چهارشنبه 7 آذر 1403

بزرگترین موزه دنیا 2.8 میلیون عکس را در دسترس عموم قرار می‌دهد

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
بزرگترین موزه دنیا 2.8 میلیون عکس را در دسترس عموم قرار می‌دهد

موسسه اسمیتسونیان (Smithsonian Institution) که بزرگترین موزه و مجموعه تحقیقاتی دنیا است، 2.8 میلیون تصویر دو و سه بعدی با وضوح بالا متعلق به کلکسیون‌های خود را در یک پلتفرم آزاد در دسترس عموم قرار می‌دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، "موسسه اسمیتسونیان" در حال انتشار گنجینه عظیم 2.8 میلیونی تصاویر دو و سه بعدی با وضوح بالا از مجموعه‌های خود در یک پلتفرم آنلاین دسترسی آزاد جدید است.

این تصاویر از 19 موزه اسمیتسونیان، 9 مرکز تحقیقاتی، کتابخانه‌ها، بایگانی و آرشیوها و باغ وحش ملی آمریکا تهیه شده و از این پس با یک مرورگر وب به صورت رایگان در دسترس عموم قرار می‌گیرد.

موسسه اسمیتسونیان (تأسیس 10 اوت 1846) برای افزایش و انتشار دانش، گروهی از موزه‌ها و مراکز تحقیقاتی است که توسط حکومت فدرال ایالات متحده آمریکا اداره می‌شوند. این مؤسسه به افتخار "جیمز اسمیتسون"(James Smithson) دانشمند بریتانیایی که نخستین اهداکننده مالی و مؤسس آن بود، نامگذاری شده است. این موزه در ابتدا تا سال 1967 «موزه ملی ایالات متحده آمریکا» نامیده می‌شد.

اسمیتسونیان بزرگترین موزه علمی - فرهنگی - تحقیقاتی جهان است. این مؤسسه که در ایالات متحده آمریکا قرار دارد، حاوی 137 میلیون شیء در کلکسیون خود است. حیطه کاری و نوع برنامه‌ها و فعالیت‌های این مؤسسه بی‌شباهت به سازمان میراث فرهنگی ایران نیست.

این مؤسسه که از منابع خصوصی و دولت فدرال آمریکا بودجه خود را دریافت می‌کند، متشکل از 19 موزه و 9 مرکز علمی - فرهنگی در چند ایالت آمریکا است. همچنین 156 موزه در آمریکا وابسته به این مؤسسه هستند و مرکز این مؤسسه در شهر واشنگتن دی سی قرار دارد.

اسمیتسونیان عموم مردم را به دیدن و استفاده از این تصاویر و مطالب به هر نحوی که مناسب می‌بینند، تشویق می‌کند.

این مجموعه تحت مجوز "CC0" فهرست شده است که محدودیت‌ها و حق چاپ و نشرهای قبلی را برمی‌دارد و شامل همه چیز از پرتره‌های دانشمندان و محققان و تصاویر جذاب نجومی گرفته تا تصاویر و مدل‌های سه بعدی از گیاهان و حیوانات است.

این تصاویر تقریبا شامل دو قرن داده‌های علمی است و اسمیتسونیان می‌گوید، این فقط آغاز ماجرا است و در ادامه سال 2020، حدود 200 هزار تصویر دیگر به آن اضافه خواهد شد و بعدها نیز 155 میلیون مورد دیگر در این مجموعه دیجیتالی اضافه خواهند شد.

"سیمون تانر" متخصص میراث فرهنگی دیجیتال در کالج کینگ لندن و مشاور این پروژه دسترسی آزاد به مجله اسمیتسونیان گفت: این مجموعه از داده‌ها شگفت آور است و دامنه وسیع‌تری از از علم و فرهنگ، فضا و زمان را باز می‌کند، به گونه‌ای که هیچ مجموعه دیگری تاکنون چنین کاری را انجام نداده است. این یک کمک شگفت آور به دانش بشر است.

اگر نمی‌دانید که در کجای این دریای اطلاعات شیرجه بزنید، ممکن است از بازدید از مدل سه بعدی شاتل فضایی "دیسکاوری"(Discovery) لذت ببرید که به لطف همکاری بین اسمیتسونیان و سزیم (Cesium) که یک تهیه کننده مدل سه بعدی با وضوح بالا و قابلیت اشتراک از طریق دسترسی آزاد است، محقق شده و به همگان امکان گردش، چرخش، بزرگنمایی و بررسی از نزدیک این شاتل فضایی را می‌دهد.

"پاتریک کوزی" مدیرعامل سزیم گفت: ما مفتخریم که فناوری ما به محققان، آموزگازان و عموم مردم امکان مطالعه مدل‌های سه‌بعدی را در مجموعه اسمیتسونیان با بالاترین جزئیات وضوح از هر جای دنیا خواهد داد.

انتهای پیام