بخور و نخورهای فصل پاییز کدام است؟/ آنفولانزا؛ بیماری شایع در فصل سرما
فصل پاییز که فرا می رسد ویروس آنفولانزا نیز شایع می شود، ویروسی که اگر به موقع درمان نشود عاملی برای التهاب تیروئید و تیروئیدیت ها است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، با شروع فصل پاییز عوامل تحریک کننده و حساسیتزا بروز بیشتری کرده و افراد زیادی با آلرژی دست و پنجه نرم می کنند. حساسیت هایی که اگر به موقع درمان نشود زمینه ای برای ابتلا به عفونت سینوسها و آسم در افراد به ویژه کودکان می شود. آزاد شدن هیستامینها در بدن در پاسخ به مواد محرک و آلرژی زا مانند گردوغبار، گرده گلها و گیاهان و برخی آلودگیها عاملی برای شروع آلرژی است که با خارش چشم و گلو و بینی و گوش، عطسه، آبریزش بینی، احساس سوزش گلو و خلط پشت حلق و گاهی گرفتگی بینی شود و خستگی بروز می کند. آنفولانزا؛ بیماری رایج در فصل پاییز مسعود فیروزکوهی، مشاور تغذیه و رژیم های غذایی در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: همهساله با شیوع فصل پاییز و زمستان بیماری شبه سرماخوردگی به نام آنفلوانزا شایع میشود، این بیماری در برخی از افراد با سرفه، گلو درد و تب ظاهر شده و در برخی با آب ریزش بینی، احساس خستگی و بدن درد بیمار خودنمایی می کند. وی به راه های انتقال این بیماری اشاره کرد و افزود: ویروس آنفلوانزا از طریق سرفه یا عطسه پخش و قطرات آب از طریق سرفه، عطسه یا به هنگام صحبت کردن می توانند به دهان و بینی افرادی که در اطراف بیمار هستند وارد و از طریق تنفس به ریه ها راه یابند، همچنین ممکن است بعد از تماس با یک شیء آلوده به ویروس مانند دستگیره در یا میز به این بیماری مبتلا شوند.
این مشاور تغذیه و رژیم های غذایی افراد در معرض خطر را بیماران دیابتی، قلبی و افرادی که دچار آسم یا بیماری کلیه بوده و زنان باردار و کودکان زیر پنج سال دانست و ادامه داد: اکثر افراد مبتلا به ویروس از یک روز قبل از بروز عوارض تا 5 الی 7 روز بعد می توانند عامل شیوع این بیماری به دیگران باشند. راهکارهای پیشگیری از آنفلوانزا وی تصریح کرد: در همین راستا دوری از افراد بیمار، مصرف دارو طبق توصیه پزشک، شستن دست ها با صابون و آب گرم، واکسیناسیون، ماندن در خانه، پوشاندن بینی و دهان به هنگام سرفه و عطسه بهترین راهکار پیشگیری از آنفلوانزا است. فیروزکوهی ادامه داد: این بیماری در کودکان با علائمی همچون تمایل کم به نوشیدن مایعات به اندازه کافی یا علائمی همچون استفراغ مداوم و شدید، تنفس تند و سخت، رنگ پوست خاکستری یا متمایل به آبی، زودرنجی به نحوی که با بغل کردن ساکت نشود و یا از خواب بیدار نشود و بادیگران صحبت نکند، بروز می کند در چنین مواقعی والدین باید کودک را سریعا به مراکز درمانی منتقل کنند تا تحت مداوا قرار گیرند. وی اضافه کرد: این بیماری در بزرگسالان نیز با علائمی همچون گیجی، استفراغ مداوم یا شدید، سختی در تنفس یا تنگی نفس، درد یا فشار در سینه یا شکم و سرگیجه ناگهانی بروز می کند. این مشاور تغذیه و رژیم های غذایی به بیان راهکارهایی برای در امان ماندن از بیماری اشاره کرد و گفت: باید از دست دادن و روبوسی در محیط های سربسته و پرخطر خودداری و مواد ضدعفونی کننده به همراه داشت و فاصله خود با دیگران را حفظ کرد، باید در بیرون از خانه کمترین ارتباطی بین دست با سروصورت برقرار شود و پس از آن نیز در طی روز چندین بار آب نمک غرغره کرد و روزانه چند نوبت از بخور گرم استفاده کرد.استفاده از سبزی ها بهترین راه مبارزه با آلرژی وی با بیان اینکه عدم درمان آنفولانزا موجب التهاب تیروئید و تیروئیدیت ها خواهد شد، ادامه داد: از آنجایی که مصرف میوه های ترش و مایعات سرد باعث تحریم مخاط و افزایش سرفه می شوند باید در مصرف آنها دقت و از مصرف غذاهای سرخ کرده، گوشت قرمز و شیرینی ها خودداری شود. فیروزکوهی به بیان راهکاری هایی برای درمان آنفلوانزا اشاره کرد و افزود: هویج در ترمیم مخاط دستگاه تنفس و گوارش نقش دارد، مصرف مقداری عسل با چای ولرم برای تسکین سرفه موثر است و مصرف مایعات غذایی گرم مانند سوپ نیز به رفع خشکی مخاط کمک می کند. به گفته این کارشناس تغذیه استفاده از سبزی ها بهترین راه مبارزه با آلرژی است در این زمینه جعفری، کلم پیچ، کلم برکلی و موادی که شامل کورستین مانند سیر و پیاز هستند یکی از سلاح های مبارزه با آلرژی هستند.