بررسی مشی سیاسی صاحب تفسیر المیزان در یککتاب
«چراغ روشنیبخش؛ جستاری بر مشی سیاسی علامه طباطبایی» نوشته محمد جعفربگلو توسط موسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد.
«چراغ روشنیبخش؛ جستاری بر مشی سیاسی علامه طباطبایی» نوشته محمد جعفربگلو توسط موسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «چراغ روشنیبخش؛ جستاری بر مشی سیاسی علامه طباطبایی» نوشته محمد جعفربگلو، به بهای 70 هزار تومان توسط مؤسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد. این کتاب بر آن است تا ضمن مروری بر حیات علمی آیتالله سید محمدحسین طباطبایی، مشی سیاسی و اجتماعی صاحب المیزان و نسبت ایشان با انقلاب اسلامی را مورد مداقه قرار دهد. عمده منابع این کتاب، اسناد متقن تاریخی و روایتهای مستند است.
در بخشی از مقدمه این اثر میخوانیم:
«در جریان نهضت اسلامی ایران، علامه گاهگاه در متن فعالیتهای اجتماعی قرار میگرفت. علیرغم ادعاهای بیاساس درباره مخالفت ایشان با انقلاب اسلامی، شواهد گویای همراهی علامه طباطبایی با نهضت امام خمینی است؛ به طوری که در ایام مبارزه، امضای علامه پای برخی از اعلامیهها و بیانیههای علما دیده میشود.»
از آنجا که طی سالیان گذشته، از سوی مغرضان شبهاتی درباره مخالفت علامه طباطبایی با انقلاب اسلامی مطرح شده است، نویسنده در کتاب «چراغ روشنیبخش» میکوشد به این سوالات پاسخ دهد که: مناسبات علامه طباطبایی با انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره) چه بود؟ آیا او به راستی مخالف انقلاب اسلامی بود؟
کتاب پیشرو مشتمل بر سه فصل است؛ فصل نخست نگاهی به حیات علمی علامه سید محمدحسین طباطبایی دارد؛ در این فصل درباره تولد، خانواده، تحصیلات، اساتید و شاگردان علامه، اطلاعاتی ارائه شده است. فصل دوم، مشی سیاسی و اجتماعی صاحب المیزان را بررسی میکند. مقابله با آموزههای مارکسیستی، مواجهه با رژیم پهلوی، همراهی با نهضت اسلامی و گذری بر دیدگاهها و آرا علامه طباطبایی از مباحث این فصل است. در این فصل همچنین ذیل گفتاری با عنوان «پاسخ به یک شبهه» به شبههای که درباره مخالفت علامه طباطبایی با انقلاب اسلامی مطرح شده است پاسخ داده میشود. فصل سوم و پایانی نیز به رحلت علامه و واکنشهای افراد مختلف به درگذشت ایشان اشاره دارد. در صفحات پایانی کتاب نیز اسناد و تصاویر کمتر دیده شده ضمیمه شده است.