شنبه 10 آذر 1403

تخریب نظام بانکی کشور در شرایط فعلی بازی کردن در زمین دشمن است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تخریب نظام بانکی کشور در شرایط فعلی بازی کردن در زمین دشمن است

استاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان این که تخریب نظام بانکی کشور در شرایط فعلی بازی کردن در زمین دشمن است نقد را عامل سازنده و موجب پیشرفت دانست به شرطی که توام با انصاف و با اشراف کامل صورت گیرد.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، غلامرضا اسکندری با اشاره به هجمه های اخیر علیه کارکنان شبکه بانکی کشور مبنی بر دریافت تسهیلات ناعادلانه اظهار داشت: متأسفانه مدتی است هجمه عظیمی به ناحق علیه پرسنل خدوم و زحمت کش نظام بانکی کشور شکل گرفته است، همانطور که همگان می دانند نقش نظام بانکی کشور در سنگر اقتصادی و توسعه کشور نقشی بی بدیل است.

در طول سالیان گذشته هر از چند گاهی شاهد حملاتی از جانب عده‌ای به صورت مغرضانه یا از روی عدم آگاهی علیه کارکنان مظلوم نظام بانکی کشور بوده ایم، برخی فکر می کنند که بین میزان حمله به شبکه بانکی و میزان محبوبیتشان در جامعه رابطه مستقیمی وجود دارد و لذا برای جلب توجه مردم دست به هر تخریبی حتی به ناحق می زنند، اینگونه افراد در پیشگاه خداوند متعال بابت سوء ظنی که در جامعه با اظهاراتشان علیه کارکنان و به تبع آن نظام بانکی کشور ایجاد می کنند مسئولند.

این استاد دانشگاه علامه طباطبایی و مدیر باسابقه بانکی، تخریب نظام بانکی کشور در شرایط فعلی را بازی در زمین دشمن دانست و افزود: آیا کسانی که از تسهیلات پرداختی به کارکنان شبکه بانکی به عنوان مظهر بی عدالتی نام می برند از میزان حقوق دریافتی کارکنان بانک ها نسبت به سایر ادارات و ارگانها خبر دارند؟ آیا از ساعات کاری فشرده و بدون استراحت کارکنان شعب، از نداشتن تعطیلی در ایام عید و تابستان، الزام به حضور در ایام کرونا، آلودگی هوا و شرایط نامساعد جوی اطلاع دارند؟ انجام وظیفه در سخت ترین روزهای سال و در شرایطی که بعضاً عزیزترین دارایی آنها که همانا جانشان باشد توسط سارقین در خطر است، از جمله اصلی ترین و مهمترین دلیل بر اهمیت کار همکاران شبکه بانکی می باشد.

این مدیر باسابقه اجرایی خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته نیز عده ای افراد با هیاهو و داد و فریاد از طریق رسانه ها و شبکه های مختلف می گفتند که بیایید یکسان سازی حقوق ها را در همه دستگاههای اجرایی از جمله بانکها عملی نماییم.

امروز آن افراد کجا هستند؟ مگر فراموش کرده اند که کارمندان بانکها از طرح یکسان سازی حقوق و مزایا استقبال کردند زیرا متعاقب این همسان سازی حقوق ایشان نیز نسبت به گذشته افزایش یافت، در حالیکه تصور عمومی چنین نبود. اکنون نیز عده ای مزایای دوران سی ساله پرسنل بانکی را جمع زده و در بوق و کرنا کرده و به ناحق هیاهو به راه انداخته اند.

اسکندری نقد را عامل سازنده و موجب پیشرفت دانست به شرطی که توام با انصاف و با اشراف کامل صورت گیرد.

این استاد دانشگاه با اشاره به مزیت هایی که کارکنان سایر ادارات و سازمانهای کشور در ارتباط با موضوع کاری خود نسبت به سایر کارکنان بخش دولتی و خصوصی دارند، تصریح کرد: ملت شریف ایران فراموش نکرده اند که در زمان ویروس منحوس کرونا که آزمونی عظیم و وحشتناک بود بعد از بیمارستانها و مراکز درمانی، بیشترین شهدا ی راه خدمت به کشور کارکنان بانکها بودند.

وی تمرکز دشمن بر جبهه اقتصادی و تحریم بانک ها را از دلایل اهمیت نقش بانک ها در توسعه کشور برشمرد و خاطرنشان کرد: در هر پروژه عظیم و ملی در کشور رد پای شبکه بانکی پر رنگ است، امروزه چرخهای صنعت، مسکن، صادرات و بسیاری از حوزه های کشاورزی و معدنی کشور به همت نظام بانکی می چرخد و بانک ها به عنوان بازوی توانمند دولت ها نقش آفرینی می کنند.

اسکندری افزود: آیا سزاوار است که به جای بزرگداشت یاد و خاطره ی شهدای مدافع اقتصاد و تقدیر از کارکنان شبکه بانکی که بیشترین آمار شهدا را بعد از شبکه بهداشت و درمان در زمان کرونا داشته اند و تقدیر از همانها که به دلیل نقش آفرینی اشان در اقتصاد کشور، دشمن مبادرت به اعمال بالاترین سطح تحریم های بین المللی علیه بانکها نمودند؛ توسط عده ای که عمداً یا از روی نا آگاهی مبادرت به تشویش اذهان عمومی و مخدوش کردن جایگاه و زحمات بازوان اقتصادی کشور می نمایند مورد بی مهری قرار گیرند؟ اگر دشمن متوجه نقش آفرینی نظام بانکی شده و ضربه می زند طبیعی است چون او دشمن است و کارش دشمنی است. اما از داخل چرا؟

استاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: اگر قرار است مزایای دریافتی پرسنل بانک ها بررسی شود حتماً بایستی مبنایی برای بررسی وجود داشته باشد و حتماً در مقایسه با دیگر دستگاهها صورت گیرد.

البته نمی توان برای شرایط کاری مختلف حقوق ومزایای یکسان لحاظ نمود. عدالت در پرداخت ها به معنای اخذ دستمزد مساوی و یکسان برای همه مشاغل نیست و این مهم علاوه بر اینکه در دین اسلام نیز تأکید شده است در همه دنیا اصلی پذیرفته شده است.

اسکندری تصریح کرد: تسهیلات مسکن برخی اقشار در حال حاضر چند برابر رقم دریافتی کارکنان بانکهاست. بالاترین رقم و سقف تسهیلات مسکن کارکنان بانکهای دولتی به تازگی 300 میلیون تومان شده است که آن هم به سادگی قابل دریافت نیست. و بایستی منزل مسکونی ساخت و یا خریداری و سند آن در رهن بانک قرار داد. این در شرایطی است که تسهیلات پرداختی به پرسنل بانک ها امکان سوخت شدن ندارد و به موقع برگشت می شود و یکی از کم ریسک ترین تسهیلات پرداختی نظام بانکی است.

وی از رسانه ها و صاحبان قلم و تریبون خواست با اطلاع رسانی به موقع از خدمات و تلاش شبکه بانکی در ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی کشور، اجازه شکل گیری فضای مسموم علیه کارکنان بانک ها و سربازان جبهه اقتصادی را ندهند و از پرسنل خدوم و زحمتکش در مقابل هجمه های ناعادلانه عده ی افراد بی اطلاع و یا مغرض مهر سکوت بر لب نزنند زیرا که سکوت در برابر افرادی که اطلاعات غلط به مردم می دهند مصداق خیانت است.

این مدیر ارشد اجرایی کشور در پایان بار دیگر بر لزوم نقد منصفانه همراه با عقلانیت و توجه به سختی کارپرسنل بانک ها تاکید کرد و خاطر نشان کرد: قطعاً شبکه بانکی با این برچسب ها و با این تهمت ها در مسیر خدمت به مردم و تحقق آرمانهای امام راحل و نظام اسلامی هرگز کوتاهی نخواهد کرد و دلسرد نخواهد شد.