سه‌شنبه 11 شهریور 1404

بازسازی خانه های آسیب‌دیده در ایستگاه آخر | دولت به قولش عمل کرد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
بازسازی خانه های آسیب‌دیده در ایستگاه آخر | دولت به قولش عمل کرد

بازآفرینی و نوسازی خانه‌های تخریب‌شده در جریان جنگ 12 روزه، از مهم‌ترین گام‌ها پس از پایان درگیری‌ها محسوب می‌شود. این نبرد خسارت‌های گسترده‌ای بر پیکره زیرساخت‌های شهری و روستایی برجای گذاشته و بسیاری از خانواده‌ها را بی‌پناه کرده است. در چنین وضعیتی، تعلل در روند بازسازی نه‌تنها مانع بازگشت مردم به زندگی عادی خواهد شد، بلکه پیامدهای سنگین روانی و اجتماعی نیز بر جای می‌گذارد.

بازسازی واحدهای آسیب‌دیده از جنگ 12 روزه یکی از ضروری‌ترین اقدامات پس از پایان درگیری‌ها به شمار می‌رود. این جنگ خسارت‌های سنگینی بر زیرساخت‌های شهری و روستایی وارد کرده و هزاران خانواده را از سرپناه امن محروم ساخته است. در چنین شرایطی، تأخیر در بازسازی نه تنها زندگی روزمره مردم را مختل می‌کند بلکه آثار روانی و اجتماعی مخربی نیز به همراه دارد.

تجربه نشان داده است که بازسازی سریع و اصولی می‌تواند به بازگرداندن روحیه مردم و ایجاد امید اجتماعی کمک کند. خانواده‌هایی که خانه‌های خود را از دست داده‌اند، برای بازگشت به زندگی عادی نیازمند پشتیبانی فوری هستند. بازسازی واحدهای تخریب‌شده به‌طور مستقیم در ایجاد ثبات و کاهش اضطراب ناشی از جنگ نقش‌آفرین خواهد بود.

از منظر اقتصادی، بازسازی واحدهای آسیب‌دیده فرصتی برای تحرک‌بخشی به بخش ساخت‌وساز و ایجاد اشتغال محسوب می‌شود. فعال شدن شرکت‌های ساختمانی، استفاده از مصالح بومی و به‌کارگیری نیروهای محلی نه تنها موجب سرعت‌بخشی به روند بازسازی می‌شود بلکه به رونق اقتصاد منطقه‌ای نیز کمک خواهد کرد.

افزون بر این، بازسازی اصولی فرصتی برای بهبود کیفیت ساخت‌وساز و ارتقای استانداردهای ایمنی فراهم می‌آورد. می‌توان از این موقعیت برای مقاوم‌سازی ساختمان‌ها در برابر تهدیدات احتمالی آینده استفاده کرد تا آسیب‌پذیری مردم در حوادث مشابه کاهش یابد.

در نهایت، بازسازی واحدهای آسیب‌دیده تنها اقدامی عمرانی نیست بلکه حرکتی استراتژیک برای بازگرداندن آرامش، اعتماد و امید به جامعه جنگ‌زده به شمار می‌رود. هرچه این روند سریع‌تر و منسجم‌تر انجام گیرد، امکان بازسازی اجتماعی و روانی مردم نیز بیشتر خواهد شد و منطقه می‌تواند مسیر توسعه پایدار را دوباره آغاز کند.

85 درصد بازسازی واحدهای آسیب‌دیده از جنگ 12 روزه تکمیل شده است

معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران از پیشرفت چشمگیر بازسازی واحدهای مسکونی آسیب‌دیده از جنگ 12 روزه خبر داد و گفت: تاکنون 85 درصد عملیات پایدارسازی این واحدها به پایان رسیده و تا یک ماه آینده این بخش بطور کامل تکمیل خواهد شد

حمیدرضا صارمی با اشاره به روند بازسازی واحدهای آسیب‌دیده از جنگ 12 روزه اظهار کرد: تعداد پنج هزار و 300 واحدها دچار تخریب جزبی نظیر شکستگی شیشه‌ها شده بودند که کار آنها به‌طور کامل به پایان رسیده است.

وی ادامه داد: حدود 2 هزار و 500 واحد نیز نیازمند پایدارسازی بودند؛ به این معنا که سقف و سازه اصلی سالم بود اما داخل واحدها آسیب جدی دیده بود که عملیات پایدارسازی از تیرماه آغاز شد و اکنون با پیشرفت 85 درصدی در حال اجرا است.

به گفته وی، بخشی از هزینه‌ها به مالکان پرداخت شده تا کارها را انجام دهند و بخشی نیز توسط پیمانکاران همکار با شهرداری انجام شده است که تا یک ماه آینده این بخش نیز تکمیل خواهد شد.

تاکنون 400 درخواست برای تخریب کامل و نوسازی ثبت شده است

صارمی درباره واحدهایی که نیازمند مقاوم‌سازی هستند نیز گفت: حدود 60 واحد وجود دارد که مالکان تمایلی به تخریب و نوسازی کامل نداشتند که نقشه‌های این واحدها آماده شده، مهندسین مشاور پایه یک انتخاب و عملیات اجرایی آغاز شده است.

معاون شهردار تهران تاکید کرد: کار این واحدها تا 29 اسفند 1404 انجام و تحویل مالکان خواهد شد؛ ضمن اینکه همزمان برای سکونت موقت مالکان این واحدها نیز اماکنی در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به وضعیت واحدهای نیازمند تخریب و نوسازی کامل افزود: تاکنون 400 درخواست برای تخریب کامل و نوسازی ثبت شده است که این واحدها باید بطور کامل تخریب، گودبرداری و بازسازی شوند.

صارمی ادامه داد: پروانه ساخت این واحدها رایگان صادر می‌شود و علاوه بر آن، 50 درصد مشوق در نظر گرفته شده تا مالکان بتوانند با سازندگان مطمئن همکاری کنند و پیش‌بینی می‌شود بازسازی این بخش حدود 2 سال به طول انجامد.

وی همچنین در پاسخ به اینکه شنیده می‌شود برخی نارضایتی ها از پیمانکاران وجود دارد، اضافه کرد: نارضایتی وجود داشته اما بسیار محدود است البته همان تعداد اندک نیز در حال پیگیری و برطرف شدن مشکل است.