چهارشنبه 7 آذر 1403

با «قصه» لبخند بسازیم

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
با «قصه» لبخند بسازیم

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، پوستر بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با شعار «با قصه لبخند بسازیم» با حضور معاون فرهنگی کانون رونمایی شد.

این دوره از جشنواره قصه‌گویی با هدف عمومی‌سازی و مردمی‌سازی قصه‌گویی در اقشار مختلف جامعه، فضاسازی و ارتقای ظرفیت قصه‌گویی به عنوان یک رویکرد فراگیر تربیتی جامعه و تقویت جایگاه قصه‌گویی ایرانی برای ثبت جهانی در بخش‌های «مدرن و کلاسیک»، «آیینی سنتی»، «زبان اشاره» و «90 ثانیه‌ای» برگزار می‌شود.

بر همین اساس «قصه‌های قرآنی، دینی و مذهبی، روایت اراده» (قصه کارآفرینان و صاحب‌نامان عرصه‌ی کار و تلاش)، «قصه‌های نامداران» (روایت اسطوره‌ها) و «قصه‌های آزاد» محورهای موضوعی این دوره از جشنواره است.

با توجه به اینکه مخاطب قصه‌ها کودکان و نوجوانان هستند، پرداختن به قصه‌های دارای زمینه طنز و لبخند در تمامی محورهای موضوعی پیشنهاد شده است.

بخش ملی (مدرن و کلاسیک) شامل قصه‌هایی از روزگاران کهن، تاریخ، سنت‌ها، مذهب، آداب، قهرمانی‌ها و... از منابع شفاهی یا کتبی است که از سوی قصه‌گو به شیوه قصه‌گویی متداول اجرا می‌شود.

بخش مدرن (نوآورانه) نیز شامل قصه‌هایی‌که به صورت خلاقانه در اجرا و متن با استفاده از تصویر و سایر ابزارهای خلاق و از منابع شفاهی یا کتبی از سوی قصه‌گو اجرا می‌شود.

در بخش «آیینی - سنتی» قصه‌گو با نگاه به سنت‌ها و آیین‌های دینی و ایرانی، قصه‌ای را در یکی از قالب‌های «نقالی»، «پرده‌خوانی»، یا «شمایل‌گردانی» روایت می‌کند.

در بخش زبان اشاره (مدرن و کلاسیک)، قصه‌گو قصه‌اش را با زبان اشاره فارسی تعریف می‌کند.

به موازات بخش ملی جشنواره قصه‌گویی، بخش بین‌الملل نیز برگزار می‌شود؛ قصه‌گویان قصه‌های خود را با رویکردهای چهارگانه جشنواره انتخاب کرده و با شیوه‌های متداول و معرفی‌شده در حوزه قصه‌گویی، به اجرا می‌پردازند. این بخش به شکل رقابتی میان قصه‌گویان ایرانی و غیرایرانی برگزار می‌شود.

در این بخش برگزیدگان سطوح منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی جشنواره‌های پیشین، قصه‌گویان و مجریان حرفه‌ای و قصه‌گویان علاقه‌مند از کشورهای دیگر می‌توانند شرکت کنند.

در بخش قصه‌گویی 90 ثانیه‌ای (قصه‌ی زندگی خانواده من)، قصه‌گویان در یک ویدئوی 90 ثانیه‌ای، برش یا بخشی از زندگی و خانواده خود را روایت می‌کنند. رویکردهای توصیف شده در بخش 90 ثانیه‌ای باید با رویکردهای اعلام شده منطبق باشد. چنانچه قصه زندگی متأثر از محورهای اصلی جشنواره باشد پذیرش و داوری اثر در اولویت خواهد بود.

مخاطب بخش قصه‌گویی90 ثانیه‌ای عموم مردم هستند و همه‌ی علاقه‌مندان امکان شرکت در این بخش را دارند.

همچنین جشنواره بخشی با عنوان «بخش علمی» دارد که آیین‌نامه اجرایی آن به صورت مستقل طراحی و ابلاغ خواهد شد.

جوایز ویژه جشنواره نیز شامل «جایزه ویژه قصه برتر» با موضوع سردار سلیمانی و «جایزه ویژه قصه برتر» با تکیه بر لبخند است.

همچنین در این دوره از جشنواره «جایزه منحصر به فرد» جشنواره به‌عنوان نخستین جایزه جهانی قصه‌گویی به شرکت کنندگان ایرانی و بین‌المللی به انتخاب داوران اهدا خواهد شد.

علاقه‌مندان تا پایان مهر 1402 فرصت دارند برای ثبت‌نام و بارگذاری آثار خود به پایگاه جشنواره قصه‌گویی به نشانی kanoonfest.ir مراجعه کنند.

دبیرخانه مرکزی جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی تهران با نشانی خیابان دکتر فاطمی، خیابان حجاب، معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و تلفن 02188971363 آماده پاسخ‌گویی به سؤال‌هااست.

جشنواره استانی بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در سه بازه زمانی در آبان برگزار می‌شود و مرحله پایانی بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی با شعار «با قصه لبخند بسازیم» هفته آخر آذر 1402 برگزار خواهد شد.

این خبر در حال به‌روزرسانی است

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

قصه‌گویی قصه این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
با «قصه» لبخند بسازیم 2