تازهترین تصاویر کاوشگر چینی از سیاره مریخ
چین تصاویر جدیدی از مریخ منتشر کرده که توسط کاوشگر "Tianwen-1" و به تازگی گرفته شده است.
به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ اداره ملی فضایی چین (CNSA) به مناسبت آغاز سال 2022 میلادی و در نخستین روز از سال جدید، مجموعهای از تصاویر جدید مریخ را که توسط کاوشگر "Tianwen-1" گرفته شده است، منتشر کرد.
تصویری نزدیک از مدارگرد مریخ چین
تصویری از کلاهک یخی قطب شمال مریخ
تصویری از سطح مریخ
مدارگرد این ماموریت که به عنوان یک ماهواره ارتباطی عمل میکند، به مدت 526 روز در مداری در فاصله حدود 3.5 میلیون کیلومتری زمین کار کرده است که تاخیر ارتباطی آن حدود 19.5 دقیقه است. "مریخ نورد ژورونگ" چین تا 31 دسامبر2021 نزدیک به 1400 متر را بر روی سطح مریخ طی کرده بود. طبق گزارش CNSA، این ماموریت در مجموع 560 گیگابایت داده علمی خام را ارسال کرده است و هماکنون همه سیستمها در حالت عادی کار میکنند.
تیانون 1 یا "Tianwen-1" یک ماموریت میانسیارهای از سوی سازمان ملی فضایی چین (CNSA) به مریخ با ارسال یک فضاپیمای رباتیک است که شامل یک مدارگرد، دوربین قابل نصب، یک سطحنشین و یک مریخنورد بنام ژورونگ است. این فضاپیما با جرمی نزدیک به 5 تن یکی از سنگینترین کاوشگرهایی است که به مریخ پرتاب شده و 13 ابزار علمی را با خود حمل میکند. این ماموریت با موفقیت از پایگاه پرتابهای فضاپیمای مرکز راهاندازی فضایی ونچانگ در 23 ژوئیه سال 2020 با یک موشک پرتاب سنگین چانگژنگ 5 از مرکز راهاندازی فضایی ونچانگ آغاز شد و در مسیر مریخ قرار گرفت. این کاوشگر در 10 فوریه 2021 به سیاره مریخ رسید و در مدار این سیاره قرار گرفت.
«تیانون -1» (Tianwen-1) به معنای "کاوش آسمانها" پس از آن برنامهریزی شد که کاوشگر مریخ قبلی این کشور که با همکاری روسیه پرتاب شد، از رسیدن به خارج از مدار زمین بازماند و شکست خورد.
مریخنورد "تیانون -1"دارای دوربینها، ابزارهای سنجش آبوهوا و زمینشناختی است و از یک رادار نفوذپذیر به خاک برای بررسی سفرههای آب زیرزمینی بهره میبرد. سفرههایی که به گفته انجمن سیارهای میتوانند میزبان حیات میکروبی باشند و شناسایی آنها در مریخ گام مهمی در جستوجوی حیات در نقاط دیگر خواهد بود.
تازهترین تصویر مریخنورد چینی از تپههای شنی کره مریخ