بخش پدافندی رزمایش پیامبر اعظم آغاز شد / ویژگیهای رزمی سامانههای پدافندی حاضر در رزمایش اقتدار پیامبر اعظم 19 + تصاویر
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، رزمایش اقتدار پیامبر اعظم 19 یک رزمایش چندگانه متشکل از یگانهای هوافضا، پدافند، نیروی دریایی و نیروی زمینی است و از روز گذشته نقل و انتقالات سامانههای پدافندی و بعد عملیاتی پدافندی آغاز شده است که در تصاویر منتشره سامانههای رعد، خانواده سوم خرداد، دزفول و موشک 358 حضور دارند. سامانه پدافندی سوم خرداد و رعد سامانه سوم خرداد و رعد در سال 93 رونمایی...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، رزمایش اقتدار پیامبر اعظم 19 یک رزمایش چندگانه متشکل از یگانهای هوافضا، پدافند، نیروی دریایی و نیروی زمینی است و از روز گذشته نقل و انتقالات سامانههای پدافندی و بعد عملیاتی پدافندی آغاز شده است که در تصاویر منتشره سامانههای رعد، خانواده سوم خرداد، دزفول و موشک 358 حضور دارند.
سامانه پدافندی سوم خرداد و رعد
سامانه سوم خرداد و رعد در سال 93 رونمایی شد؛ سامانه کوتاه برد ساخت ایران که روی شاسی کامیون ایوکو ساخته شده که به طور گسترده در ناوگان نظامی و تجاری کشور موجود هستند.
سامانه سوم خرداد تا 200 کیلومتر توانایی کشف دارد و تا 105 کیلومتر هم توانایی درگیری دارد (بسته به نوع موشک منصوب روی آن)
هر آتشبار این سامانه 3 موشک طائر یا صیاد 2 را میتواند شلیک کند.
هر گردان سوم خرداد از 4 آتشبار تشکیل شده که توانایی درگیری با 4 هدف را دارد و میتواند 8 موشک شلیک کند؛ رادار بشیر وظیفه کشف مهاجمان را دارد لازم به ذکر است که هر آتشبار توانایی عملیات مستقل هم دارد.
در سال 2019 این سامانه موفق به رهگیری و انهدام یک فروند پهپاد مهاجم گلوبال هاوک نیروی دریایی آمریکا در منطقه کوه مبارک استان هرمزگان شد؛ سامانه الکترواپتیکی رعد 2 که با سامانه سوم خرداد لینک میشود و در شرایط جنگ الکترونیک پایداری و دقت سامانههای پدافندی را افزایش میدهد.
پیشتر نیز سردار نایینی، سخنگوی سپاه از بُعد جنگ الکترونیک رزمایش خبر داده بود.
بیشتر بخوانید:
سامانه دزفول
دزفول نمونه بومی سامانه تورام 1 است که نسبت به نمونه روسی ارتقایافته است و از شاسی متحرک خودرویی ایوکو بهره میبرد.
تور سامانه کوتاه برد روسی است که در دهه هفتاد وارد کشور شد. موفقیتهای زیادی داشته که یک مورد که اعلام شده شکار هرمس اسراییلی است که از آذربایجان تیک اف کرده بود.
موشک ها، سیستم هدایت موشک و سیستم کشف دزفول همانند تورام 1 است. دزفول توسط سپاه و صنایع دفاع ساخته شده است و در ارتش هم عملیاتی است. این سامانه کوتاه برد قابلیت کشف و انهدام اهداف را در برد 12 کیلومتری و تا ارتفاع 6 کیلومتر دارد و همچنین از یک سیستم الکترواپتیکی حرارتی برای کشف اهداف پرنده در ارتفاع پایین بهره میبرد.
همچینن در بخش دیگری از رزمایش موشک پدافندی 358 دیده شد که در خاورمیانه بسیار محبوب است و پیشتر به عملیات آن تحت کاربری مقاومت عراق علیه پهپاد های آمریکایی در مستند پرچمدار اشاره شده بود.
ذات موشک 358 شبیه موشک هوا به هوا است ولی از زمین شلیک می شود. تقریبا 9 فوتی با بالههایی در بدنه و دم و کلاهک انفجاری 22 پوندی که میتواند به ارتفاع 28 هزار پا برسد، اما در واقع، موشکی است که برای رهگیری و انهدام پهپادها و پرندههای در ارتفاع پایین طراحی شده است.
ویژگی مثبت این سامانه خود اتکا بودن و عملیات مستقل است که در بدترین شرایط هم توانایی رزم و عملیات خود را حفظ میکند و نیاز به شبکه پدافندی و اپراتور انسانی تعداد بالا ندارد.
نویسنده: سیدنویدرضا موسوی