بازدهی بازارها در هفته پایانی اسفند / دلار در کانال پنجاه هزار تومان میماند؟
در آخرین هفته سال، ریز بهای ارز سبب شد قیمتها در بازار دستخوش کاهش شده و روند سودآوری بازارها معکوس شود.
ایمان ربیعی- بازارهای ایران در هفتههای ایخر تحت تاثیر پیشرانی قیمت ارز، با رشد قابل ملاحظهای روبرو شدند. بر اساس این گزارش عقبنشینی قیمت ارز اما سبب شد سایر بازارها نیز ریزش قیمت را تجربه نمایند.
این چنین شد که آخرین هفته سال 1402 با ریزش قیمتها در بازارهای چهارگانه سرمایهگذاری بسته شد.
دلار چرا عقب رفت؟
سیاستگذار تمام تلاش خود رابه کار بست تا بتواند قیت ارز را در کانال پنجاه هزار تومان ببندد. البته وضعیت کنونی از نگاه کارشناسان شکننده است. به عبارت دیگر بازار ارز مستعد ورود دوباره به کانال شصت هزار تومان است و حضور در سقف کانال پنجاه هزار تومان با اولین تکانه میتواند به فراموشی سپرده شود. از راه رسیدن ماه مبارک رمضان اتفاق دیگری بود که سبب شد اندکی آرمش به بازار ارز بازگردد. تعطیلات طولانی مدت از یک سو و سیاست دولت برای تامین ارز مسافری از سوی دیگر تا حدی فشار موود بر بازار را تخلیه کرد با این حال کارشناسان بر این عقیدهاند که نحوه تامین ارز مسافری خود عاملی است برای توزیع رانت.
قیمت دلار از 17 تا امروز 24 اسفند و طی 6 روز معاملاتی هفته اخیر، نوسانات کاهشی داشت. این اسکناس در مدت یادشده افت بازدهی 2.23 درصدی و کاهش قیمت هزار و 350 تومانی داشت. در آخرین معامله روز جاری، اسکناس آمریکایی در محدوده قیمتی 59 هزار تومان قرار گرفت.
بازدهی بازار طلا با وجود رشد انس جهانی، منفی شد
عقبگرد قیمت دلار زمینه را برای کاهش اندک بهای طلا مهیا کرد این رزها البته مصهوعات طلا مشتری کمی دارد و اغلب سرمایهگذاران بر این عقیدهاند که بهتر است نسبت به خرید طلای دست دوم و همچنین طلای آب شده اقدام کنند.
روز پنجشنبه 19 اسفند هر گرم طلای 18 عیار به قیمت سه میلیون و 104 هزار و 300 تومان رسید و با کاهش 89 هزار تومانی نسبت به هفته گذشته، به کار خود پایان داد. به این ترتیب بازار طلا شاهد کاهش 2.8 درصدی قیمت بود. این افت بالاترین بازدهی را از آن بازار طلا کرد. بر این اساس بهای هر مثقال طلای 18 عیار روی رقم 13 میلیون و 473 هزار تومانی ایستاد.
در کنار کاهش قیمت ارز، کاهش تقاضای طلا نیز در ریزش قیمت موثر بود. البته در هفتهی پایانی سال 1402، قیمت هر اونس لای جهانی با افزایش سیزده دلاری مواجه شد. قیمت هر اونس طلا در میانهی روز جمعه به 2169 دلار وارد شد.
سکه چقدر زیان داد؟
در هفته اخیر سکه امامی کاهش بازدهی 0.51 درصدی داشت. این قطعه در آخرین معامله روز پنجشنبه 24 اسفند با قیمت 36 میلیون و 910 هزار تومان به کار خود پایان داد و کاهش قیمت 190 هزار تومانی نسبت به هفته گذشته داشت.
روز پنجشنبه قیمت سکه بهار آزادی در سطح 34 میلیون و 990 هزار تومانی قرار گرفت. در آخرین معامله این هفته نیمسکه با قیمت 21 میلیون و 800 هزار تومان، ربع سکه با رقم 13 میلیون و 700 هزار تومان معامله شدند. سکه گرمی روی رقم 6 میلیون و 700 هزار تومانی ایستاد. نکته اینجاست که حراج سکه و ربع سکه نتوانست زمینه را چندان برای مهار بازار سکه مهیا کرده و زمینه را برای شکسته شدن حباب فراهم نماید.
بورس باز هم منفی شد
بازار سرمایه در شرایط کنونی با بحرانی بسیار جدی روبروست. بازار بورس هم در وعد افزایش نرخ دلار با ریزش مواجه میشود و هم در موعد افزایش نرخ ارز. بازار سرمایه مانند سایر بخشهای اقتصاد یاران درگیر وضعیتی نامتارف است. عقب ماندگی این بازار از تورم البته این شائبه را ایجاد کرده بود که امسال سال رشد بورس است اما تصمیمات اتخاذ شده از سوی دولت سبب شد بورس نتواند همپای تورم و سایر بازارها پیش برود.
نگاهی به معاملات هفته چهارم اسفندماه 1402 حکایت از آن دارد که شاخص کل این هفته از دو میلیون و 165 هزار واحد با کاهش 0.72 درصدی به دو میلیون و 150 هزار واحد رسیده است. شاخص هموزن نیز طی پنج روز معاملاتی این هفته با کاهش حدود 0.9 درصدی از 738 هزار واحد به 732 هزار واحد رسیده است.
22223
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1884517