دوشنبه 5 آذر 1403

بایدها و نبایدهای مطالعه دانش آموزان در ایام امتحانات

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
بایدها و نبایدهای مطالعه دانش آموزان در ایام امتحانات

ریحانه سادات رضوانی با اشاره به اینکه شرایط مطلوب مکانی و زمانی درس خواندن در کاهش استرس امتحان موثر است، گفت: مکان مطالعه حتی‌الامکان باید ثابت باشد و وسایلی که موجب حواس‌پرتی می‌شود را باید از اتاق و محل مطالعه خارج کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ریحانه سادات رضوانی، مدیرگروه سلامت روان اجتماعی و اعتیاد در گفتگو با خبرنگارعصراترکاظهار داشت: همچنین در عین حال، مکان مطالعه باید نور کافی و پنجره‌ای برای عبور و مرور هوا داشته باشد تا از خواب آلودگی و خمودگی فرد جلوگیری شود.

رضوانی اضافه کرد: در هنگام گرسنگی یا بلافاصله بعد از غذا زمان مناسبی برای مطالعه نیست، بنابراین بهتر است مطالعه در فواصل زمانی کوتاه و مستمر اتفاق بیفتد تا در یک زمان ممتد و طولانی چند ساعته که کارایی نداشته باشد.

وی با اشاره به اینکه یک ساعت یا یک ساعت و نیم مطالعه به یک ربع استراحت و تحرک و خروج از فضای مطالعه نیازمند است، گفت: مطالعه نباید به صورت دراز کشیده یا نشسته و یا داخل رخت‌خواب باشد و استفاده از میز مطالعه بهترین گزینه است.

این کارشناس مسئول خاطرنشان کرد: یادداشت برداری از مطالب مورد مطالعه مهم قابل توجه است و مرور مجدد این مطالب در فاصله‌های زمانی کوتاه باعث یادگیری بیشتر و در نتیجه اعتماد به نفس و کاهش اضطراب خواهد شد.

وی یادآور شد: دانش آموزان در جلسه امتحان اگر استرس داشتند، باید چشم‌ها را ببندند و چند نفس عمیق بکشند، خیلی زود هم وارد جلسه امتحان نشوند زیرا این موضوع موجب افزایش استرس می‌شود.

مدیرگروه سلامت روان اجتماعی و اعتیاد، موقعیت های ایجاد کننده اضطراب در دانش آموزان را برشمرد و گفت: هنگام مطالعه و آماده شدن برای امتحان، شب قبل از امتحان و صبح روز امتحان از جمله این موقعیت هاست.

رضوانی توصیه هایی را برای داشتن بهترین کارایی در روز امتحان نیز اعلام و بیان کرد: دانش آموز باید شب امتحان به موقع بخوابد و به اندازه کافی استراحت داشته باشد، خستگی ناشی از بی خوابی موجب می شود در به یاد آوردن مطالبی که یاد گرفته اند با مشکل مواجه شوند.

وی افزود: صبحانه سبک و مناسب بخورند و اگر به آسانی مضطرب می شوند از نوشیدن قهوه یا چای غلیظ پرهیز کنند، حتی کسانی که قهوه را خوب تحمل می کنند اگر روز امتحان در مصرف آن زیاده روی کنند ممکن است احساس سبکی سر، دلهره و دلشوره کنند.

این کارشناس مسئول با بیان اینکه تمرینات تن آرامی و تنفسی می تواند برای این امر مفید باشد، گفت: برای آموزش آن از مشاوران کمک بگیرند.

وی همچنین بیان کرد: از همکلاسی هایی که اضطراب ایجاد می کنند و سکون و ثبات شما را برهم می زنند، پرهیز کنید.

رضوانی تاکید کرد: اگر انتظار شروع امتحان موجب اضطراب شما می شود با خواندن مجله یا روزنامه ای توجه خود را از امتحان منحرف کنید.

انتهای پیام /