پنج‌شنبه 8 آذر 1403

با فاجعه مدیریت «تاج» روبرو هستیم / مشکل اصلی فوتبال «پول» است

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
با فاجعه مدیریت «تاج» روبرو هستیم / مشکل اصلی فوتبال «پول» است

رئیس پیشین فدراسیون فوتبال با بیان اینکه باید به تیم مدیریت جدید این فدراسیون فرصت داد گفت: مشکل اصلی فوتبال «پول» است و اگر حق پخش تلویزیونی داده شود جهش بلندی خواهیم داشت.

رئیس پیشین فدراسیون فوتبال با بیان اینکه باید به تیم مدیریت جدید این فدراسیون فرصت داد گفت: مشکل اصلی فوتبال «پول» است و اگر حق پخش تلویزیونی داده شود جهش بلندی خواهیم داشت.

به گزارش خبرگزاری مهر، امیر عابدینی در گفتگو با سایت فدراسیون فوتبال در مورد اتفاقات ماههای ابتدایی مدیریت عزیزی خادم گفت: شرایط مدیریتی فوتبال ایران را می‌توان از چند بعد مورد تحلیل قرار داد. رئیس فعلی فدراسیون فوتبال عضو مجمع نبوده و در هیات رئیسه قبلی حضور نداشته است. در انتخابات دوره‌های قبل فدراسیون در زمان کفاشیان و تاج آنها نه تنها در هیات رئیسه بودند بلکه اکثریت اعضای مجمع عمومی هم همراه آنها بودند. در انتخابات سال 1395 که خود مهدی تاج از سازمان لیگ و نایب رئیسی دوم به صندلی ریاست رسید و حتی حمایت بدنه لیگ را هم به همراه خود داشت. در کل نیروی مدیریتی شاغل در فدراسیون و سازمان لیگ و مجمع عمومی همه همراه این دوستان بودند. اما نتیجه چه شد؟ الان با فاجعه میزبانی، از دست رفتن جام جهانی، قرارداد ویلموتس، بدهی مالیاتی، اقتصاد ضعیف فوتبال و قرارداد سنگین ویلموتس و دستیارانش و چندین و چند موراد دیگر شرایط نسبتا سخت تیم ملی رو به رو هستیم.

عابدینی ادامه داد: برنامه‌ای که عزیزی‌خادم و همکارانش روی کاغذ آورده و به مجمع ارائه داده‌اند، به شکلی بوده که مورد مقبولیت اکثریت قرار گرفته و آنها قول داده‌اند که مقدمات توسعه فوتبال و خروج از بحران را با این برنامه فراهم کنند. در شرایط کنونی اما کادر آنها کامل نیست. باید در تمامی زمینه‌ها نیروها تقویت شوند. البته در این مدت هم برخی‌ها جدا شده‌اند که یا خودشان نخواسته‌اند بمانند و یا مدیریت جدید آنها را نخواسته است. مجموعه این شرایط را اگر دقیق بررسی کنیم متوجه می‌شویم که برخلاف مدیران گذشته کل بدنه مدیریتی هم همراه و همسو با تیم جدید برخلاف دوره‌های گذشته نبوده و این هماهنگی سازمانی باید برای برداشتن قدم‌های مهم به سوی توسعه شکل بگیرد.

رئیس اسبق فدراسیون فوتبال هم چنین بیان کرد: یک عده‌ای بدون توجه به این شرایط و آنالیز دقیق از سیستم افرادی که بر مسند کار آمده‌اند و فدراسیون جدید را به هر طریقی می‌خواهند به نقد بکشند. بعضی‌ها در همین مدت کوتاه ابتدا حامی بودند و بعد رفتند منتقد شدند. در شرایطی که هنوز اتفاق خاصی در این فاصله زمانی رخ نداده که یک گروه را به چنین منتقدی تبدیل کند.

وی افزود: انتقاد درست پذیرفته است. وقتی شلاق انتقاد بر پیکره سیستم وارد شود و مدیران متوجه شوند که منتقد دلسوز است و از روی تحقیقات و کار کارشناسی نقد صورت گرفته قطعا استفاده می‌کنند. نقدی که مبنا و اساس و معیارهای فنی و تخصصی داشته باشد مشخص است و نقد از روی کینه شخصی و غرض هم از طرف دیگر مشهود است. با این حال به نظر من این انتقادهای غرض ورزانه نباید روی سیستم کاری کسی تاثیر بگذارد و اصلا وقتی برای پرداختن به نقدهای بی پایه و اساس نیست. این فدراسیون چالش‌های عجیب و غریبی پیش رو دارد. باید برنامه‌های مختلفی را برای برون رفت از بحران و قرار گرفتن در مسیر توسعه عملیاتی کند. انرژی که من در شهاب الدین عزیزی خادم و تیم همراهش دیدم مثبت است. در همین مدت کوتاه نشان داده‌اند که آمده‌اند کار کنند. اینکه برخی‌ها دوست ندارد این اتفاق انجام شود و فدراسیون بعد از این زمین خوردن‌ها از جای خودش بلند شود دیگر مشکل آنهاست.

عابدینی تحلیل خود از آینده مدیریتی فوتبال ایران را هم به این شکل ارائه داد: با شناختی که از عزیزی‌خادم و اعضای هیات رئیسه و مدیران فدراسیون دارم، تحقیقاتی که انجام دادم و تجربه‌ای که دارم به نظرم آینده فوتبال را می‌شود مثبت دید. انقدر درگیر ارقام و اعداد و بحران‌های موجود نباشیم و قضاوت درست انجام بدهیم. باید به فدراسیون فرصت داد و نباید به آنها تاخت یا تعریف کرد. چطور می‌شود وقتی به قول قدیمی‌ها امتحانات ثلث اول تیم مدیریتی جدید هم شروع نشده چنین حجم از حملات و انتقاداتی را متوجه آنها کرد. اگر الان نارسایی وجود دارد به خاطر بحران‌هایی است که به میراث رسیده و برای یکی یکی آنها باید راه علاج پیدا کرد تا در آینده سیستم سکته نزند. ما برای نمره دادن به عملکرد مدیریت فدراسیون باید صبر کنیم. این نارسایی‌های سیستمی و بعضا فردی و دشمنی‌هایی که ممکن است وجود داشته باشد، برای اینکه چرخ دنده‌های به درستی مقابل هم قرار بگیرند و مقدمات حرکت را فراهم کنند مقاومت می‌کنند. رسیدگی و ورود به آنها چالش ایجاد می کند ولی باید انجام شود. این اتفاق به ضرر عزیزی خادم یا هر مدیر دیگری نیست. به ضرر فوتبال کشور تمام می‌شود. با زمین زدن فدراسیون با هر دلیل و منطقی، این فوتبال است که ضربه می‌خورد.

«با سیستم و بستر قبلی به هیچ عنوان نمی‌توان حرکت رو به جلو داشت» عابدینی با تاکید روی این مساله اضافه کرد: همین جا باید بگویم که رئیس فدراسیون فوتبال و همکارانش به خوبی می‌دانستد که چه فدراسیونی را تحویل گرفتند. می‌دانستند فاجعه ویلموتس و دستیارانش به چه شکل است و داستان ساختمان و شستا در چه مرحله‌ای است. مدیریت فدراسیون باید بداند که با حرف زدن درباره گذشته و انداختن تقصیر گرند قبلی‌ها چیزی درست نمی‌شود. الان مسوولیت کار دست آنهاست و باید با جدیت و مسئولیت پذیری کامل فکری به حال رفع مشکلات داشته باشند. خوشبخانه ما شاهد بهانه جویی از سوی مدیریت جدید هم نبوده‌ایم. ولی این واقعیت را هم نباید نادیده گرفت که حل شدن این بحران‌ها در دو ماه و سه ماه اتفاق نمی افتد و نیاز به زمان دارد. بستر به قدری ایراد دارد که تصمیم درست شما هم ممکن است در این موقعیت نتیجه منفی بدهد. زود قضاوت نکنیم و به خاطر فوتبال زمان بدهیم.

امیر عابدینی در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار داشت: می‌شود مثل خیلی‌ها غیرمنصفانه قضاوت کرد. هستند افراد و گروه‌هایی که دوست دارند این فدراسیون هم مثل قبل اداره شود. ولی وقتی آمده‌اند که تغییر مثبت ایجاد کنند و انگیزه هم دارند مانع بر سر راه نگذاریم. اکثریت اذهان عمومی و جامعه نخبه ورزش و فوتبال ایران هم می‌داند که ماجرای قرارداد عجیب ویلموتس چیست. همه می‌دانند سیستم شکایت شستا از فدراسیون فوتبال به چه شکل پیش رفت و حکم نهایی در چه زمانی صادر شد و چه کسی تعهد داد و اجرا نکرد. این دوستان مدیر هستند و هیچ کسی توان مقاومت کردن در مقابل حکم قضایی را ندارد. عزیزی خادم و سایر مدیران فدراسیون قاضی القضات که نیستند. باید به حکم قضایی احترام بگذارند اما برای استیفای حق فوتبال اگر واقعا حقوقی ضایع شده باید اقدامات عاجل انجام بدهند. همه می‌دانیم صفر تا صد پرونده مصادره ساختمان‌ها هم به این فدراسیون ربطی نداشته است.

این مدیر ورزشی افزود: پیشنهادم به فدراسیون فوتبال این است که به دور از حاشیه کار کنند. اگر قرار باشد دچار روزمرگی شوند قطعا با مشکل رو به رو خواهند شد. به شایعات و نقدهای غیرمنصفانه بی توجه باشند و فقط کار کنند. تجربه سال‌ها مدیریت من در ورزش می‌گوید شما اگر از بام تا شام کاری کنی، در زمینه‌های اقتصادی و فنی و آموزش و موارد دیگر کارهای بزرگ انجام بدهید، باز هم هستند افرادی که چوب نارضایتی را بالا می برند. ولی قرار نیست تا وقتی کار برای انجام دادن هست به اینها گوش کرد. پاسخ هر شایعه را فقط باید با کار و تلاش برای کسب موفقیت داد. کار همان طور که گفتم سنگین است. این مدیریت آستین بالا زده و وارد گود شده است. مردم هم شاید برخی موارد اعتراض‌هایی بکنند، اما وجدان بیداری دارند. بر اساس قضاوت‌های وجدانی همه خواهند فهمید که گذشته چه بوده و حال چگونه با مدیریت جدید پیش می‌رود. برخی‌ها هم ممکن است دستشان قطع شده باشد و آرزوهایی را برای بازگشت دنبال کنند. به آنها هم کار نباید داشت.

عابدینی درباره شرایط حساس تیم ملی فوتبال ایران هم در مقدماتی جام جهانی به نکات جالب توجهی اشاره کرد و گفت: از هر نظر بضاعت صعود به مرحله بعدی و حتی جام جهانی را داریم. تنها جایی که مشکل وجود دارد مسائل مالی است که این دولت یا دولت بعدی و تمام دستگاه‌ها باید از تیم‌های ملی حمایت کنند. مهم نیست که در راس مدیریت فوتبال چه کسی نشسته است. هر کسی آنجا بود، دولت و مجلس و نهادها باید حمایت همه جانبه خود از فوتبال ملی را در این موقعیت سخت نشان می‌دادند.

عابدینی در ادامه گفت: اینکه تیم ملی در چنین شرایط سختی قرار گرفته به خاطر ضعف و عقب ماندگی فوتبال ما نیست. ما هنوز هم پرقدرت و با استعداد هستیم و به هر دلیلی فقط در بازی‌های قبلی بد نتیجه گرفته ایم. حالا با همدلی و اتحاد و حمایت می توانیم با قدرتی که داریم خوب نتیجه بگیریم. من الان نگرانی بابت چهار بازی پیش رو ندارم و با برنامه ریزی قطعا می توان اتفاقات بهتری هم در فوتبال ملی رقم زد.

حق پخش تلویزیونی موضوع دیگری بود که امیر عابدینی درباره آن به صحبت پرداخت و بیان کرد: اگر حقوق فوتبال چه در بخش حق پخش تلویزیونی و چه در بخش سامانه‌های مجازی استیفا شود، ما جهشی بلند به سوی موفقیت خواهیم داشت. مشکل اصل این فوتبال پول است. در حالی که این رشته خودش پولساز است. اکثریت اشخاصی که وارد فوتبال شده‌اند هم برای هزینه نیامده و آمده‌اند که درآمد کسب کنند. همین حالا اگر فقط برای یک سال اپراتورها سهم درآمدی خود از فوتبال را در قبال فدراسیون برعکس کنند، این فوتبال از پول برای شروع پرقدرت بی نیاز می‌شود. اگر صدا و سیما از درآمد اصلی خود، فوتبال را شریک کند آن وقت اتفاقات بزرگی رخ می دهد. فوتبال به همه خیر می‌رساند ولی دست خودش همیشه خالی است. فوتبال ایران می تواند روی پای خودش بایستد اگر مقدمات پرداخت کامل حق و حقوقش فراهم شود. این هم نیازمند کمک نظام و دولت و همه دستگاه‌ها است.

عابدینی در پایان گفت: فقط می توان برای فوتبال و ورزش کشورمان دعا کنیم. برای آنهایی هم که در راستای حقوق جوانان و توسعه فوتبال و برطرف کردن مشکلات فوتبال هم وارد گود شده‌اند و تلاش می کنند آرزوی موفقیت دارم. به آنها خدا قوت می گویم. باز هم تاکید می کنم که بدون پیش داوری و جنگ و قضاوت اشتباه به مدیریت کمک کنیم.