سیاسی وبگاه تابناک
سیاسی وبگاه تابناک
آن چیزی که امروز برای دسترسی به اطلاعات اشخاص مهم است دارایی افراد نیست بلکه هزینه کرد افراد است که این اطلاعات در پایگاه رفاه ایرانیان موجود است. البته یکی از دلایلی که تاکنون اتفاقی در طراحی یک سایت جامع رخ نداده بود این است که ارادهای در این زمینه وجود نداشته است. در حال حاضر اما زیرساختهای لازم برای ایجاد سامانه جامع اطلاعات اقتصادی - اجتماعی خانوار وجود دارد و تنها باید وارد...
سریال ادامه دار افزایش قیمت مسکن و اجاره بها از چند سال گذشته شروع شده و ظاهرا پایانی برای آن متصور نیست، موضوعی که برخی از نمایندگان برای حل آن ارائه طرح دو فوریتی و یا سوال از رییس جمهور را مطرح می کنند.
«برگزاری جلسات برای حل مشکل مسکن و گرانیهای اخیر»، «قدردانی از قوه قضائیه برای مقابله با فساد» و «ارائه گزارش از اقدامات انجام شده در سرکشی به حوزههای انتخابیه»، از جمله محورهای توییت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در چند روز اخیر است.
چندی پیش خبری در برخی رسانهها درباره امضای یکصد نماینده برای استیضاح هیات رییسه مجلس یازدهم منتشر شد که واکنشهای بسیاری را در پی داشت؛ اما پشتپرده طرح چنین موضوعی در افکار عمومی چیست و چه کسانی از آن بهرهمند میشوند؟
بررسی مسائل نظامی و صنعت دفاعی، بحران ارزی و مشکلات داخلی و امنیتی کشور موارد کاری امروز پارلمان بود؛ موضوعاتی با اهمیت و جایگاه زیاد که در خلال رسیدگی به آن، رییس مجلس شورای اسلامی قول حل مشکلات معیشتی را به مردم داد.
مجلس شورای اسلامی 13 کمیسیون تخصصی دارد که تاکنون ترکیب 11 کمیسیون مشخص شده و دو کمیسیون دیگر یعنی قضایی و حقوقی و فرهنگی تا هفته آینده تعیین تکلیف می شود.
کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به دلیل ارتباط مستقیم تصمیمات و سیاست گذاری هایش در عرصه سلامت، همواره از جایگاه ویژهای برخودار بوده که اهمیت آن در شرایط فعلی و با شیوع کرونا بیش از پیش خواهد بود. قطعا سکاندار این کمیسیون میتواند در پیشبرد اهداف ترسیم شده موثر باشد.
شاید بتوان کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی را از مهمترین کمیسیونهای تخصصی پارلمان معرفی کرد که تصمیماتش تاثیر مستقیمی بر سلامت مردم میگذارد؛ لذا اولویتهای بسیاری برای فعالیت در این عرصه متصور است که مردم انتظار اجرایی شدن آن را دارند.
«ایران آمادگی پاسخ به هر تهدیدی را دارد» این صحبت های قاطع رییس ستاد کل نیروهای مسلح در جلسه غیرعلنی امروز مجلس است تا از تریبون پارلمان ولو غیرعلنی پیام روشن و قاطعی به دشمنان نظام جمهوری اسلامی با صدای بلند و رسا داده شود.
مجلس شورای اسلامی را با نظارتش بر کار دولت به عنوان بزرگترین دستگاه اجرایی کشور میشناسند و دیوان محاسبات کشور در این میان، مهمترین نهاد نظارتی پارلمان به شمار میرود که جریانهای مختلف حاضر در قوه مقننه با لابیهای پشت پرده به دنبال تصاحب صندلی ریاست آن هستند.
در ابتدای جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس، عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گزارشی از عملکرد این وزارت خانه به نمایندگان ارائه کرد. او ابتدا ضمن اشاره به فعالیت نهاد کتابخانهها و کمبود بودجه آن ها از تبدیل شدن به باشگاههای فرهنگی و اجتماعی سخن گفت و از مجلس خواست، با توجه لازم گامی در جهت بهبود وضعیت معیشتی پرسنل نهاد کتابخانهها بردارند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس یاد و خاطره شهدای مؤتلفه؛ امانی، بخارایی، صفار هرندی و نیکنژاد را گرامی داشت.
حالا که رقابتها برای تعیین هیئت رئیسه مجلس یازدهم پایان یافته و لابیگریها و بحثوجدلها برای مشخصشدن ریاست کمیسیونها همچنان ادامه دارد، بگومگوهایی برای تعیین ریاست بازوی تحقیقاتی پارلمان، یعنی مرکز پژوهشهای مجلس با نقش بیبدلیش در بررسی کارشناسی طرحها و لوایح و ارائه گزارشهای تخصصی در حوزههای مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و آموزشی آغاز شده است.
نمیشود از عنوان و سابقه اصلاحطلبی خرج کنید و نهایتا، مانند اصولگرایان موضع بگیرید - فرد یا حزب اصلاحطلب باید بهلحاظ نظری و عملی بداند و بگوید پاسخاش به مسئله عدالت چیست - فرد یا حزب اصلاحطلب باید مشخص کند آیا به «شهروند برابرحقوق» معتقد است یا او هم متر و معیارهای محدودکننده دارد - فرد اصلاح طلب باید صف خود را در سیاست خارجی از راهبردهای هزینهساز جدا کند
رهبر انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز فعالیت مجلس یازدهم تاکید داشتند که «اقتصاد و فرهنگ در صدر فهرست اولویت های کشور است»، دو اولویت مهمی که انتظار می رفت مجلسی ها در گام اول و تشکیل کمیسیون های پارلمان به آن توجه ویژه ای کنند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه سلسله جلسات بررسی وضعیت کشور در حوزه های مختلف دیروز عملکرد وزارت خانه های نیرو و راه و شهرسازی را مورد رسیدگی قرار دادند تا با انتقال دغدغه های مردم به وظایف نظارتی شان عمل کنند.