یک‌شنبه 4 آذر 1403

تحقق 93 درصدی هدف‌گذاری در مدیریت مصرف برق ادارات

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
تحقق 93 درصدی هدف‌گذاری در مدیریت مصرف برق ادارات

برای عبور از تابستان امسال که پایداری گرمای آن حدود 3 ماه طاقت فرسا را برای صنعت برق کشور رقم زده است، برنامه‌های مدیریت مصرف برای بخش کشاورزی، صنایع بزرگ و شهرک‌های صنعت اجرایی شد تا به وسیله پیکسایی و جابجایی بار، اوج مصرف برق در کشور مدیریت شود. بخش اداری نیز از این برنامه‌ها مستثنی نبود و بنابر آنچه که مصطفی رجبی مشهدی در ابتدای امسال به باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرد تغییر ساعات کاری و الزامات کاهش مصرف برای این بخش طبق مصوبه هیئت وزیران از 15 خرداد اعمال شد اعمال شد.

در مصوبه هیئت دولت که سال گذشته نیز اجرایی شد، ادارات در بازه نیمه خرداد تا نیمه شهریور ملزم به تغییر ساعات کاری و همینطور مدیریت مصرف در ساعات کاری و پس از پایان ساعت کار هستند. در این مصوبه اشاره می‌شود که با هدف صرفه جویی در مصرف، تمامی سازمان‌ها و نهاد‌ها در 3 ماه مذکور، تنها در ساعات 6 صبح تا 1 بعد از ظهر فعالیت خواهند داشت. به این ترتیب که در ساعات اداری 30 درصد و در ساعات پس از پایان کار 60 درصد کاهش مصرف نسبت به مصرفشان در سال پایه که 1400 است باید محقق شود.

رشد قابل توجه اهداف محقق شده در مدیریت مصرف بخش اداری

همانطور که گفته شد این طرح مدیریت مصرف سال گذشته نیز در بازه زمانی مشابهی اجرایی شد و وزارت نیرو هدفگذاری کرد که از این محل بتواند 1 هزار مگاوات کاهش مصرف برق داشته باشد. در پایان تابستان 1402 میزان تحقق برنامه هزار مگاواتی، 850 مگاوات اعلام شد که در واقع نشان میدهد 85 درصد از این برنامه‌ها تحقق پیدا کرده است. وزارت نیرو در تابستان 1403 اهدافش را در بخش اداری فراتر برد و در برنامه‌های آمادگی برای اوج مصرف تابستان اعلام کرد که 1500 مگاوات صرفه جویی از این محل را در اهداف خود گنجانده است؛ اما با وجود افزایش هدفگذاری، درصد تحقق آن نیز رشد قابل توجهی داشته است.

حامد احمدی مدیرکل هوشمندسازی و فناوری‌های نوین توانیر در این باره گفت: در حالی که هدف گذاری برای کاهش مصرف ادارات در اوج بار تابستان 1500 مگاوات تعیین شده است، تا کنون 1412 مگاوات از این میزان با همکاری ادارات و سازمان‌ها محقق شده یک رقم قابل ملاحظه و بی سابقه است.

عمده ادارات کشور در تهران مستقر هستند و کامبیز ناظریان مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ در خصوص مدیریت مصرف در بخش اداری به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: 10 تا 15 درصد مصرف برق در تهران در بخش اداری مصرف می‌شود و اجرای مصوبه هیات وزیران و همراهی ادارات در مدیریت مصرف برق منجر به صرفه جویی 300 مگاواتی در مصرف برق شهر تهران شد؛ این رقم معادل مصرف برق 300 هزار خانوار تهرانی است.

به طور کلی مجموع مصرف بخش اداری طی یک سال به حدود 14 هزار میلیون کیلووات ساعت می‌رسد. در سطح کشور 52 هزار مشترک اداری شامل نهاد‌های عمومی دولتی و غیر دولتی وجود دارد که حدود 4 تا 5 هزار مگاوات مصرف روزانه انرژی برق را به خود اختصاص داده اند. به همین جهت تحقق برنامه‌های مدیریت مصرف در این بخش نقش قابل توجهی در گذر از تابستان امسال داشت. به نظر می‌رسد رصد و کنترل برخط میزان مصرف بخش اداری، از مهمترین عوامل تحقق اهداف کاهش مصرف بوده است.

3 میلیون و 600 هزار کنتور هوشمند نصب شده است

سخنگوی صنعت برق درباره چگونگی نظارت بر مصرف برق در ادارات گفت: برنامه توسعه کنتور برق هوشمند در ادارات و نهاد‌های عمومی در دستور کار ما قرار دارد و با نصب کنتور‌های هوشمند در ادارات میزان مصرف برق آنها رصد می‌شود. در این زمینه اقدامات مدیریتی، پایش و کنترل شبکه سراسری پیگیری می‌شود. در برنامه داریم که به طور کامل بخش اداری کشور به کنتور‌های هوشمند مجهز شوند که مصرف آنها قابل رصد باشند. تاکنون 80 درصد از ادارات به کنتور هوشمند مجهز شده‌اند.

او در خصوص رصد برخط مصرف برق در کلیه سطوح مشترکان از طریق کنتور‌های هوشمند گفت: نزدیک به 3 میلیون و 600 هزار کنتور هوشمند در کشور نصب شده که 2 میلیون و 400 هزار مورد از آنها مربوط به خانگی است و درحال حاضر 60 درصد برق کشور توسط کنتور‌های هوشمند مدیریت می‌شود.

خبرنگار: امیرمحمد درویشی