مرکز اسناد انقلاب اسلامی
مرکز اسناد انقلاب اسلامی
بعد من خدمت عمو رفتم... ایشان گفت: «من پیش آقای فلسفی میروم.» گفتم: «شما که برادر آقای خمینی هستید با این شخصیت به خانهی فلسفی بروید؟! این حرف است شما میزنید؟!»
به طور طبیعی، انتخاب من برای نوشتن داستانی درباره مبانی فکری و اندیشههای انقلاب اسلامی چندان مفید و ضروری به نظر نمیرسید. اما من تصمیم خود را گرفته بودم؛ به خاطر شخصیتی که در جوانی به شدت تحت تأثیر دکتر علی شریعتی قرار گرفته بود...
بمباران شیمیایی شهر سومار در استان کرمانشاه یکی از فاجعهبارترین وقایع جنگ ایران و عراق بود که در چندین نوبت از سوی ارتش بعثی انجام گرفت. اولین نوبت این جنایت در سال 1365 و طی دو مرحله ابتدا با بمباران بیمارستان صحرایی 528 و سپس در پاسخ عملیات کربلای6 بود. دومین نوبت از این جنایت هم در سال بعد در مهرماه سال 1366 انجام گرفت و منجر به شهادت صدها نفر و مجروحیت تعداد بسیاری شد. این حملات...
اولین قرارداد هواپیمای جنگی میگ 29 در سال 1368 قرارداد منعقد شده و در سال بعد اولین سری از هواپیماها تحویل داده شدند، همچنین در تبریز هم اولین میگ -29ها در سال 1371 مشغول به خدمت شدند.
آیتالله [به] وسیله آقای ابول [ابوالحسن] بنیصدر و صادق قطبزاده و دو نفر از افراد فعال گروه مارکسیستهای اسلامی مورد استقبال قرار گرفته و نزد آنها در ساشان CACHAN اقامت گزید.
به اعتقاد من برگزاری همهپرسی و حضور پرشور و بیمانند مردم در حوزههای اخذ رای، دنیا را متوجه کرد که انقلاب اسلامی ایران، یک انقلاب کاملا مردمی است و مردم ایران، خود آن را به وجود آوردهاند و خود نیز از آن پاسداری میکنند.
این عده میپنداشتند که حضرت امام برای ولیفقیه نیز همانند امام معصوم قائل به ولایت تکوینی و اموری از قبیل معجزه و کرامت ویژه است. به همین جهت با جاروجنجال فراوان به تخطئهی ایشان پرداختند.
امام خمینی در قبل از عزیمت به پاریس، در عراق و شهر نجف سکونت داشتند که در ادامه تبعید تحمیلی از سوی محمدرضا شاه پهلوی، صورتگرفته بود.
در سال 1339 وقتی اقبال، نخست وزیر پهلوی، به نجف آباد می رود، با طعنه سنگین آیت الله منتظری بدرقه شده و به تهران باز میگردد.
ما برآنیم که تبیین صحیح و مستند یگانه راهِ در امان نگاهداشتن گفتمان اصیل انقلاب اسلامی و واقعیتهای تاریخی از زنگار دوران و تحریف و دسیسههای نامردمان است و چنین باد.
نصیری، فلسفی را خواسته بود و بعد از اینکه حرفهایشان تمام شده بود یک پاکتنامه به او داده بود... وقتی فلسفی در پاکت را باز کرده بود، دیده بود که حدود 30 عکس در صورتهای خیلی بدی از او در پاکت هست. نصیری گفته بود: «اگر حرفی بزنی یک چنین بلایی به سرت میآوریم.»
آیتالله هاشمی رفسنجانی یکی از موهبتهای الهی را همسایگی خود با "حاجآقا روحالله" در قم میدانست. این را محمد هاشمی به نقل از برادر بزرگش که از شخصیتهای شهیر انقلاب اسلامی است، بیان کرده است.
اگر ما آنها را اعدام نمیکردیم، کینهجوییهای مردم چنان شدتی مییافت که از کنترل ما خارج میشد و به جای 50 معدوم، هزاران نفر کشته پدید میآمد.
طی سالهایی که رهبر نظام نوپای سیاسی ایران با حضور روحانیان در مناصب اجرایی مخالف بودند، مجموعهای از حوادث ضد امنیتی، ترورها و بمبگذاریها موجب هرج و مرج سیاسی و شهادت هسته اول نیروهای انقلاب شد.