شنبه 10 آذر 1403

بخش بانوان حوزه دفاع مقدس مظلوم واقع شده است

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
بخش بانوان حوزه دفاع مقدس مظلوم واقع شده است

یک نویسنده و پژوهشگر حوزه دفاع مقدس گفت: بحث دفاع مقدس به‌ویژه در بخش زنان، واقعا مظلوم واقع شده و مسئولان همکاری نمی‌کنند.

سیده علویه طاهره موسوی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: طی تحقیقاتی که در حوزه زنان جریان‌ساز در طول تاریخ به ویژه از صدر اسلام تاکنون داشتیم به این نتیجه رسیدم که زنان شاخص هر استان شناخته شده هستند، ولی در لرستان این‌طور نیست؛ لذا تحقیقات قبل را کنار گذاشتم و شروع به تحقیق درباره زنان پرتوان و شاخص استان شامل زنانی که واقف و یا قرآنی بودند کردم.

وی افزود: هر روز مطالعه می‌کردم، تحقیق می‌کردم، می‌نوشتم، کنار می‌گذاشتم تا رسیدم به زنان مبارز قبل از انقلاب تا دفاع مقدس و وقتی وارد این موضوع شدم متوجه شدم که این‌کار بسیار گسترده است و قابل مقایسه با دوران پیش از آن نیست و چون خودم هم آن دوران را درک کرده بودم؛ لذا تحقیق درباره نقش زنان انقلابی در استان موضوع قطعی من شد و من هر روز ساعت‌ها وقت می‌گذاشتم و نتیجه سال‌ها تلاش و تحقیق من، کتابی تحت عنوان «مهتاب و باروت» شد.

این بانوی نویسنده لرستانی با بیان این‌که در هشت سال دفاع مقدس و قبل‌از انقلاب سن بالایی نداشتم که خودم در مبارزات باشم اما مسائل را میدیدم، اضافه کرد: انگیزه اصلی من جدا از بحث کاری این بود که نسل‌های آینده ما متوجه شوند که بانوان دوران دفاع مقدس چگونه زندگی کرده‌اند، چه حماسه‌هایی آفریدند و با ایثار و فداکاری آن‌ها آشنا شوند.

وی با بیان این‌که جلد اول کتاب «مهتاب و باروت» نزدیک به سه سال طول کشید و روی بقیه حداقل شش الی هشت سال کار کرده‌ام؛ اما هنوز نتوانسته‌ام چاپ‌شان کنم، اضافه کرد: جلد اول که چاپ شد، جلد دوم توسط بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس به تعداد محدود چاپ شد؛ اما به‌دلیل نبود بودجه کافی برای چاپ و انتشار رونمایی نشده است.

موسوی ادامه داد: جلد سوم نیز که بیشتر در بحث پرستاران، پزشکان و بهیارانی است که زمان جنگ واقعا حماسه آفریدند، هنوز چاپ نشده است.

این بانوی فعال لرستانی با بیان این‌که خاطرات بانوان پرستار که در دوران دفاع مقدس نقش‌آفرینی داشته‌اند، بسیار شیرین و تکان‌دهنده است و حیف است به‌دلیل نبود بودجه به مرحله چاپ و نشر نرسد، گفت: من برای چاپ این کتاب‌ها از مسئولان زیادی از سپاه، بسیج، استانداری، نهاد کتابخانه‌ها، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان درخواست کمک کرده‌ام ولی متأسفانه هیچ‌گونه همکاری با من نشد.

وی خواستار حمایت مسئولان از فعالان نشر حوزه دفاع مقدس شد و گفت: حفظ این انقلاب و نظام ما با خون این شهدا صورت گرفته و با هشت سال دفاع این عزیزان بوده که من و شما می‌توانیم هم‌اکنون زندگی و کار کنیم.

موسوی با اشاره به اینکه سربلندی و عزت ما از خون این شهداست، در پاسخ به این سؤال که چرا باید زندگی شهدا نوشته نشود؟ گفت: یکی‌از مواردی که من غیرتم باعث شد که این اثر و جلد اولش را بنویسم این بود که خرم‌آباد و استان بارها و هزاران بار مورد اصابت موشک و راکت و بمب قرار گرفته ما این را لمس کردیم، گوشه گوشه شهرمان، ایثارها، فداکاری‌ها، رنج‌ها و مصیبت‌هاست.

این نویسنده و پژوهشگر حوزه دفاع مقدس افزود: متأسفانه همه شعار می‌دهند اما هیچ‌گونه همکاری با ما ندارند، ما مانده‌ایم و یک عالم کار و تحقیق، با این‌که مشکل جسمی هم دارم توانسته‌ام کارهایی را انجام دهم ولی کسی با ما همکاری نمی‌کند.

وی اظهار کرد: کتاب «مهتاب و باروت» را احمد احمدپور، مستندساز موفق استان لرستان که مطالعه کرد با من تماس گرفتند که می‌خواهند از آن یک فیلم مستند بسازند؛ لذا مستند آن تهیه و در دهه فجر سال گذشته با نام «بانو و باروت» از شبکه استانی افلاک نمایش دادند و این مستند در جشنواره عمار در بخش مستند «تاریخ فرهنگی، اجتماعی و دفاع مقدس» نیز جایزه گرفته است.

موسوی با بیان این‌که بحث دفاع مقدس به‌ویژه در بخش زنان، واقعا مظلوم واقع شده و مسئولان همکاری نمی‌کنند، گفت: ما در حدی که وسع‌مان می‌رسید یک‌سری اطلاعات داریم و مواردی جمع‌آوری کرده‌ایم؛ اما متأسفانه برای چاپ و نشر آن حمایت و همکاری لازم نمی‌شود.

انتهای پیام