: همچنین برای راه‌اندازی 10 مجتمع خدماتی رفاهی دیگر نیز از سوی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای موافقت اصولی صادر شده‌است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان بوشهر گفت: با بهره‌برداری از این پروژه‌ها به طور تقریبی همه محورهای شریانی استان بوشهر از خدمات مجتمع‌های خدماتی رفاهی بین راهی بهره‌مند می‌شوند و رانندگان و گردشگران داخلی و خارجی در صورت نیاز می‌توانند از امکانات آنها استفاده کنند.

وی اضافه کرد: پارسال نیز پنج واحد مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی با پراکنش مناسب در محورهای ارتباطی استان بوشهر با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و مشارکت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور به بهره‌برداری رسید که در نوع خود در کشور کم نظیر است‌.

علم افزود: این مجتمع ها که دارای رمپ ورود و خروج فنی و استاندارد هستند و همه خدمات لازم را نیز در خود دارند باعث ایمنی بیشتر برای بهره برداران جاده‌ها می‌شوند و با بهره‌برداری از آنها از خدمات متفرق بین راهی نیز جلوگیری می‌شود.

خرید 12 دستگاه ماشین آلات راهداری 

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان بوشهر گفت: این استان با خرید 12 دستگاه انواع ماشین آلات مورد نیاز این بخش از نظر امکانات سرآمد است و با 220 دستگاه انواع ماشین آلات سبک و سنگین و نیمه سنگین در زمان نیاز آماده خدمات رسانی است.

علم اضافه کرد: به روز بودن این امکانات نیازمند تامین اعتبار بویژه در بخش تعمیرات است که اعتبارات ملی به تنهایی جوابگو نیست و باید از محل اعتبارات استانی نیز برای این بخش تامین اعتبار شود.

به گفته علم، خریداری دستگاه خط کش جاده و اجرای آن توسط این سازمان به منظور صرفه جویی در هزینه‌ها، افزایش استفاده ازآسفالت‌های حفاظتی برای بالا بردن عمر آسفالت‌ها در راستای بالا بردن بهره‌وری دانست.

وی با بیان اینکه مشکلات نوبت دهی ناوگان حمل بار یکی از چالش‌های قدیمی است ادامه داد: با اجرای سامانه از پایانه تا بندر، عدالت در توزیع بار و جلوگیری از ورود رانندگان متخلف و متفرقه به صورت سامانه‌ای نظارت می‌شود.

جوانترین ناوگان حمل و نقل مسافر و بار 

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان بوشهر گفت: این استان دارای یکی از جوانترین ناوگان اتوبوس رانی کشور که میانگین سنی آن زیر پنج سال است و در این شرایط نیز که به دلیل شیوع بیماری کرونا جابه جایی مسافر محدود شده اما باز هم فعال و در حال خدمات رسانی به مسافران هستند.

وی یادآور شد: در زمان حاضر شرکت‌های حوزه مسافر در استان بوشهر از 24 شرکت در سال 92 به 35 شرکت و شرکت‌های حمل و نقل کالا نیز از 115 به 145 شرکت افزایش یافته است.

علم بیان کرد: در حوزه حمل و نقل بار نیز عمر ناوگان بار در استان بوشهر به هشت سال رسیده‌است و براساس آمارها ناوگان مسافری استان جوانترین ناوگان را در کشور دارا است و با وجود همه مشکلات اما با عزمی راسخ کار جا به جایی بار و کالا را انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: تا سال 92، تنها چهار پایانه مسافری در استان بوشهر فعال بود که این شمار امروز به 6 پایانه مسافربری افزایش یافته است.

علم، بهسازی و تعریض محور ساحلی بوشهر به دیر در شهرستان تنگستان به طول هفت کیلومتر و اعتبار 84 میلیارد ریال، تعریض محور سعدآباد به آبپخش در شهرستان دشتستان به طول یک کیلومتر و اعتبار 32 میلیارد ریال، احداث جاده نخیلات در شهرستان دشتستان به طول 10.5 کیلومتر و اعتبار 50 میلیارد ریال با هدف روان سازی تردد روستائیان و جا به جایی محصولات نخلداران منطقه آبپخش، احداث محور بنود به دریا در شهرستان عسلویه به طول هشت و نیم کیلومتر و اعتبار 50 میلیارد ریال را از جمله پروژه‌های افتتاحی این اداره کل در هفته دولت عنوان کرد.

*س_برچسب‌ها_س*
ایمن سازی راه‌های بوشهر با هزینه 1380 میلیارد ریال 2
ایمن سازی راه‌های بوشهر با هزینه 1380 میلیارد ریال 3