بریتانیا و آلمان پاکترین برق خود را در سال 2024 تولید کردند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کشورهای سراسر جهان به دنبال انتقال سبز برای کربن زدایی هستند. چندین دولت سیاستهای ملی را برای تشویق به دور شدن از سوختهای فسیلی به سمت جایگزینهای تجدیدپذیر ایجاد کردهاند تا به تعهدات خود در توافقنامه پاریس برسند. با این حال، برخی در انتقال موفقتر از دیگران بودهاند. کشورهایی که بیشترین سهم برق از انرژیهای تجدیدپذیر را دارند، همگی دارای...
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کشورهای سراسر جهان به دنبال انتقال سبز برای کربن زدایی هستند. چندین دولت سیاستهای ملی را برای تشویق به دور شدن از سوختهای فسیلی به سمت جایگزینهای تجدیدپذیر ایجاد کردهاند تا به تعهدات خود در توافقنامه پاریس برسند. با این حال، برخی در انتقال موفقتر از دیگران بودهاند. کشورهایی که بیشترین سهم برق از انرژیهای تجدیدپذیر را دارند، همگی دارای منابع طبیعی فراوانی مانند انرژی زمین گرمایی، آبی و بادی هستند و اکثر آنها دارای شبکههای برق نسبتاً کوچکی هستند. کشورهایی که بیشترین نسبت تولید برق از منابع تجدیدپذیر را دارند، دائماً در حال جابجایی هستند، زیرا دولتها بودجه خود را برای تسریع انتقال سبز در ایالتهای خود افزایش میدهند. علاوه بر این، چندین کشور در حال تولید سطوح بالاتری از انرژیهای تجدیدپذیر برای کمک به شبکههای برق بزرگتر هستند. بر اساس دادههایی که روز پنجشنبه منتشر شد، بریتانیا و آلمان پاکترین برق خود را در سال گذشته تولید کردند و انرژیهای تجدیدپذیر به بالاترین حد خود رسید. دادهها نشان میدهد که انرژیهای تجدیدپذیر مانند باد و خورشید 59 درصد از تولید را در آلمان تشکیل میدهند، در حالی که در بریتانیا 45 درصد است. تنظیم کننده انرژی این کشور در بیانیهای اعلام کرد در آلمان، جایی که سال 2024 اولین سال بدون انرژی هستهای بود، سهم انرژیهای تجدیدپذیر از 56 درصد در سال گذشته به 59 درصد افزایش یافت. انرژی بادی با 31.9 درصد از کل برق، جایگاه خود را به عنوان تولید کننده اصلی برق کشور حفظ کرد، در حالی که سهم زغال سنگ از 26 درصد در سال 2023 به کمتر از 23 درصد کاهش یافت. سهم گاز طبیعی از 8.6 درصد به 13.2 درصد از کل افزایش یافت. آلمان قصد دارد تا سال 2030، 80 درصد منابع انرژی خود را از انرژیهای تجدیدپذیر تشکیل دهد و تا سال 2035 زغال سنگ را به تدریج حذف کند. به طور کلی، آلمان 431.7 تراوات ساعت برق در سال 2024 تولید کرد که در مقایسه با سال قبل از آن 4.2 درصد کاهش داشت. واردات به 13.8 درصد افزایش یافت در حالی که صادرات به 10 درصد کاهش یافت.
دیگر از زغال سنگ خبری نیست
بر اساس گزارشی که روز پنجشنبه از وبسایت آب و هوا و انرژی Carbon Brief منتشر شد، در بریتانیا، نفت، گاز و زغال سنگ در مجموع 29 درصد از برق بریتانیا را در سال 2024 تولید کردند در حالی که انرژیهای تجدیدپذیر 45 درصد را تشکیل میدادند. آخرین نیروگاه زغال سنگ بریتانیا در ماه اکتبر بسته شد و این کشور به اولین عضو G7 تبدیل شد که به اتکای خود به سوخت فسیلی برای برق پایان داد. دولت کارگر این موضوع را در نوامبر با طرحهایی برای ممنوعیت معادن زغال سنگ جدید دنبال کرد. کربن بریف افزود: انرژی هستهای برای تولید 13 درصد برق بریتانیا در سال گذشته مورد استفاده قرار گرفت. در مجموع 11 درصد از برق بریتانیا وارد میشد. این تحلیل نشان داد که نیروگاههای گازسوز بزرگترین منبع برق بریتانیا در سال 2024 باقی ماندند. با این حال، Carbon Brief پیشبینی کرد که نیروی باد این کشور احتمالاً امسال برق بیشتری نسبت به گاز تولید میکند. دولت نخست وزیر کیر استارمر متعهد شده است تا سال 2035 انتشار گازهای گلخانهای بریتانیا را 81 درصد نسبت به سال 1990 کاهش دهد، زیرا بخشی از برنامههایی برای رسیدن به صفر خالص تا سال 2050 است. بریتانیا به عنوان بخشی از استراتژی خود برای مبارزه با قبوض سرسام آور برق و گاز، که پس از حمله روسیه به اوکراین در اوایل سال 2022 و ایجاد بحران هزینههای زندگی، به شدت افزایش یافت، به سمت انرژیهای کم کربن هدایت شده است. صورتحسابهای انرژی در بریتانیا همچنان در سطوح بالا باقی میماند، زیرا این کشور در آغاز سال با دمای انجماد مواجه است.