در امروز، شاخص اصلی بازار بورس با رشد 0.8 درصدی به ارتفاع 2 میلیون و 253 هزار واحد رسید. همچنین، شاخص هموزن در این روز با عملکرد بهتری نسبت به شاخص کل، رشدی 1.2 درصدی را ثبت کرد.
شاخص فرابورس هم در پایان وقت معاملات امروز 201 واحد رشد کرد. نمادهای شگویا، آریان، فغدیر، تجلی، انتخاب و دماوند بیشترین تاثیر مثبت را بر این شاخص گذاشتند.
در بین نمادهای بورسی نیز، نمادهای کچاد، نوری، بوعلی، تاپیکو، خساپا، وغدیر و شبهرن بیشترین اثر مثبت را بر شاخص کل بورس داشتند.
رشد بیشتر شاخص هموزن نسبت به شاخص کل نشان از اقبال سرمایهگذاران به سهمهای کوچک و متوسط نسبت به سهمهای بزرگ بازار در روز جاری را داشت.
کارشناسان معتقدند بازار سهام حداقل تا پیش از فصل مجامع روندی صعودی را طی خواهد کرد. از طرف دیگر قیمت اغلب سهمها نیز در سطح ارزندگی قرار گرفته و فرصت خرید را برای معاملهگران فراهم کرده است.
رشد 323 درصدی تامین مالی شرکتهای کوچک از بازار سهام در سال 1402
فرشید شکرخدایی به آمار تامین مالی شرکتهای دولتی و شرکتهای کوچک و متوسط از بازار سرمایه در سال 1402 اشاره کرد و گفت: طبق آمار موجود تامین مالی دولتی از طریق صکوک تا بهمن ماه 1402 رقمی حدود 208 همت بود، انتشار این اوراق برای شهرداریها پنج همت و شرکتها 52 همت بوده است.
وی اظهار داشت: 53 درصد از این رقم اوراق منتشر شده متعلق به اوراق مرابحه، 28 درصد اوراق اجازه، 12 درصد اوراق سلف و هفت درصد مربوط به اوراق گام بوده است.
شکرخدایی ادامه داد: از 208 همت اوراقی که برای دولت منتشر شد، 59 درصد مربوط به اوراق مرابحه عام و 41 درصد هم متعلق به اسناد خرانه اسلامی بوده است.
رییس کمیسیون سرمایهگذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه مجموعه انتشار اوراق صکوک اجازه و مرابحه 81 درصد بوده است، افزود: این آمار نشان از آن دارد که اکثر انتشار اوراقها در بخش خصوصی مربوط به اوراق اجاره و مرابحه بوده است.
میزان تامین مالی شرکتهای SMe در بورس
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که شرکتهای متوسط و کوچک چه میزان تامین مالی از طریق بازار سرمایه داشتند، گفت: اگر در کشور تامین مالی جمعی به عنوان راهکاری برای تامین مالی شرکتهای کوچک تلقی شود، بنابراین میتوان گفت که در سال 1401 رقمی بالغ بر 624 میلیارد تومان تامین مالی از طریق کرادفاندینگها انجام شد.
شکرخدایی اظهار داشت: این رقم در 11 ماهه سال 1402 به 2هزار و 651 میلیارد تومان رسید که این عدد نشان دهنده رشد 323 درصدی تامین مالی جمعی در سال 1402 بوده است.
رشد چشمگیر سکوهای تامین مالی جمعی
رییس کمیسیون سرمایهگذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی ایران به رشد چشمگیر سکوهای تامین مالی جمعی اشاره کرد و به سنا اعلام کرد: به ترتیب صنایعی مانند ماشینآلات و تجهیزات با رقم 505 میلیارد تومان، محصولات شیمیایی با عدد 348 میلیارد تومان، محصولات دارویی با رقم 228 میلیارد تومان، عمده فروشی با 260 میلیارد تومان و خودرو و ساخت قطعات با 218میلیارد تومان بیشترین جذب سرمایه را از روش تامین مالی جمعی داشتند.
وی به روند رو به رشد بازار تامین مالی جمعی اشاره کرد و افزود: به نظر میرسد با تسهیلاتی که قرار است بورس در نظر بگیرد و زمینه افزایش سقف تسهیلات را فراهم کند، این بازار در سال 1403 به عنوان ابزاری کارآمد برای شرکتهای کوچک و متوسط تلقی شود.