پنج‌شنبه 8 آذر 1403

بازنگری اسناد شورای انقلاب فرهنگی براساس بیانیه گام دوم انقلاب

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
بازنگری اسناد شورای انقلاب فرهنگی براساس بیانیه گام دوم انقلاب

دبیر کمیته بیانیه گام دوم انقلاب گفت: بر اساس ابلاغ صورت گرفته تمام اسناد شورای عالی انقلاب فرهنگی باید مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بازنگری شوند.

دبیر کمیته بیانیه گام دوم انقلاب گفت: بر اساس ابلاغ صورت گرفته تمام اسناد شورای عالی انقلاب فرهنگی باید مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بازنگری شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، اولین نشست کمیته بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به ریاست ابراهیم سوزنچی دبیر این کمیته و معاون خط‌مشی‌گذاری ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

سوزنچی دبیر کمیته گام دوم دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در ابتدای این جلسه با اشاره به شکل‌گیری این کمیته با دستور دکتر عاملی، گفت: بر اساس ابلاغ صورت گرفته تمام اسناد شورای عالی انقلاب فرهنگی باید مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بازنگری شوند.

دبیر کمیته گام دوم تصریح کرد: بیانیه گام دوم نقطه عطفی در تداوم، پویایی و حرکت انقلاب اسلامی و طلیعه جدیدی در ظهور تمدن نوین اسلامی است. وی افزود: در همه موضوعات پیش روی کشور مانند اینکه اقتصاد ما در گام دوم چطور باید جلو برود؟ در موضوع عدالت چگونه باید رفتار کنیم و همه این‌ها باید بر اساس گام دوم فکر کنیم و برای محقق کردن تمدن نوین اسلامی باید تمام ظرفیت‌ها را به کار بگیریم.

سوزنچی گفت: در این جلسه در نظر داریم تا به سه سؤال اصلی، دریافت و تفسیر خود از ماهیت بیانیه، رویکرد راهبردی مناسب برای تحقق بیانیه در کشور و نحوه ورود عملیاتی به موضوع (اهداف، موضوعات، ساختارها) با همفکری پاسخ دهیم.

وی افزود: یک بازنگری و به‌روزرسانی در اسناد ملی کشور مانند نقشه جامع علمی، سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش، نقشه مهندسی فرهنگی و سند دانشگاه اسلامی با رویکرد گام دوم باید انجام شود و یک چارچوب برای این بازنگری باید مشخص شود.

دبیر کمیته گام دوم گفت: اگر بخواهیم برنامه‌ریزی را در کشور چهل‌ساله ببینیم که چهل سال دوران بلوغ در نظر گرفته می‌شود و برای برنامه‌های پنج‌ساله کشور نیز شورای عالی باید ورودی بدهد چطور باید این برش‌های پنج‌ساله دیده شود تا به سمت تمدن نوین اسلامی حرکت کنیم.

وی افزود: همچنین برای اینکه چطور این موارد را برای اجرا راهبری کنیم؛ رویکردهای سنتی و متداول این است که یک نهاد سیاست از بالا می‌نویسد که خیلی روش خوبی برای امروز نیست و ما باید رویکرد مناسب را در کمیته مشخص کنیم تا در عمل شاهد نتایج بهتری باشیم.