پنج‌شنبه 8 آذر 1403

بیشترین آمار بیکاری را تحصیلکردگان دانشگاهی دارند / مهارت حلقه مفقوده اشتغال

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
بیشترین آمار بیکاری را تحصیلکردگان دانشگاهی دارند / مهارت حلقه مفقوده اشتغال

عزیز نوری گفت: بیشترین آمار بیکاران ما تحصیلکردگان دانشگاهی هستند چرا که این عزیزان به مسائل تئوری پرداخته و مهارت لازم را کسب نکرده اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، عزیز نوری در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته اظهار داشت: در هفته ملی مهارت هستیم آنچه که دغدغه آحاد مردم کرمانشاه است بحث مهارت است.

سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان کرمانشاه افزود: استان کرمانشاه به دلایل متعدد بالاترین نرخ بیکاری را دارد، باید این مهم آسیب‌شناسی شود که این نرخ از کجا سرچشمه می گیرد.

وی خاطر نشان کرد: چرا باید استان کرمانشاه با داشتن استعدادها و توانایی جوانان و طبیعت چهارفصل به لحاظ بیکاری رتبه سی و یکم را داشته باشد، بدون شک عارضه بیکاری عارضه بزرگی است و اگر به آن رسیدیم به غده ای وخیم تبدیل خواهد شد.

نوری گفت: تشکیل جلسات مختلف چه در سطح استان و چه در سطح کشور به این مهم رسیدیم که راه برون رفت از بیکاری آموزش مهارت است.

وی ادامه داد: خداوند در وجود همه انسانها استعدادهای درخشانی گذاشته و در کنار آن اختیار نیز قرار داده است که ما انسانها اگر از آنها درست استفاده نکنیم این استعدادها به عنوان یک پتانسیل به کار گرفته نشده باقی خواهد ماند.

نوری خاطر نشان کرد: باید بتوانیم استعداد را به دانش، دانش را به علم، علم را به مهارت و مهارت را به ثروت تبدیل کنیم و آن وقت است که مهارت مفیدی آموخته ایم.

سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان کرمانشاه افزود: فرهنگ سازی مهارت اصل کار است با کمال تاسف توقعاتی را که ما در جوانان ایجاد می کنیم نشأت گرفته از عدم آگاهی به مهارت و ثروت اندوزی است.

وی بیان داشت: بیشترین آمار بیکاران ما تحصیلکردگان دانشگاهی هستند چرا که این عزیزان به مسائل تئوری پرداخته و مهارت لازم را کسب نکرده اند و این نشان می دهد که فرهنگ مهارت آموزی در دانشگاه نادیده گرفته می‌شود، که البته اخیراً اساتید دانشگاه به این نکته رسیده‌اند که پیوند با آموزش فنی و حرفه‌ای ایجاد کنند.

نوری اظهار داشت: دانش آموزان را باید به مراکز آموزشی سوق دهیم اداره کل فنی و حرفه ای با کادر پشتیبان مجرب و 118 کارگاه آموزشی می‌تواند سرمایه عظیمی برای آموزش مهارت به دانش آموزان باشد.

وی گفت: تفاوت آموزش فنی و حرفه‌ای با دانشگاه این است که هر کسی می‌تواند با هر مقطعی از تحصیلات در این کارگاه ها شرکت کنند.

نوری بیان داشت: مهارت آموزی سن و زمان نمی پرسد و مانعی برای آن وجود ندارد همچنین آموزش مهارت هیچ منافاتی با شغل افراد ندارد و هر کس در هر رشته تحصیلی می تواند آموزش‌های مهارتی مختلف از جمله مکانیک و... را ببیند.

وی خاطر نشان کرد: در بخش خصوصی رشته های فوق العاده ای داریم که متاسفانه کارگاه های آنها الان خالی از کارآموز هستند درحالی که جوانان می توانند با کمترین هزینه برای خود اشتغال زایی کنند و به بحث مشاغل خانگی بپردازند، افرادی که دارای مهارت باشند می‌توانند در منزل هم ایجاد اشتغال کنند.

نوری افزود: بحث بنیادی آموزش از پایه و آموزش صنایع و ایجاد اشتغال خرد جزو مواردی است که استاندار کرمانشاه به آن اهتمام دارد و بیان داشت از این آموزش‌ها حمایت و پشتیبانی خواهم کرد.

سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان کرمانشاه گفت: انتظار دارم مردم در هر مقامی به عنوان یک سفیر آموزش فنی و حرفه‌ای عمل کنند و به تبلیغ بپردازند چرا که آزاردهنده‌ترین و خطرناک ترین آسیب نداشتن مهارت و بیکاری است.

انتهای پیام /