پنج‌شنبه 8 آذر 1403

تامین برق پایدار صنعت سیمان از زبان بخش خصوصی

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تامین برق پایدار صنعت سیمان از زبان بخش خصوصی

دو مقام صنفی صنعت سیمان در سال 1401 و سال 1402 از روند تامین برق پایدار این صنعت و تولید متناسب با نیاز بازار می‌گویند.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، برای اولین بار در 20 سال گذشته میزان تحقق بودجه عمرانی کشور به 100 درصد رسید و با توجه به پرداخت بودجه پروژه‌های عمرانی متناسب با پیشرفت پروژه و فراتر از سقف بودجه در سال 1401، میزان پرداختی به پروژه‌های عمرانی به 105.2 درصد رسیده و با ر‌شد 94.2 درصدی نسبت به سال گذشته، 273.8 هزار میلیارد تومان اعتبارات عمرانی معادل 17.4 درصد از کل بودجه به زیرساخت‌های کشور اختصاص داده شده است. پرداختی قابل توجه اعتبارات عمرانی، بیانگر تبدیل کشور به کارگاه ساختمانی است و انتشار اخبار افتتاح‌های متعدد طرح‌های آبرسانی، نیروگاه‌های تولید برق، توسعه زیرساخت حمل و نقل، ساخت مسکن و سایر طرح‌ها نیز تایید کننده این مطلب به حساب می‌آید اما در شرایطی که کشور بار دیگر در مدار توسعه قرار گرفته و و نیاز به کالاهای راهبردی دارد، تامین برق مورد نیاز برای تولید این کالاها اهمیت قابل توجهی دارد. یکی از مهمترین کالاهای مورد نیاز کشورها در روند توسعه سیمان است. در این راستا، روند تامین برق سیمان در سال 1401 و 1402 از زبان مسئولان سندیکای سیمان بررسی می‌کنیم.

*افت قیمت سیمان در تابستان سال 1401 دستاور مدیریت برق در این راستا، سال گذشته یعنی تابستان سال 1401 عبدالرضا شیخان، دبیر وقت انجمن کارفرمایان صنعت سیمان در گفت‌وگویی اظهار داشت: مدیریت مصرف برق با اولویت تامین انرژی برای تولید 5 میلیون تن کلینکر و سیمان در ماه انجام می‌شود. این مقام صنفی با اشاره به برگزاری جلسات مشترک در وزارت نیرو بین اعضای صنعت برق و انجمن کارفرمایان صنعت سیمان، گفت: با توجه به هماهنگی صورت گرفته، مدیریت بازار در دستور کار است و بازار این کالای استراتژیک با هیچ التهابی از سمت عرضه مواجه نخواهد شد. بررسی معاملات بورس کالا از تداوم وضعیت قیمت سیمان، بیانگر تامین برق متناسب با نیاز و افت قیمت سیمان نسبت به نرخ 15 خرداد 1401 یعنی زمان آغاز طرح‌های مدیریت مصرف برق است. بر این مبنا در 1 مرداد ماه 1401 قیمت سیمان در سایه تامین انرژی برق متناسب با تقاضای بازار 937 درصد نسبت به 15 خرداد همان سال کاهش را تجربه کرد. بر اساس آمار صنعت برق در تابستان سال 1401، صنعت سیمان 4.8 درصد بیشتر از سال گذشته برق دریافت کرد و 5 درصد تولید خود را نیز افزایش داد. *تامین برق مورد نیاز برای تولید 6 میلیون تن سیمان تجربه مثبت سال 1401 در تامین برق صنایع و مدیریت بازار سیمان سبب شد تا این روند در سال 1402 نیز ادامه پیدا کند اما این بار با توجه به افزایش 7 هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور و کاهش میزان ناترازی برق بیشتری به سیمانی‌ها برسد. بر اساس آمار صنعت برق از 15 خرداد لغایت 2 مرداد سال جاری همزمان با دوره مدیریت مصرف برق، صنایع سیمان، 9.3 درصد بیشتر از مدت مشابه سال 1401 و 24.9 درصد بیشتر از سال 1400 برق دریافت کردند. بررسی روند معاملات بورس کالا در این کالا بیانگر آن است که قیمت هر تن از این کالای استراتژیک در 1 مرداد نسبت به آغاز دوران مدیریت مصرف برق 5.2 درصد کاهش یافته است. حمید فرمانی، رئیس سندیکای صنعت سیمان با اشاره به جلسه برگزارشده با وزارت نیرو به منظور تامین پایدار برق اظهار داشت: در جلسه برگزارشده صحبت‌های مهمی ردوبدل شد که از جمله آن می‌توان به مصوبه تامین نیاز انرژی برای تولید 5.5 الی 6 میلیون تن سیمان در ماه اشاره کرد. رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به تأثیر این مصوبه بر بازار گفت: با توجه به شدت گرفتن پروژه‌های عمرانی در کشور، ما برآورد دقیقی از تقاضای سیمان داریم که همین عدد 5.5 الی 6 میلیون تن است و در صورت تامین برق لازم برای تولید این میزان سیمان بازار از ناحیه عرضه هیچ تلاطمی را تجربه نخواهد کرد و تجربه سال 1401 بار دیگر تکرار می‌شود. فرمانی گفت: در مجموع پیش‌بینی می‌کنیم با تحقق مصوبات جلسه وزرات نیرو، بازار سیمان از ناحیه عرضه در تابستان پیش رو دچار مشکل نشود و بتوانیم نیاز کشور برای پروژه‌های عمرانی و ساخت مسکن را به خوبی تامین کنیم و رکورد تولید و عرضه سیمان را در این فصل جابه‌جا کنیم. وی افزود: یکی دیگر از مصوبات جلسه دیروز تنظیم برنامه مدیریت مصرف برق توسط انجمن سیمان بر مبنای ذخیره کلینکر واحدهای سیمانی است که این مسئله می‌تواند منتهی به ساماندهی بازار شود.11:10

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: در سایه تامین انرژی لازم در هفته گذشته 35 شرکت سیمانی کالای خود را در قیمت پایه و بدون هیچ افزایش قیمتی عرضه کرده‌اند که 57 درصد معاملات سیمان انجام‌شده در تیرماه نیز متعلق به همین عرضه در قیمت پایه است. این مقام صنفی تاکید کرد: البته شوک‌هایی که بعضا به صنایع از جمله صنعت سیمان وارد می‌شود در افزایش قیمت سیمان تأثیر دارد.