سه‌شنبه 14 اسفند 1403

برداشت کلزا در چهارمحال و بختیاری آغاز شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
برداشت کلزا در چهارمحال و بختیاری آغاز شد

شهرکرد - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری از برداشت دانه روغنی کلزا در استان خبر داد وگفت: پیش‌بینی می‌شود از 620 هکتار سطح زیر کشت کلزا بیش از 900 تن محصول برداشت شود.

حمیدرضا دانش روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: سطح زیر کشت کلزا در استان یک هزار و 100 هکتار است، که مقداری از آن در شهرستان لردگان به دلیل آفت از بین رفت.

وی، با اشاره به اینکه تلاش می‌شود سطح زیر کشت کلزا در سال زراعی پیش‌رو به 2 هزار هکتار افزایش یابد، افزود: کشت دانه روغنی کلزا از برنامه‌های وزارت جهادکشاورزی در برنامه ششم توسعه برای خودکفایی در تولید روغن خوراکی است، تا بتوان با تلاش کشاورزان و حمایت دستگاه‌های اجرایی از چالش‌های جدی تولید دانه‌های روغنی و روغن خوراکی خارج شد.

دانش با اشاره به اینکه 80 درصد روغن مورد نیاز کشور وارداتی است، تصریح کرد: علاوه بر خودکفایی در تولید دانه‌های روغنی، صرفه‌جویی در مصرف آب کشاورزی، کنترل آفات و رعایت تنوع کشت در مزارع از دیگر مزایای کشت کلزا است.

وی با اشاره به درآمد 2 برابری کشت هر هکتار کلزا نسبت به گندم، خاطرنشان کرد: تمام محصول تولیدی کلزاکاران استان به صورت تضمینی خریداری می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به فعالیت شرکت غله و خدمات بازرگانی استان برای خرید کلزا، بیان کرد: امسال قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم دانه روغنی کلزا 46 هزار و 400 ریال است در صورتی که این رقم سال گذشته برابر با 34 هزار ریال بود.

دانش با بیان اینکه کلزا برای تولید روغن به کارخانجات روغن‌کشی ارسال می‌شود، یادآور شد: بیشترین سطح زیر کشت کلزا در شهرستان‌های بروجن و شهرکرد است.

وی با اشاره به اینکه بیش از 80 درصد سطح زیر کشت کلزا در استان مجهز به سیستم‌های نوین آبیاری است، ادامه داد: کشت کلزا در اواخر شهریور ماه انجام و برداشت آن نیز از اواخر خرداد ماه آغاز می‌شود.

به گزارش ایرنا، سالانه بیش از یک میلیون و 500 هزار تن انواع محصولات کشاورزی در این استان تولید می شود.

*س_برچسب‌ها_س*