شنبه 28 تیر 1404

بولسونارو در بازداشت پلیس

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
بولسونارو در بازداشت پلیس

دنیای‌اقتصاد: پلیس برزیل دیروز جمعه به خانه و دفتر مرکزی سیاسی ژایر بولسونارو حمله کرد، اموال او را تفتیش کرد و به رئیس‌جمهور سابق دستور داد که از یک پابند الکترونیکی استفاده کند. پلیس همچنین او را از صحبت با مقامات خارجی یا نزدیک شدن به سفارتخانه‌ها منع کرد و استفاده از رسانه‌های اجتماعی را برای او ممنوع ساخت.

«استفانو پوزبون»، «کارا فاکس» و «آنا ملگار» در گزارش دیروز جمعه برای سی‌ان‌ان نوشتند، این محدودیت‌ها که توسط دیوان عالی برزیل وضع شد، به‌دلیل نگرانی از فرار بولسونارو از کشور در بحبوحه محاکمه او به‌دلیل توطئه ادعایی برای لغو نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری2022 برای ماندن در قدرت بود. بولسونارو هرگونه تخلفی را رد کرده است. طبق اسناد دادگاه، پلیس فدرال همچنین بولسونارو و پسرش، ادواردو، را به تبانی با دولت ایالات متحده برای اعمال تحریم علیه مقامات برزیلی متهم کرد. دادگاه گفت که این اقدام «مستقیما به نفع پدر و حامی مالی او یعنی ژایر مسیاس بولسونارو، خواهد بود.»

پلیس فدرال همچنین مبلغ نامشخصی دلار آمریکا را به‌صورت نقدی توقیف کرد. بولسونارو دیروز جمعه در بیرون از ایستگاه پلیس، پابند را «تحقیر بزرگ» خواند و گفت که «هرگز به ترک برزیل فکر نکرده است». او گفت: «سوءظن‌ها (در مورد ترک کشور توسط من) اغراق‌آمیز است... لعنت به من، من رئیس‌جمهور سابق جمهوری هستم - من 70 سال دارم.» بولسونارو افزود که پلیس «حدود 14هزار دلار آمریکا» را توقیف کرده و ادعا کرد که این پول برای استفاده شخصی بوده است. او افزود که رسیدهایی برای اثبات این موضوع دارد. این حمله در حالی صورت گرفت که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا سعی داشت با تهدید به وضع تعرفه‌های فلج‌کننده علیه این کشور، همتای فعلی برزیلی خود، لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا، را مجبور به پایان دادن به محاکمه کیفری علیه بولسانارو کند.

«لوسیانا نوواس ماگالهاس» و «ریکاردو بریتو» هم در گزارش دیروز برای رویترز نوشتند، برخورد دادگاه علیه بولسونارو به نشانه‌هایی مبنی بر اینکه تاکتیک‌های ترامپ می‌تواند در برزیل نتیجه معکوس داشته باشد، دامن زد. این تاکتیک‌ها می‌تواند مشکلات را برای متحد ایدئولوژیک او تشدید کرده و حمایت عمومی را از یک دولت چپ‌گرای سرسخت افزایش دهد. طبق تصمیم صادرشده توسط قاضی دیوان عالی، «الکساندر د مورائس» که به «احتمال مشخص» فرار او از کشور اشاره کرد، بولسونارو همچنین از تماس با مقامات خارجی، استفاده از رسانه‌های اجتماعی و نزدیک شدن به سفارتخانه‌ها منع شد.

وی افزود که بولسونارو از «رئیس دولت یک کشور خارجی» خواسته است تا در دادگاه‌های برزیل دخالت کند. قاضی آن را حمله به حاکمیت ملی توصیف کرد. بولسونارو به اتهام توطئه کودتا برای جلوگیری از روی کار آمدن رقیبش، لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا، در ژانویه2023 در دادگاه عالی برزیل محاکمه می‌شود. بولسونارو که از سال 2019 تا 2022 بر برزیل حکومت کرد و پرونده علیه خود را آزار و اذیت سیاسی می‌نامد، روز جمعه به خبرنگاران گفت که هرگز به فرار از برزیل فکر نکرده است. او گفت که آخرین احکام دادگاه برای «تحقیر شدید» او صادر شده است. ترامپ در هفته‌های اخیر برزیل را برای توقف پرونده حقوقی علیه بولسونارو تحت فشار قرار داده و گفته که متحد سابقش قربانی شده است.

رئیس‌جمهور آمریکا هفته گذشته در نامه‌ای که با انتقاد از محاکمه بولسونارو آغاز شد، اعلام کرد که از اول اوت، 50درصد تعرفه بر کالاهای برزیلی اعمال خواهد کرد. ترامپ روز پنج‌شنبه نامه‌ای را که برای بولسونارو ارسال کرده بود، در وب‌سایت سوشیال‌تروث به اشتراک گذاشت. او نوشت: «من شاهد رفتار وحشتناکی بوده‌ام که توسط یک سیستم ناعادلانه علیه شما صورت می‌گیرد. این محاکمه باید فورا پایان یابد.» بولسونارو همچنین از تماس با متحدان کلیدی از جمله پسرش ادواردو، نماینده کنگره برزیل که در واشنگتن برای کمک به پدرش لابی می‌کرد، منع شد. در حکم مورائس آمده است که رئیس‌جمهور سابق و پسرش به‌طور غیرقانونی عمل کرده‌اند تا «عملکرد دیوان عالی را از طریق اقدامات خصمانه ناشی از مذاکرات جعلی و مجرمانه برایجلوگیری از اجرای عدالت و اجبار این دادگاه تحت نظارت یک کشور خارجی قرار دهند.» یک هیات پنج‌نفره از قضات دیوان عالی برزیل دیروز جمعه دستورات مورائس را بررسی کرده و قرار است در مورد تایید یا رد آنها تصمیم بگیرند.