برگزاری مراسمهای ماه رمضان به صورت مجازی در آلمان
مسلمانان آلمان در حالی ماه مبارک رمضان را آغاز کردهاند که امسال به دلیل شیوع کرونا، حضور در مساجد و برگزاری مراسم افطار به صورت دستجمعی ممنوع شده است. این اولینبار است که مسلمانان نمیتوانند در ماه رمضان در مساجد و در کنار یکدیگر به نیایش بپردازند.
به گزارش ایسنا، به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی براساس گزارش بخش پژوهشهای فرهنگی رایزنی فرهنگی ایران در آلمان، در این شرایط، مسئولان انجمنها و سازمانهای اسلامی تلاش کردهاند تا امکان گردهمایی مجازی اعضای خود را فراهم کنند. هر چند از نگاه آنها، این ارتباطات مجازی در مدت زمان طولانی، نمیتوانند جایگزین ارتباطات در مساجد شوند. آنطور که مقامات دولتهای ایالتی و فدرال اعلام کردهاند، حضور در مساجد و گردهماییهای مذهبی در دوران کرونا ممنوع شده است. بنابراین مسلمانان آلمان باید، ماه رمضان امسال را بدون حضور در مساجد و برگزاری مراسم افطار و دعا سپری کنند. در این شرایط، سازمانهای اسلامی در آلمان، پلتفرمهای اینترنتی را برای دعا و نیایش اعضای خود راهاندازی کردهاند.
مورات گوموش - دبیرکل شورای اسلامی آلمان و معاون دبیرکل جامعه اسلامی ملی گوروش - در این باره گفت: ماه رمضان امسال نسبت به سالهای دیگر متفاوت است. با توجه به تعطیلی مساجد، محافل گفتوگو و تلاوت قرآن به اینترنت منتقل شدهاند. در این راستا، هر روز، فیلمی از تلاوت قرآن در مساجد ضبط میشود و همه فیلمها در کانال یوتیوب قرار میگیرند. همچنین مراسم نماز و موعظههای امامان نیز به زبان آلمانی به صورت آنلاین پخش میشود.
گوموش افزود: در هفتههای اخیر بسیاری از مسلمانان دلتنگ مساجد شدهاند. مساجد محل خوبی برای ارتباطات مسلمانان است. آنها پس از خواندن نماز به گفتوگو با یکدیگر میپردازند. علاوه بر اینها، مساجد در طول بحران کرونا نشاندادهاند که تا چه اندازه قابل اعتماد و اتکا هستند. جوانانی که عضو مساجد هستند، برای کمک به سالمندان و بیماران، داوطلب شدهاند. اعضای مساجد در تولید هزاران ماسک در سراسر آلمان مشارکت داشتهاند. آنها همچنین بستههای مواد غذایی را میان نیازمندان توزیع کردهاند. منشا این تحرکات مساجد هستند. اینترنت شاید برای مدت کوتاهی بتواند نیاز مسلمانان را برطرف کند. اما هیچگاه نمیتواند جایگزین ارتباطات در سطح مساجد شود.
عبدالرحمان آتاسوی - دبیر کل امور دینی دیتیب - نیز در این باره گفت: دعا و نماز جمعی، قدرت مومنان را برای مقابله بحرانها افزایش میدهد. از این رو، مسلمانان در شرایط بحرانی در مساجد گرد یکدیگر جمع میشوند و به دعا میپردازند. اما در شرایط کنونی، حفظ سلامتی افراد در اولویت قرار دارد و به همین دلیل، ما مجبوریم از پلتفرمهای اینترنتی برای دعای دستجمعی استفاده کنیم. علاوه بر این، مراسم نماز جماعت، موعظه امامان و جلسات پرسش و پاسخ نیز به صورت آنلاین برگزار میشوند. در شرایط کنونی نباید ارتباط مسلمانان با مساجد قطع شود.
همچنین عبدالصمد الیزیدی - دبیر کمیته مرکزی شورای مرکزی مسلمانان آلمان - در این باره گفت: متاسفانه مساجد در ماه مبارک رمضان باز نمیشوند. این برای همه مسلمانان غمانگیز است، اما از منظر اسلام، سلامت افراد در اولویت قرار دارد. به همیندلیل، ما سعی میکنیم که خلا حضور در مساجد را با جلسات آنلاین پر کنیم.
او همچنین با اشاره به فعالیتهای مساجد در دوران کرونا افزود: کارکرد مساجد تنها خواندن نماز نیست. مساجد پایگاهی برای فعالیتهای خیرخواهانه و بشردوستانه است. در طول بحران کرونا، جوانان مسلمان در مساجد به ساختن ماسک مشغول بودند. آنها همچنین تلاش کردند تا در محلات به سالخوردگان کمک کنند.
مهمت آلب چلبی - نایب رئیس شورای مسلمانان آلمان - نیز در این باره گفت: متاسفانه به خاطر شیوع کرونا، مراسم ماه مبارک رمضان و زندگی مذهبی مسلمانان با مشکلاتی روبرو شده است. ما امسال از گردهمایی در مساجد، اقامه نماز و افطار دستجمعی محروم شدهایم. اما سمینارهای مربوط به ماه مبارک رمضان، قرائت قرآن و برنامههای متنوع دیگر به صورت آنلاین در دسترس علاقمندان خواهد بود. مساجد همواره محلی برای ارتباط بیشتر مسلمانان، تبادلات علمی و فرهنگی و همچنین محلی برای خواندن دعا و نماز بوده است. در شرایط کنونی میتوانیم این فعالیتها را از طریق پلتفرمهای اینترنتی انجام دهیم.
انتهای پیام