سه‌شنبه 6 آذر 1403

باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد / 90 درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد / 90 درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: عده‌ای می‌گویند وقتی تورم 40 درصد است چرا حقوق‌ها 20 درصد افزایش می‌یابد نه 40 درصد؛ باید پاسخ داد که نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد.

به گزارش ایرنا، محمد رضا باهنر رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری امروز (شنبه) در نشست شورای وحدت برای تحول که با حضور اعضای شورای وحدت و منتخبین مجلس یازدهم در مجتمع آدینه برگزار شد، با تاکید بر اینکه مجلس باید به اصول بپردازد و از حاشیه‌ها و فروع بپرهیزد، گفت: همانگونه که رهبر انقلاب فرموند مجلس مسئول تهیه نقشه راه و مشخص کردن استراتژی است و دولت باید در آن راه حرکت کند.

وی با توجه به تجربه طولانی حضورش در مجلس افزود: معمولا شرایط مجالس جدید به نحوی است که 90 درصد از منتخبان جدید نه از اختیارات نمایندگی چندان اطلاعی دارند، نه وظایف را می دانند چیست و نه خیلی از امکانات مملکت باخبر هستند. آنها آمال و آرزوهایی دارند و تصور می‌کنند با قیام و قعود می‌توانند همه آنها را محقق کنند، اما به مرور متوجه می شوند امکانات کشور بسیار محدود است و به راحتی نمی‌توان همه ایده آل‌ها را عملیاتی کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تعریف مقام معظم رهبری از اصولگرایی که آن را امری بین "آرمانگرایی" و "واقع گرایی" بیان کردند، اظهار کرد: باید بین این دو نقطه بهینه را پیدا کرد و حداکثر آورده را داشت.

باهنر با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه 3، 4 هدف کلان وجود دارد، گفت: نخست رشد متوسط 8 درصدی اقتصاد است.

وی با بیان اینکه در چهل سال اخیر GDP اقتصاد کشور 2.5 برابر و مصرف 5 برابر شده است، اضافه کرد: مردم سوال می کنند، تورم و گرانی تا چه زمانی ادامه دارد، پاسخ آن این است که تا زمانی که تولید بر مصرف پیشی بگیرد. وقتی چنین شود این مسائل رفع می‌شود، اما اگر مصرف بر تولید پیشی داشته باشد همین وضع ادامه دارد.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین خاطر نشان کرد: اینکه رهبر انقلاب بیش از یک دهه است بر تولید تاکید می‌کنند به همین دلیل است که تولید از مصرف پیشی بگیرد.

باهنر اضافه کرد: مجالس می خواهند مسائل را عاطفی حل کنند، در حالی که با راه حل‌های عاطفی نمی‌توان مسایل را حل کرد. نمونه این وضعیت افزایش حقوق کارگران به اندازه نرخ تورم در دو سال گذشته بود که نتیجه آن اخراج 20 درصد از کارگران بود. بنابراین حقوق‌ها را نمی توان به اندازه تورم اضافه کرد، چرا که هرچه حقوق‌ها اضافه شود تورم بیش از آن اضافه می‌شود.

وی با بیان اینکه سال 80 با 3 میلیون تومان می‌شد پراید خرید و سال 90 با این مبلغ یک گوشی موبایل، و امسال این رقم بهای یک وعده غذای لاکچری است، تصریح کرد: ما با نفت بشکه ای 90 دلار، سالیانه 270 میلیارد دلار انرژی مصرف می کنیم. کارکرد انرژی برای تامین رفاه است، ما سالیانه 270 میلیارد دلار انرژی مصرف می‌کنیم، اما رفاه ایجاد نمی‌کنیم، این معضل حداقل با3 برنامه 3 ساله یعنی 9 ساله قابل حل است و راه حل آن صرفه جویی 30 درصدی انرژی است، بدون اینکه ذره ای به رفاه مردم آسیب وارد شود. برای این کار هم دو اهرم مدیریتی یا قیمتی وجود دارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام دومین هدف کلان برنامه هفتم را تک رقمی شدن تورم ظرف 5 سال عنوان کرد و گفت: برای این کار باید تولید بر مصرف پیشی بگیرد و میزان رشد تولید بیش از مصرف باشد.

باهنر افزود در ژاپن اگر سالی 1 درصد مصرف انرزی بالا برود بحران اعلام می‌کنند. ما سالی 10 درصد افزایش مصرف داریم و به این دلیل نگرانیم با وجودی که در مجموع نفت و گاز رتبه اول دنیا را داریم؛ در تامین مصرف انرژی هم نگرانیم که آیا سال آینده می رسیم یا نه!

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اصلاح ضریب جینی از 42 درصد به 34 درصد را هدف دیگر برنامه عنوان کرد و افزود: این کار به لوازمی نیاز دارد و باید با مردم صحبت کرد و آنها را برای این کار آماده کرد و به مردم مشاوره داد.

باهنر با بیان اینکه با اجرای چندی پروژه ملی می‌توان به این هدف رسید، افزود: از جمله اینکه ما در جنوب 2700 کیلومتر ساحل آزاد رها با آبهای آزاد داریم. در حالی که اگر کشورهای دیگر 100 کیلومتر چنین سواحلی داشتند استفاده بسیاری می کردند.

وی با بیان اینکه اگر بتوانیم 5 تا 10 هاب قوی اقتصادی در این مناطق داشته باشیم، با یک پنجم سواحل جنوبی می توانیم کل اقتصاد کشور را بچرخانیم، افزود: مثل هاب شیلات، پتروشیمی، خدمات دریایی، در حالی که سیاست‌های توسعه دریا محور ابلاغ شده و استفاده ما از دریا پایین است.

دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین با اشاره به وجود 3 ناترازی عمده در حوزه انرژی، سیستم بانکی و صندوق های بازنشستگی، تاکید کرد: رفع این ناترازی ها راه حل دارد، اما هم شجاعت هم خرد می‌خواهد.