بایدها و نبایدها درباره تغذیه مبتلایان به پسوریازیس
پسوریازیس یک بیماری مزمن است که باعث التهاب گسترده و پایدار در بدن شما میشود. رژیمهای غذایی ما باید به کاهش التهاب کمک کند تا باعث تشدید آن و در نتیجه بدتر شدن پسوریازیس و علائم آن نشود.
فرارو - پسوریازیس یک بیماری مزمن پوستی است که باعث ایجاد لکههای قرمز ضخیم و پوسته پوسته میشود که میتواند همراه با خارش، ناراحت کننده و دردناک باشد. در حالی که هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد شواهد محکمی وجود دارند که نشان میدهند آن چه میخورید اغلب میتواند بر روی این بیماری تاثیرگذار باشد.
نتیجه پژوهشی تازه منتشر شده در مجله تحقیقات پوستی نشان داد که خوردن یک رژیم غذایی متعادلتر میتواند سلامت روده را بهبود بخشد و التهاب پوست را کاهش دهد.
این مطالعه که توسط پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا صورت گرفت نشان داد زمانی که افراد از رژیم غذایی به سبک غربی غنی از قند و چربی پیروی میکنند عدم تعادل در میکروبیوم روده ایجاد میشود و شرایط التهابی پوست مانند پسوریازیس را بدتر میکند. هنگامی که افراد مبتلا به پسوریازیس به رژیم غذایی سالم و متعادل روی آوردند این موضوع به بازیابی سلامت روده و کاهش التهاب کمک کرد.
ارتباط زیادی بین رژیم غذایی و التهاب وجود دارد. غذاهای فرآوری شده و قندهای ساده باعث تشدید التهاب میشوند. مواد غذایی طبیعی به طور خاص میوهها و سبزیجات با رنگ روشن اثر ضد التهابی بالایی دارند.
به عبارت دیگر، اگر پسوریازیس دارید و میخواهید غذایی خوب و کامل بخورید باید بدانید کدام مواد غذایی برای تان مضرترین و کدام یک بهترین هستند.
چگونه رژیم غذایی بر پسوریازیس تاثیر میگذارد؟
رژیم غذایی سالم ممکن است علائم پسوریازیس را که بر کیفیت زندگی شما تاثیر میگذارد کاهش دهد رژیم غذایی به سبک غربی معمولا یک رژیم غذایی پیش التهابی است که میتواند بر علائم بیماری مانند پسوریازیس تأثیر منفی بگذارد.
پسوریازیس یک بیماری مزمن است که باعث التهاب گسترده و پایدار در بدن شما میشود. رژیمهای غذایی ما باید به کاهش التهاب کمک کند تا باعث تشدید آن و در نتیجه بدتر شدن پسوریازیس و علائم آن نشود.
هم چنین، افراد مبتلا به پسوریازیس در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی قرار دارند. کاهش وزن اغلب میتواند شدت پسوریازیس را کاهش و اثربخشی داروهای پسوریازیس را افزایش و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش دهد.
درمان پسوریازیس تنها از طریق رژیم غذایی بسیار دشوار است. با توجه به اینکه به طور کلی، رژیمهای غذایی که برای سلامت قلب و عروق بسیار مفید هستند، در واقع برای پسوریازیس نیز مفید میباشند.
در صورت ابتلا به پسوریازیس از چه غذاهایی باید اجتناب کرد؟
در صورت ابتلا به پسوریازیس غذاهای بسیار فرآوری شده مانند هات داگ، چیپس، کراکر و محصولات پخته شده باید کمتر مصرف شوند. این مواد غذایی به طور معمول چربیهای ناسالم بیشتر و فیبر، ویتامینها و مواد معدنی کم تری دارند که میتواند التهاب را افزایش دهد.
قندهای اضافه شده، چربیهای اشباع شده، چربیهای ترانس (شکلی از چربیهای غیر اشباع)، اسیدهای چرب امگا 6 و کربوهیدراتهای تصفیه شده نیز میتوانند التهاب را افزایش دهند. نتایج برخی از پژوهشها نشان میدهند که خوردن یک رژیم غذایی بدون گلوتن در صورت ابتلا به پسوریازیس و حساسیت به گلوتن میتواند منجر به کاهش علائم پسوریازیس شود.
اگر پسوریازیس دارید مواد غذایی ضد التهابی مانند میوهها، سبزیجات، پروتئینهای گیاهی، ماهی، آجیل و دانهها باید بخش عمده رژیم غذایی شما را تشکیل دهند. میوهها و سبزیجات عوامل ضد التهابی طبیعت هستند، زیرا سرشار از آنتی اکسیدانها و مواد شیمیایی گیاهی میباشند. چربیهای اشباع شده و ترانس را با گزینههای سالم تری مانند روغن زیتون، آووکادو، ماهی آب سرد، سویا و آجیل جایگزین کنید. از نمک کم تری استفاده کنید و به سراغ لبنیات کم چرب بروید.
رژیم غذایی مدیترانهای که شامل مقدار زیادی میوه، سبزیجات، چربیهای سالم و گوشت بدون چربی است ضد التهاب میباشد و میتواند منجر به کاهش علائم ناشی از پسوریازیس روی پوست شود. میوه ها، سبزیجات و غلات کامل نیز غنی از فیبر هستند و فیبر به تغذیه باکتریهای سالم روده شما کمک میکند.
پروبیوتیکها از جمله ماست و غذاهای تخمیری و پری بیوتیکها در میوهها و سبزیجات نیز باکتریهای روده را بهبود میبخشند. حفظ باکتریهای روده سالم التهاب را کاهش میدهد و میتواند علائم پسوریازیس را به حداقل برساند. ایجاد تغییرات سالم در رژیم غذایی میتواند علائم پسوریازیس را ظرف مدت چند هفته بهبود بخشد.
منبع: www.parade.com
از دست ندهید