تراز انقلاب اسلامی در روزنامه نگاری فاخر است
اسماعیلی در آیین یادبود رضا مقدسی و رونمایی از نشان قلم مقدس گفت: تراز انقلاب اسلامی در روزنامه نگاری فاخر است.
حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانواده مرحوم رضا مقدسی از نشان قلم مقدس روزنامه نگار تراز انقلاب اسلامی به مناسبت پنجمین سالگرد درگذشت رضا مقدسی روز چهارشنبه در تالار روردکی رونمایی شد. این آیین به طور سالانه برگزار و روزنامه نگارانی برای دریافت این جایزه انتخاب خواهند شد.
به مناسبت این نشان همهساله بهعنوان جایزه «روزنامهنگار تراز انقلاب اسلامی» به روزنامهنگارانی اعطاء شود که بر اساس انتخاب هیاتی از اساتید روزنامهنگاری، معرفی میشوند. ساز و کار اجرایی این جایزه هم تدوین شده که همه ساله بر اساس آن به روزنامه نگاران تراز انقلاب اسلامی این نشان اهدا میشود.
محمدمهدی اسماعیلی در آیین یادبود رضا مقدسی و رونمایی از نشان قلم مقدس اظهارداشت: انقلاب اسلامی دنیا را متحول کرد و همچنین در حوزه روزنامه نگاری در کشور متحول و تحول بنیانی ایجاد کرد.
وی افزود: چند نسل مهم از روزنامهنگاران را داریم که پس از انقلاب به جامعه معرفی شده و منشا خدمات بسیاری بودند.
اسماعیلی گفت: روزنامهها جای گروهها و احزاب سیاسی را در جامعه پر کرده اند و حرفه روزنامهنگاری در کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی بسیار برجسته شده است. روزنامهنگارانی که تربیت شده و نقش آفرینی کردند تعداد زیادی هستند و بخش عمده آنها امروز هم در این عرصه خدمت میکنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین اظهارداشت: این روزها در وزارت ارشاد در حوزههای فرهنگی - هنری و سینمایی فعالیتهای متنوعی داریم که جای چنین برنامهای و با یاد چنین روزنامه نگار برجستهای خالی بود. دوستان این ابتکار را به خرج دادند و از امسال رونمایی کردند که سالهای بعد به یک جریان سازنده در امر روزنامه نگاری کشور تبدیل میشود.
وی تصریح کرد: روزنامه نگاری از اولین مقولات وارداتی از غرب است از وقتی که عباس میرزا تصمیم گرفت با مشورت مستشاران اروپایی عقب افتادگیهای کشور را جبران کند سه محصل به فرنگ فرستاد و صالح شیرازی اولین روزنامه کاغذی را ترجمه و در ایران منتشر کرد.
اسماعیلی افزود: در میان تمام عناصر وارداتی در کشور در فرهنگ و هنر شاید حوزه روزنامه و روزنامه نگاری بوده که بیشترین انتظار را با حوزه باورهای دینی و سنتی جامعه پیاد کرده است.
وی تاکید کرد: بر خلاف برخی دوستان که نسبت به جریان روزنامه نگاری در دهههای قبل از انقلاب خیلی خوشبینانه نگاه نمیکنند به عنوان یک معام و پژوهشگر در این عرصه میگویم که از همان ابتدای بنیان جریان روزنامه نگاری، روزنامه نگاران برجستهای که خیرخواه به جامعه و نسبت به مسایل آن ناصح و امین بودند با رویکردهای مختلفی فعالیت داشتند و شاید مهمترین وسیله و ابزار تبلیغاتی در مهمترین مقاطع تاریخی کشور از مشروطه به این سمت روزنامه بوده است.
وی ادامه داد: رضا مقدسی از رویشهای نسلهای بعدی جریان روزنامه نگاری انقلاب اسلامی از دهه 70 به بعد بود و در دوره کوتاه زندگی خود درخشید.
اسماعیلی درباره تراز انقلاب اسلامی گفت: تراز انقلاب اسلامی در روزنامه نگاری ترازی فاخر است که هم اصول حرفهای روزنامه نگاری در آن رعایت شده و هم اصول اعتقادی به جریان حاکمیتی و دینی در اجتماع را دنبال میکند و هم دغدغههای حرفهای و اصلاحی با نگاه انتقادی و ایدئولوژی را دارد و مقدسی توانسته بود آنها را با هم جمع کند.
وی افزود: بخش عمدهای از تولید و توزیع خبر از حوزه مکتوب به حوزه فضای الکترونیکی و مجازی رفته و با پدیدههای نوینی در روزنامه نگاری به معنای واقعی خود روبه رو هستیم که این کار مدیریتی دشواری میطلبد.
اسماعیلی افزود: معرفی چنین شخصیتی میتواند به عنوان نماد در روزنامه نگاری کشور باشد و تنها به برگزاری یک جلسه نباید اکتفا کرد و باید مجموعه برنامههایی به این بهانه و یادبود برای روزنامه نگاری در کشور فراهم کنیم.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سایر حوزه ها