سه‌شنبه 10 مهر 1403

بیماری هاری عامل اصلی افزایش تلفات وحوش در جاده‌های کردستان است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بیماری هاری عامل اصلی افزایش تلفات وحوش در جاده‌های کردستان است

سنندج - ایرنا - معاون فنی اداره‌کل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: ابتلای حیات وحش به بیماری هاری و ناتوانی در اتخاذ تصمیمات درست در هنگام تردد در حاشیه راه‌ها، مهمترین عامل تلفات آنها در جاده‌های ارتباطی این استان است.

شهاب محمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تلفات جاده‌ای حیات وحش اگر به طور عمد صورت گرفته باشد مشمول جریمه می‌شود هر چند برای اثبات آن نیاز به گزارش مستند است.

وی با اشاره به اینکه بیش از 99 درصد تصادف وسایل نقلیه با وحوش در استان به طور غیرعمدی است، اضافه کرد: تاکنون موردی از تصادف عمدی با حیات وحش در جاده‌های این استان گزارش نشده است.

معاون فنی اداره‌کل حفاظت محیط زیست کردستان افزود: براساس نتایج اعلام شده از سوی آزمایشگاه‌های معتمد سازمان محیط زیست درصد قابل توجهی از تلفات حیات وحش استان به دلیل ابتلای آنها به بیماری هاری بوده است.

محمدی با اشاره به اینکه حیوانات سالم در عبور و مرور از جاده‌ها ملاحظات لازم را انجام می‌دهند، گفت: عدم مدیریت جایگاه‌های دفن زباله استان و ازدیاد سگ‌های ولگرد از بیشترین عوامل شیوع بیماری هاری در حیات وحش است.

کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت 32 هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت 43 هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت 57 هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت 39 هزار هکتار و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار و چندین منطقه شکار ممنوع است که این استان را در زمره منحصربفرد ترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونه‌های جانوری و گیاهی قرار داده است

*س_برچسب‌ها_س*