یک‌شنبه 26 بهمن 1404

فرهنگی خبرگزاری تسنیم

فرهنگی خبرگزاری تسنیم

سامانه بازار کتاب در حالی که کشور طی بازه یک‌ماهه از 20 خرداد تا 20 تیر 1404 وضعیت جنگی و محدودیت‌های ناشی از آن را شاهد بود، رشد کم‌سابقه‌ای در میزان فروش و تعداد خریداران را تجربه کرد.

بنیاد سینمایی فارابی با انتشار فراخوان سی و هفتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان ایران اعلام کرد این رویداد سینمایی از 12 تا 16 مهرماه برگزار می‌شود.

آمارهای اداره کتاب از تاریخ اول دی‌ماه سال 1403 تا اول تیرماه 1404 نسبت به مدت مشابه در سال قبل نشان می‌دهد تعداد آثار ثبت شده امسال 57 هزار و 173 عنوان بوده که نسبت به مدت مشابه که 49 هزار و 237 عنوان بوده 16 درصد رشد داشته است.

وارد ساختن اوراد مجهول و مراقبه‌های خودساخته به اسم دین، جز ایجاد نوعی خرافه‌گرایی، نتیجه‌ای ندارد و گاه روح انسان را به رنج‌های ماورایی مبتلا می‌کند. لزوم دقت در اصالت ادعیه و اذکار، علاوه بر بُعد تکلیف شرعی، ضامن امنیت روانی جامعه است.

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران می‌گوید: هنوز هماهنگی لازم میان نهادهایی چون اتحادیه ناشران، وزارت ارشاد، قوه قضائیه، نیروی انتظامی و شهرداری تهران برای مقابله با دستفروشان و مساله قاچاق و کتاب‌سازی به وجود نیامده است.

مراسم تودیع و معارفه چند تن از مدیران ساترا امروز برگزار شد و طی حکمی از مدیر شبکه رادیویی تهران، علیرضا داودی به عنوان قائم‌مقام شبکه و مدیر گروه تاریخ و معارف منصوب شد.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از برنامه‌ریزی برای تولید اسباب‌بازی برای دوران بحران کودکان و نوجوانان خبر داد.

نویسنده کتاب «گاوماهی» معتقد است علی‌رغم روایت‌های تاریخی، تاکنون کمتر اثر ادبی این رسالت را داشته تا از قحطی بزرگ در ایران و نقش بیگانگان در این واقعه بگوید.

آمارهای واردات محصولات چاپی به کشور حاکی از کاهش 35 درصدی حجم واردات است، در مجموع در 3 ماهه نخست سال جاری 3600 تن محصولات چاپی به کشور وارد شده که این رقم در سال ماقبل 4000 تن بوده است.

حضور تاریخی تمدن‌های بزرگ و جایگاه دمشق به عنوان قلب فرهنگی و سیاسی شام، نقش کلیدی در معادلات منطقه‌ای و جهانی دارد. مسئله‌ای که اهمیت نقش علما و رهبران مذهبی را در پاسداری از این سنگر حیاتی، دوچندان کرده بود.

فیلم سینمایی «خدای جنگ» از 27 تیرماه، اکران‌های بین‌المللی خود را با نمایش در لبنان آغاز می‌کند.

وین پایتخت اتریش میزبان سمینار بین‌المللی «تمدن ایرانی - اسلامی؛ هویت، مؤلفه‌ها و شکوه تاریخی» می‌شود.

نادره رضایی: در حالی که دشمن میلیون‌ها دلار خرج می‌کند تا واقعیت را جعل کند، هنرمندان با زبان هنر می‌توانند واقعیت را روایت کنند. ما باور داریم که زبان هنر قوی‌ترین اسلحه ماست.

رئیس خانه فرهنگ ایران در لاهور شهادت کودکان در حمله رژیم صهیونیستی به خاک وطن را مصداق توحش و نهایت قساوت قلب این رژیم توصیف کرد.

یکی از شگفتی‌های عاشورا، توانایی امام حسین (ع) در هدایت حتی دل‌هایی بود که ظاهراً در جبهه دشمن قرار داشتند. دو برادر در لشکر دشمن با ندای «هل من ناصر ینصرنی» امام که در گودال قتلگاه بود، به اسلام پیوستند و به شهادت رسیدند.

هویت در نگاه اسلامی، برخلاف قرائت‌های لیبرال یا قوم‌محور، امری است ریشه‌دار در فطرت انسان و متکی بر مفاهیمی چون خلافت الهی، امت‌باوری، ولایت و توحید تاریخی. در منظومه معرفتی اسلام، انسانِ مؤمن، تنها در بستر جماعت مؤمنین و امت توحیدی به فعلیت هویتی می