«بزه» از کنار عدم توجه به «نشاط» به وجود میآید
به گزارش خبرنگار جامعه خبرگزاری فارس، پنجمین دورهمی فعالان حوزه نوآوری اجتماعی با موضوع نقش سازمانهای مردم نهاد در حل مشکلات کشور به همت ستاد پیشرفت منطقهای ستاد اجرایی فرمان امام برگزار شد.
علی ملکی، رئیس پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه شریف با اشاره به اینکه فضای سیاستگذاری به منظور حل چالشهای عمومی مردم از طریق ساختارهای حاکمیتی است، اظهار داشت: با به وجود آمدن دولتهای برخی مشکلات جامعه حل اما یکسری ناکارآمدی هم وجود داشته است.
وی ادامه داد: دولتها برای حل معضلات و مشکلات نیازمند همکاری با سازمانهای نوآور اجتماعی هستند؛ جامعهای میتواند پویا باشد و در حل مسائل سرعت بالایی داشته باشند که از ظرفیتهای سازمان های اجتماعی استفاده کنند.
ملکی گفت: سازمانهای نوآور اجتماعی امروز باید به خلاءها و مشکلاتی که در کشور وجود دارد ورود و آنها را برطرف کند.
رضا محبوبی، مشاور رئیس سازمان امور اجتماعی کشور با بیان باید تلاش شود حاکمیت کارآمد و از ظرفیتها در حوزه مختلف را به کارگیری کند، اظهار داشت: حوزه نوآوری اجتماعی از دل جامعه و منافع و دستاوردهای آن برای جامعه است.
محمودی گفت اولا باید تلاش شود حاکمیت کارا تر شود. در مبحث نوآوری اجتماعی اصل حرکت از دل جامعه میجوشد و هرحرکتی به صورت خودجوش برنیامده باشد نمیتوان آن را نوآوری اجتماعی نامید. ذات پدیده نوآوری اجتماعی برگرفته از تشکلات غیردولتی است.
محبوبی گفت: باید در مورد چیستی و فرآیند تشکیل و تکمیل تشکلات غیر دولتی صحبت کرد؛ در تشکلات غیردولتی هدف، انگیزه و آرمانها یکی است.
مشاور رئیس سازمان امور اجتماعی کشور افزود: برای برطرف کردن آسیبهای اجتماعی امروز نیازمند حضور سازمانهای مردم نهاد هستیم.
وی گفت: سازمانهای مردم نهاد بازیگران اصلی رویدادهای اجتماعی هستند.
یوسف اصلانی، مسئول خیریه بهشت امام رضا (ع) با بیان اینکه دفاع مقدس یک نوآوری اجتماعی بود، اظهار داشت: حاکمیت با اعتماد حاکمیت به مردم پیروزی را به ارمغان آورد.
وی ادامه داد: پس از دفاع مقدس نقش مردم در حوزههای مختلف کم رنگ شد؛ امروز برای اجرای برنامههای اجتماعی نیازمند حضور مردم در میدان هستیم.
اصلانی خاطرنشان کرد: با توجه به تجربیات حاکمیت در چند سال گذشته باز هم نقش مردم پررنگ شد؛ به عنوان مثال امروز 95 درصد فعالیتهای بهزیستی به مردم سپرده شده است.
مسؤول خیریه بهشت امام رضا (ع) افزود: یکی از خصوصیات سازمانهای مردم چابک بودن آنها در حوزههای مختلف است؛ امروز مسیر را برای حضور مردم حل مسائل اجتماعی هموار کنیم.
وی ادامه داد: متاسفانه به دلیل شرایطی که بخشی از دستگاهها ایجاد کردند مردم رغبتی به حضور در حل مسائل اجتماعی ندارند و به همین دلیل خسته شدند.
محمدمحسن دوباشی، مدیر عامل ستاد پیشرفت ستاد اجرایی فرمان امام، اظهار داشت: فعالیتهای مردمی و مردم پایه خیلی جلوتر از حاکمیت در حال حرکت هستند؛ متاسفانه امروز برخی سازمانها به تشکلات مردمی یک نگاه فانتزی دارند.
وی ادامه داد: دستگاههای حاکمیتی به جای اینکه تسهیلگر باشند سدی در برابر تشکلات مردم نهاد هستند.
دوباشی گفت: در حوادث مردم واحد هستند اما سازمانها و دستگاهها اینگونه نیستند؛ برخی از دستگاه به دنبال سیاهنمایی در حوزه آسیبهای اجتماعی و دریافت بودجه بیشتر هستند.
مدیر عامل ستاد پیشرفت ستاد اجرایی فرمان امام افزود: مردم به خوبی بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی را درک کردند و در حوزه حل مشکلات اجتماعی وارد شدند؛ امروز متاسفانه دستگاههای حاکمیتی آمارها و دستاوردهای تشکلات مردم نهاد را به نام خودشان میدادند و در جاهای مختلف آن را اعلام میکنند.
دوباشی با بیان اینکه در بحرانها مردم واحد هستند اما مسئولان عوض میشوند، گفت: کشور تکلیف خود را با سمنها روشن نمیکند.
وی ابراز داشت: عرصه اجتماعی عرصه کلانی از مسئلههای مردمی است. عدم توجه به فرصتها ایجاد آسیب میکند و از کنار عدم توجه به نشاط بزه به وجود میآید.
مدیر عامل ستاد پیشرفت ستاد اجرایی فرمان امام با طرح این پرسش که چرا ما دائما از آسیب حرف میزنیم، افزود: چرا به نشاط و ورزش به عنوان عرصه اجتماعی فکر نمیکنیم.
انتهای پیام /