تبیین اندیشهها و شخصیت مقام معظم رهبری از بعد فرهنگی / تبیین ارکان فرهنگ اسلامی؛ اولین گام کار فرهنگی است
مخدومی کارشناس مسائل فرهنگی گفت: وقتی گفته میشود که فرهنگ به مثابه هواست، یعنی اینکه همه جا فرهنگی و در قلمرو فرهنگ است و نباید فرهنگ را جدا کرد لذا اولین گام در این حوزه تبیین ارکان فرهنگ اسلامی است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام جواد مخدومی کارشناس مسائل فرهنگی در گفتگو با خبرنگار کردتودی، به تبیین اندیشه ها و شخصیت مقام معظم رهبری از بعد فرهنگی اشاره کرد و اظهار داشت: اصل توجه به فرهنگ را بعد از یک دوره غفلت، مدیون حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری هستیم چرا که اندک آشنایی با مقام معظم رهبری نشان می دهد که ایشان در میان عرصه های اجتماعی، بیش از همه نسبت به فرهنگ حساس و دغدغه مند بوده و هستند لذا در طول دهه های گذشته، نظریات و مواضع فراوانی را درباره فرهنگ بیان کرده اند.
وی گفت: چشم انتظاری ایشان از فعالان فرهنگی جبهه انقلاب اسلامی نمونه بارز آن است که ایشان در دیدارشان با فعالان فرهنگی فرمودند؛ «خیلی چشم انتظار شما بودیم در طول این چندین سال، خب الحمدلله شماها رسیدید و آمدید، خدا را شکر» این انتظار چندین ساله نشان از جایگاه فرهنگ در نزد ایشان دارد.
حجت الاسلام مخدومی خاطر نشان کرد: اساس فرهنگ ارزشها هستند و هر جامعهای سلسله ارزشهایی برای خود دارد، این ارزشها اگر دارای ریشه باشند باقی میمانند و ریشه آنها اعتقادات و باورها هستند و متناسب با هر فصلی نتیجهای دارند.
وی با بیان اینکه مسئله فرهنگ عمومی و اعتلای صنایع فرهنگی کشور همیشه یکی از دغدغههای اصلی رهبر معظم انقلاب بوده است افزود: هر کشوری برای پیشرفت و ثبات نیازمند قدرت است و جمهوری اسلامی ایران از این قاعده مستثنی نیست و به جهت قوی شدن باید مولفه های آن را فراهم آورد که در اندیشه ایشان مولفه ها بسیار متفاوت و دقیق است.
حجت الاسلام مخدومی به سخنان مقام معظم رهبری اشاره کرد و ادامه داد: ملت ایران باید خود را قوی کند. این حرف من است. اگر ملتی قوی نباشد، به او زور می گویند و برای قوی شدن سه عنصر اقتصاد، فرهنگ و علم و دانش لازم است.
وی همچنین در جایی دیگر می فرمایند؛ چون فرهنگ به معنای هوایی است که ما تنفس می کنیم اگر درست باشد آثاری دارد لذا تشبیه ایشان بسیار مهم است، تشبیه به مهمترین ماده حیاتی که هوا باشد یعنی بدون فرهنگ صحیح سایر مسائل کاربرد خود را از دست خواهند داد. پس فرهنگ را اساس کار ما می دانند ودر واقع، فرهنگ با همه شعب آن، یعنی علم و غیره را روح کالبد هر جامعه می دانند.
البته باید به تعریف فرهنگ از دیدگاه ایشان هم توجه شود لذا ایشان فرهنگ را به این صورت بیان می کنند «فرهنگ یعنی باور های مردم، ایمان مردم، عادات مردم، آن چیزهایی که مردم در زندگی روزمره با آن سرو کار دائمی دارند و الهام بخش مردم در حرکات واعمال آنهاست؛ فرهنگ این است؛ پس خیلی اهمیت دارد.»
مسئول نمایندگی ولی فقیه در ناحیه دانشجویی با بیان اینکه مقام معظم رهبری پیشتر نیز مثلث شروط لازم برای قدرتمند شدن یک ملت را ماحصل اجتماع سه ضلعی، فرهنگ، اقتصاد و امنیت دانستنداضافه کرد: بیانات ایشان در خصوص سبک زندگی ایرانی اسلامی ناظر بر همین فرهنگ است چرا که در باب خطر فرهنگ بیگانه بر ملت ما هم با توجه به دید وسیعی که داشته و دارند می فرمایند: تمرکز دشمنان برروی فرهنگ بیشتر از همه جا است، چرا؟ به خاطر همین تاثیر زیادی که فرهنگ دارد لذا وهدف وآماج تحرک دشمنان در زمینه فرهنگ عبارت است از ایمان مردم و باورهای مردم
وی آسیب های فرهنگی را صرفا از جهت بیگانگان نمی دانند بلکه علت های دیگری راهم دخیل در این قضیه می دانند و می فرمایند که البته همه آسیب های فرهنگی کار بیگانگان نیست، خود ما هم مقصریم، مسئولان فرهنگی وغیر فرهنگی مقصرند. والبته به وضوح مشحص است که با تهاجم فرهنگی که دشمن در پیش گرفته هدف او فقط این است که مردم را از پای انقلاب بی اعتقاد کند، که این مطلب بارها توسط مقام معظم رهبری بیان شده است.
انتهای پیام /