سه‌شنبه 29 آبان 1403

برداشت گندم از کشتزارهای استان کردستان آغاز شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
برداشت گندم از کشتزارهای استان کردستان آغاز شد

سنندج - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: 82 هزار بهره بردار کار برداشت محصول گندم از 590 هزار و 450 هکتار اراضی زیر کشت در این استان را آغاز کردند.

محمدصالح احمدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه برداشت محصول گندم از اول تیر آغاز و تا اواخر شهریور ادامه دارد، اظهار داشت: اکنون برداشت محصول از شهرستان کامیاران آغاز شده و تا 10 روز آینده در دیگر شهرستان ها نیز شروع می‌شود.

وی افزود: در سال زراعی جاری 590 هزار و 450 هکتار از اراضی استان شامل 588 هزار هکتار دیم و 32 هزار هکتار اراضی آبی به کشت گندم اختصاص یافته و پیش بینی ها حاکی از تولید حدود یک میلیون و 130 هزار و 602 تنی این محصول است.

احمدی یادآور شد: تعداد بهره برداران محصول گندم استان کردستان در سال زراعی جاری حدود 82 هزار نفر و عملکرد برداشت گندم به صورت متوسط در هر هکتار شامل یک هزار و 400 کیلوگرم در مزارع دیم و پنج هزار کیلوگرم در مزارع آبی است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: خرید تضمینی این محصول از برنامه های مهم دولت است که پیش بینی می شود در سال جاری حدود 998 هزار و 107 تن گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان استان خریداری شود.

احمدی قیمت خرید تضمینی گندم را 25 هزار ریال در ازای هر کیلوگرم اعلام کرد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی در نظر دارد در سال جاری به منظور جلوگیری از سوء استفاده دلالان از وضعیت بازار و تحقق حقوق بهره برداران، 50 درصد بهای گندم خرید شده را در سریع ترین زمان ممکن به حساب آنان واریز کند.

وی تاکید کرد: امسال بهره‌برداران این استان با استفاده از یک هزار و 885 دستگاه کمباین شامل یک هزار و 385 دستگاه کمباین بومی و 500 دستگاه کمباین مهاجرمحصول غلات خود را از مزارع برداشت می‌کنند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه در راستای نظارت دقیق بر برداشت و کاهش افت کیفی سازمان جهاد کشاورزی نظارت و بازرسی عملکرد کمباین‌های بومی و مهاجر را در دستور کار خود قرار داده است، افزود: در این راستا 17 گروه بخش خصوص و چندین گروه بخش دولتی تشکیل شده است.

وی اظهار داشت: در هر شهرستان به نسبت سطح کشت گروه‌های دولتی تشکیل شده اما گروه‌های بخش خصوصی شامل چهار مورد بیجار، دیواندره و قروه هر کدام سه مورد، سنندج و کامیاران هر کدام 2 مورد و دهگلان یک مورد است.

احمدی اضافه کرد: در بانه، مریوان و سروآباد نیز به علت سطح کشت پایین غلات تنها گروه‌های دولتی بر روند کار نظارت دارند.

استان کردستان دارای 28 میلیون هکتار با یک میلیون و 600 هزار نفر جمعیت است که تنوع آب و هوایی آن باعث شده یکی از استان‌های موفق در حوزه کشاورزی باشد.

این استان دارای یک میلیون و 220 هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل 896 هزار و 235 هکتار اراضی دیم حدود 88 درصد و 121 هزار اراضی آبی حدود 12 درصد بوده و دارای حدود 2 میلیون و 210 هزار رأس دام سبک (گوسفند و بز) و 200 هزار رأس دام سنگین (گاو و گوساله)، 13 میلیون قطعه انواع طیور و 116 هزار کندوی زنبور عسل است.

جمعیت بهره بردار کشاورزی کردستان دارای 115 هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود 2 میلیون و 400 هزار تن محصولات کشاورزی تولید می‌کنند که 320 هزار تن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی نیز مربوط به بخش زراعت است.

تولید سالانه محصولات کشاورزی کردستان نزدیک به دو میلیون تن است که بیش از یک میلیون و 600 هزار تن آن شامل انواع محصولات زراعی و بقیه باغی است.

*س_برچسب‌ها_س*