دوشنبه 5 آذر 1403

تأمین برق کافی تولید در گرو مدیریت مصرف بخش خانگی

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
تأمین برق کافی تولید در گرو مدیریت مصرف بخش خانگی

نگاهی به آمارها نشان می‌دهد در 6 ماه نخست 1401 سهم مصرف برق صنایع 34درصد و بخش خانگی 33.7درصد بود این اعداد در نیمه نخست 1400 برای صنعت 32.2 درصد و برای بخش خانگی 35 درصد رقم خورد.

نگاهی به آمارها نشان می‌دهد در 6 ماه نخست 1401 سهم مصرف برق صنایع 34درصد و بخش خانگی 33.7درصد بود این اعداد در نیمه نخست 1400 برای صنعت 32.2 درصد و برای بخش خانگی 35 درصد رقم خورد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، بر اساس تازه‌ترین آمار و ارقام اعلامی از سوی شرکت مدیریت شبکه برق ایران، رکورد نیاز مصرف برق کشور در هفته جاری برای بار دوم شکسته شد و از 71 هزار و 987 مگاوات عبور کرد.

در همین بارهمصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق با تاکید بر تلاش بی‌وقفه کلیه کارکنان صنعت برق برای تأمین برق مطمئن و پایدار نگه‌داشتن شبکه برق سراسری، همچنین به رسانه‌ها گفت: برای تأمین برق پایدار هم اکنون به کمک جدی هموطنان نیازمندیم.

وی افزود: مردم می‌توانند بدون آنکه رفاه خود را کاهش دهند با اعمال روش‌های ساده به مدیریت مصرف برق و گذر از این شرایط بحرانی کمک کنند که از جمله این نکات عدم استفاده از لوازم برقی پرمصرف در ساعات اوج مصرف که از ساعت 11 تا 17 و 20 تا 23 و نیز تنظیم دمای کولرهای گازی روی عدد 24 و یا استفاده از دور کند کولرهای آبی استفاده است.

روز شنبه هفته جاری نیز علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو در گفت‌وگو با رسانه ملی ضمن اشاره به این نکته که بیش از 30 هزار مگاوات از مصرف کنونی کشور مربوط به استفاده از سیستم‌های سرمایشی است، بیان کرد: به منظور تأمین برق پایدار برای همه هموطنان، لازم است مردم تا جایی که امکان دارد در مصرف برق صرفه‌جویی کنند. اشاره وزیر نیرو و سخنگوی صنعت برق کشور بر ضرورت صرفه‌جویی توسط مشترکان بخش خانگی و تجاری از آن جهت مهم است که بدانیم در صورت افزایش بی‌محابای مصرف برق در این دو بخش، حفظ پایداری شبکه سراسری همزمان با تلاش برای جلوگیری از خاموشی در بخش خانگی، جز با اعمال محدودیت بیشتر و کاهش سهم مصرف سایر بخش‌ها به ویژه بخش صنعت محقق نمی‌شود.

اتفاقی که معنای دیگر آن متأثر شدن بخش تولید و افزایش مشکلات این بخش در فصل تابستان خواهد بود و آثار زیان باری بر روی اشتغال، معیشت و کسر درآمد قابل توجهی از جمعیت کشور اعم از کارگران و دیگر فعالان بخش صنعت خواهد گذاشت.

این موضوع از آن جهت مهم‌تر جلوه می‌کند که بدانیم در شش ماهه نخست سال گذشته و در سایه مشارکت مطلوب مشترکان بخش خانگی با طرح‌های مدیریت مصرف برق، صنایع کشور نسبت به سال‌های قبل شرایط بهتری را تجربه کردند.

به طور مشخص در شش ماهه نخست سال 1401 سهم مصرف برق بخش صنایع به 34 درصد و سهم مصرف برق بخش خانگی به 33.7 درصد رسید. این ارقام در حالی سال گذشته به ثبت رسید که در نیمه نخست سال 1400 میزان مصرف برق بخش صنعت 32.2 درصد و میزان مصرف بخش خانگی نیز 35 درصد بود. افزایش سهم مصرف بخش صنعت نسبت به بخش خانگی در 6 ماهه نخست سال 1401 این یعنی در 6 ماهه نخست سال 1401 و در سایه مشارکت مطلوب مشترکان بخش خانگی، برای اولین بار شاهد افزایش سهم مصرف بخش صنعت نسبت به بخش خانگی بودیم که معنای مشخص آن افزایش ظرفیت تولید و اشتغال کشور در سال گذشته بود.

مجموع این شرایط سبب شد تا میزان مصرف برق صنایع در بخش پتروشیمی 30 درصد، آلومینیوم کشور 18 درصد، بخش فولاد کشور 8 درصد و سیمان 4.5 درصد در نیمه نخست سال گذشته نسبت به سال 1400 افزایش یابد.

با در نظر گرفتن موضوع مهم ناترازی موجود میان میزان تولید و مصرف برق کشور و نیز ظرفیت محدود تولید برق کشور، طبیعتاً در سال جاری نیز ایجاد شرایط مطلوب برای تأمین برق بخش صنایع وابستگی شدیدی به میزان مصرف برق در بخش خانگی خواهد داشت.

وابستگی مستقیم و معناداری که در صورت حفظ روند افزایشی میزان مصرف برق بخش خانگی در سال جاری، بیم آن می‌رود اجازه تکرار ایجاد شرایط مطلوب برای بخش صنعت را از دستگاه‌های متولی سلب کند به بیان دیگر دود پرمصرفی و بد مصرفی در بخش خانگی به چشم کارگران و فعالان بخش صنعت برود.