تاکید معاون وزیر بهداشت بر مسئله محور بودن پژوهش دانشگاههای علوم پزشکی / شتاب تولید علم در پزشکی 7.44 درصد است
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: باید تحقیقات مسئلهمحور و فناورانه باشد و دانشگاههای علوم پزشکی متناسب با نیاز جامعه این کار را انجام دهند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در نشست خبری بیست و چهارمین کنگره ملی و دهمین کنگره بینالمللی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی کشورگفت: دانشجویان علاوه بر علم در دوران تحصیل به فناوری هم توجه کنند. باید در راستای فرمایشهای رهبر معظم انقلاب به سمت تولید دارو، محصولات، تجهیزات مصرفی پیش رویم و با پژوهش، مشکلات و مسائل کشور را حل کنیم.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت مسئله محور بودن پژوهش ها افزود: باید تحقیقات، مسئلهمحور و فناورانه باشد و دانشگاههای علوم پزشکی متناسب با نیاز جامعه این کار را انجام دهند. مشکلات تحقیقاتی را در وزارت بهداشت در 2 سال گذشته رصد کردهایم و در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی قرار دادهایم و براین اساس، هر دانشگاهی ماموریت ویژه دارد و باید مسئلهمحور کار کند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ادامه داد: به دانشگاههای علوم پزشکی استانها ماموریت داده شد تا با در اختیار گذاشتن اعتبارهای لازم در مورد بیماریهای غیرواگیر تحقیق و پژوهش کنند و در حوزه فناوری نیز نیازهای مواد اولیه دارویی، تجهیزات مصرفی را استعلام کنند و این موارد به دانشگاههای علوم پزشکی واگذار شده است.
پناهی با اشاره به مراکز سلامت و نوآوری حوزه سلامت ادامه داد: 111 مرکز رشد سلامت داریم که 13 درصد در دولت مردمی افزایش یافته و 9 مرکز نوآوری سلامت نیز در یکسال اخیر راهاندازی شده است، همچنین 218 محصول در یکسال اخیر مجوز گرفتند و 740 محصول تجاری شده داریم که 93 محصول در یکسال اخیر افزایش یافته است. وی افزود: حدود 260 دانشمند فعالیت دارند و با توجه به فراخوان نیازهای سلامت این دانشمندان موارد را بررسی میکنند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به رتبه علمی ایران در حوزه پزشکی گفت: تولید علم بر اساس شاخص اسکپوس در منطقه رتبه اول و در دنیا رتبه 15 را داریم. همچنین در حوهز نوآوری بر اساس شاخص های جهانی نوآوری در سال 2014 رتبه 120 را داشتیم که آن رتبه در سال جاری به عدد 53 در دنیا رسیده است.
پناهی افزود: رشد شتاب تولید علم در حوزه پزشکی 7.44 درصد در کشور است.
وی با اشاره به اهمیت هوش مصنوعی در حوزه درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: معاونت آموزشی وزارت بهداشت در حال برنامه ریزی برای استفاده از دادههای هوش مصنوعی در زمینه آموزشی است دانشگاههای علوم پزشکی باید استفاده از هوش مصنوعی را در دستور کار قرار دهند زیرا کاربرد زیادی در مهار و درمان بیماریها دارد.