تدوین یک هزار و 300 استاندارد جدید در سازمان فنی و حرفهای
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با اشاره به وجود 5 هزار و 400 استاندارد در رشتههای شغلی در کشور اعلام کرد که ظرف مدت 11 ماه دو هزار استاندارد معرفی کردیم که یک هزار و 300 استاندارد آن تدوین شد و حتی توانستیم با معرفی چند استاندارد جانشین شرکت توتال در عسلویه شویم.
علی اوسط هاشمی ظهر امروز چهارشنبه (5 شهریور ماه) در جلسه شورای مهارت استان کردستان که در سالن پیامبر اعظم استانداری برگزار شد با بیان اینکه بیش از 85 درصد مشمولان نظام وظیفه فاقد مهارت هستند اظهار کرد که در دولت قبل حدود 8 هزار سرباز در سراسر کشور در طول خدمت خود مهارت فرا گرفتهاند که این رقم در سال گذشته به حدود 108 هزار نفر رسید و برنامه ما برای آینده فراگیری مهارت به تمامی سربازان وظیفه است.
وی افزود که 70 درصد افراد ورودی به زندانیهای کشور بی سواد هستند و با آموزشهای مهارت محور توانستهایم از بازگشت مجدد بیش از 90 درصد زندانیها به زندان جلوگیری کنیم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور تصریح کرد که 30 درصد ظرفیت دانشگاهها و 50 درصد ظرفیت آموزش و پرورش باید به سمت مهارت آموزی پیش برود.
وی عنوان کرد که نظام آموزش عالی فرد محور نیست و این ناشی از کهنگی نظام آموزشی است و این موضوع حتی به تغییر ارزشها و مدرک گرایی نیز انجامیده است.
هاشمی با اشاره به اهمیت نرم افزار و شبکههای مجازی در مهارت آموزی و ایجاد اشتغال ادامه داد که با توجه به پیشرفت تکنولوژی و عدم نیاز به تعدادی از مشاغل، جلوگیری از خزان مشاغل در آینده تنها با مهارت آموزی روی میدهد.
وی با اشاره به وجود 5 هزار و 400 استاندارد در رشتههای شغلی در کشور خاطرنشان کرد: ظرف مدت 11 ماه دو هزار استاندارد معرفی کردیم که یک هزار و 300 استاندارد آن تدوین شد و حتی توانستیم با معرفی چند استاندارد جانشین شرکت توتال در عسلویه شویم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با اشاره به احداث گلخانه بسیار مدرن در دیواندره که توانایی تولید 600 تن گوجه فرنگی در هکتار را داراست از احداث دپارتمان ملی گلخانه در دیواندره خبر داد.
وی با بیان اینکه شهرت بانه و مریوان نباید به بازار محدود شود بلکه باید در زمینه بوم گردی نیز شهرت یابند، گفت: دپارتمان ملی بومگردی را در استان کردستان تاسیس میکنیم.
هاشمی با بیان اینکه باید لباس قوم کرد برند سازی شود تا در این زمینه شاهد اشتغالزایی باشیم اظهار کرد که رشته طراحی مد و لباس اقوام ایران را در کردستان راهاندازی میکنیم.
وی افزود که با توجه به اینکه سنندج به شهر خلاق موسیقی جهان شهرت یافته یک دپارتمان نیز در این زمینه در کردستان ایجاد میشود و یک سری استاندارها و مسابقات ملی و بینالمللی در کردستان در این راستا ایجاد میکنیم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با بیان اینکه درمدارس و دانشگاهها نیازمند احداث کارگاه نیستیم تصریح کرد که ادارات مربوطه میتوانند از این ظرفیتهای سازمان آموزش فنی و حرفهای نهایت استفاده را داشته باشند.
وی با اشاره به ظرفیتهای بومی و فرامرزی کردستان عنوان کرد که آمادگی ایجاد مرکز آموزش بینالمللی فنی و حرفهای به عنوان الگو در شهرستان مریوان را داریم.
هاشمی وجود 135 آموزشگاههای آزاد را ظرفیت مناسبی برای کردستان دانست و از آماده برای ایجاد شهر مهارت در سنندج به منظور تمرکز مراکز آموزشی خبر داد.
وی ادامه داد که سال 1400 بهار آموزشگاههای آزاد خواهد بود زیرا از آن تاریخ آموزشگاههای دولتی حرفههایی را که آموزشگاههای خصوصی آموزش میدهند را آموزش نخواهند داد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با بیان اینکه نباید دیگر شاهد باشیم هیچ کردی بدون مهارت در تهران جویای کار باشد خاطرنشان کرد باید روی بازگشت معکوس به روستاها کار شود و در ابتدا در 20 روستا در هر شهرستان کار طراحی الگوی مهارتی انجام میشود.
وی از برگزاری مسابقات ملی مهارت اپلیکشن و نرم افزار در کردستان در آینده نزدیک خبر داد.
هاشمی بر پیوست مهارت برای استخدام کارگر برای همه پروژهها را ضروری دانست و ابراز امیدواری کرد که در آینده حتی یک کارگران بدون مهارت در کردستان وجود نداشته باشد.
وی در پایان ضمن آمادگی برای راهاندازی مرکز آموزش مهارت جوار کارگاههای صنعتی در کردستان، از راهاندازی دپارتمان ملی بورس در کردستان خبر داد.