سه‌شنبه 2 بهمن 1403

برنامه‌سازان اینترنتی پشت چراغ قرمز تلویزیون

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
برنامه‌سازان اینترنتی پشت چراغ قرمز تلویزیون

در روزهای گذشته در برخی منابع خبرهایی منتشر شد از توقف ساخت و یا پخش برخی برنامه‌هایی که بر بستر اینترنت و پلتفرم‌های داخلی عرضه میشدند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، جدال میان تلویزیون و سازمان سینمایی برای در دست گرفتن اختیار تولید محتوا در شبکه نمایش خانگی، جدال یک‌طرفه‌ای بود که خیلی زود به سود تلویزیون به پایان رسید. حالا در حالی که از یک سو گفته میشود شورای مربوط به اعطای مجوز به برنامه‌ها و سریال‌های اینترنتی در تلویزیون شکل گرفته و به زودی خبرهای آن رسانه‌ای می‌شود، از سوی دیگر از برخی کارشکنی‌های سازمان صداوسیما و سازمان زیرمجموعه‌اش یعنی ساترا بر سر راه برخی برنامه‌های تلویزیونی خبر می‌رسد. خبری درباره توقف سه برنامه اینترنتی که اولین‌بار پایگاه خبری صبح سینما به آن پرداخت و به نظر می‌رسد فعلا هیچ‌کدام از طرفین ماجرا قصد ندارند درباره آن به طور رسمی اظهارنظر کنند اما شواهد نشان می‌دهد که این خبرها چندان هم اشتباه نیستند.

*س_مجید صالحی و توقف «ام‌شو» ی جنجالی_س*

«ام‌شو» برنامه‌ای بود که با اجرا و کارگردانی مجید صالحی و با همکاری سامان احتشامی و جواد خواجوی شنبه‌ها ساعت21 به صورت زنده از صفحه اینستاگرامی این برنامه پخش می‌شد و در روزهای بعد نسخه کامل آن در پلتفرم‌های مختلف از نماوا گرفته تا آپارات و یوتیوب عرضه می‌شد.

این برنامه که در طول ده قسمتی که از پخش آن می‌گذشت با گفت‌وگوهای خودمانی مجید صالحی و مهمانان برنامه خبرساز شده بود و ویدئوهایش به صورت گسترده در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شد، به تازگی اسپانسر گرفته و موفق شده بود بخشی از هزینه‌هایش را جبران کند اما در قسمت آخر حاشیه‌ساز و با وجود عذرخواهی مجید صالحی در نهایت متوقف شد.

اکبر عبدی و امیر نوری مهمانان قسمت دهم «ام‌شو» بودند که در بخش‌هایی از گفت‌وگویشان با مجید صالحی مسائلی مطرح شد که جنجال به وجود آورد. اکبر عبدی در این برنامه با لحن شیرین و البته صریحش از محمدرضا شریفی‌نیا تا رئیس‌جمهور و دولت را نواخت و ویدئوهای این برنامه که ویدئواسکرین از لایو صفحه اینستاگرامی برنامه بودند خیلی زود در تمام شبکه‌های اجتماعی اصطلاحا وایرال شد.

پخش این برنامه از پلتفرم‌ها اما با ممانعت ساترا روبه‌رو شد و قسمت دهم «ام‌شو» با وجود اعمال اصلاحیه‌های مورد نظر این سازمان بر روی پلتفرم نماوا قرار نگرفت و همین موضوع گمانه‌زنی‌هایی را درباره توقف «ام‌شو» در فضای مجازی به وجود آورد.

از سوی دیگر در حالی که معمولا مهمانان هر قسمت «ام‌شو» ظهر جمعه از طریق صفحات مربوط به این برنامه معرفی می‌شدند در 24ساعت گذشته خبری از انتشار اسامی مهمانان قسمت جدید این برنامه نیست و به نظر می‌رسد این موضوع مهر تاییدی باشد بر شایعات منتشرشده درباره متوقف شدن برنامه «ام‌شو».

(صفحه اینستاگرامی این برنامه ساعتی پیش ابراز امیدواری کرد با رفع مشکلات پیش آمده این برنامه از هفته های آینده طبق روال پخش شود.)

*س_رامبد جوان و سنگ بزرگ بر سر راه «استندآپ‌شو»_س*

رامبدجوان دیگر برنامه‌ساز تلویزیونی است که به ساخت برنامه بر بستر اینترنت رو آورده است. او که «خندوانه» را در شش فصل روی آنتن شبکه نسیم برده بود، درحالی‌که گفته می‌شد پس از بازگشت از سفر جنجالی‌اش به کانادا قرار است فصل جدید این برنامه را بسازد، تصمیم گرفت برنامه‌ای با عنوان «استندآپ‌شو» برای عرضه در نمایش خانگی تهیه و تولید کند. برنامه‌ای که فراخوان شرکت در آن از ابتدا در صفحات مجازی رامبد جوان منتشر شد و آنقدر استقبال از آن زیاد شد که رامبد جوان اعلام کرد مهلت ارسال ویدئو برای شرکت در این رقابت را افزایش می‌دهد. در نهایت 12شرکت‌کننده برای حضور در رقابت نهایی انتخاب شدند و اولین قسمت «استندآپ‌شو» هم در دکوری گران‌قیمت و با دو اسپانسر قدر ساخته شد اما این برنامه هم نتوانست مجوزهای لازم را از ساترا کسب کند. گفته می‌شود، شرط تلویزیون برای مجوز دادن به «استندآپ‌شو» این است که رامبد جوان فصل جدید «خندوانه» را کلید بزند و باید دید آیا رامبد جوان به این درخواست تلویزیون پاسخ مثبت می‌دهد یا خیر.

*س_عادل فردوسی‌پور و تصمیم ساخت برنامه‌ای که در نطفه خفه شد!_س*

مجری محبوب برنامه «نود» پس از تعطیلی برنامه 20ساله‌اش و جدا شدن از شبکه سوم سیما با درخواست‌های مختلف از سوی دوستداران فوتبال برای ساخت برنامه‌ای شبیه به «نود» در شبکه‌های اجتماعی روبه‌رو بود. فوتبال‌دوستان با هر اتفاق عجیبی که در عرصه فوتبال داخلی به یاد فردوسی‌پور و گفت‌وگوهای جنجالی و بعضا افشاگرانه‌ای می‌افتادند و از نیاز به یک برنامه شبیه به «نود» حتی در بستر وب می‌نوشتند.

«کلاسیکو» اولین برنامه عادل فردوسی‌پور بود که به بهانه مسابقه ال‌کلاسیکو ضبط و در سه پلتفرم به صورت همزمان عرضه شد. برای پخش این برنامه اما از زمان ضبط تا 24ساعت بعد که قرار بود عرضه شود مسوولان و مدیران پلتفرم‌های عرضه محتوا و با انواع و اقسام تماس‌ها برای جلوگیری از پخش برنامه روبه‌رو شدند اما در نهایت این برنامه عرضه شد و رکوردهای بسیاری را در زمان خود شکست.

پس از این برنامه اما بار دیگر عادل فردوسی‌پور سعی کرد به کارهای شخصی خودش بپردازد و تنها در صوتی کردن دو کتاب «فوتبال علیه دشمن» و «هنر شفاف اندیشیدن» که با ترجمه خودش به بازار عرضه شده بود حضور داشت. در روزهای گذشته اما خبرهایی منتشر شد درباره اینکه عادل فردوسی‌پور قرار است یک برنامه تخصصی در زمینه فوتبال برای پخش در بستر وب بسازد. موضوعی که گفته می‌شود همان ابتدا به محاق رفته و در همان مرحله شکل‌گیری ایده آب پاکی روی دست عادل ریخته شده که مجوز ساخت این برنامه به او داده نمی‌شود.

*س_انحصارطلبی تلویزیون تا کجا ادامه دارد؟_س*

اتفاقی که این روزها در حال رخ دادن است پیش از این بارها تکرار شده است. وقتی برنامه «نود» تعطیل شد تلویزیون این برنامه را برند خودش دانست و اجازه ساخت برنامه‌ای مشابه با آن را در نمایش خانگی نداد. با تعطیلی «کلاه قرمزی» هم تلاش‌ها برای ساخت این برنامه در پلتفرم‌های شبکه نمایش خانگی بی‌فایده ماند. این دو موضوع اما با جلوگیری از برنامه‌سازی چهره‌های مختلف و مطرح تلویزیونی در پلتفرم‌های اینترنتی متفاوت است. اینکه تلویزیون برند یک برنامه را متعلق به خودش بداند شاید چندان ناحق نباشد اما این موضوع که بخواهد با قدرت انحصاری که به تازگی در دست گرفته از پا گرفتن این چهره‌ها در وی‌اودی‌ها هم جلوگیری کند به نظر نمی‌رسد چندان بحق باشد. موضوعی که باید دید مدیران تلویزیون آیا برای آن پاسخی دارند و اصلا آیا نیازی به پاسخ دادن احساس می‌کنند یا مثل همیشه سعی می‌کنند کار خود را انجام بدهند و خود را بی‌نیاز از پاسخ‌گویی به افکار عمومی و رسانه‌ها می‌دانند؟

25258

کد خبر 1416700
برنامه‌سازان اینترنتی پشت چراغ قرمز تلویزیون 2
برنامه‌سازان اینترنتی پشت چراغ قرمز تلویزیون 3
برنامه‌سازان اینترنتی پشت چراغ قرمز تلویزیون 4