تشریح آخرین وضعیت ستاره کشتی از زبان پزشک جراح:/ قواعد ورزشی برای حسن یزدانی صدق نمی کند!
پزشک جراح حسن یزدانی می گوید زمان بهبودی او چندان قابل پیش بینی نیست، اما احتمالا او چهار ماه دیگر برنمیگردد.
به گزارش "ورزش سه"، سهراب کیهانی عضو هیأت رئیسه فدراسیون کشتی و نائب رئیس فدراسیون بسکتبال به عنوان استاد تمام دانشگاه، متخصص ارتوپدی و فوق تخصص جراحی زانو، صدها تن از قهرمانان عنوان دار و پرافتخار رشته های مختلف ورزشی کشور را با جراحی ها و شیوه ی درمان خود به میادین بازگردانده است.
کیهانی که به تازگی درجه پرفسوری خود را دریافت کرده سالها به صورت حرفه ای در سطح اول باشگاهی کشور بسکتبال بازی می کرد و سابقه پوشیدن پیراهن تیم جوانان ایران را نیز در کارنامه دارد.
دکتر کیهانی با توجه تخصص خود و حساسیت علاقمندان بیشمار ورزش به سلامتی حسن یزدانی به عنوان رکوردار مدالهای المپیک و جهان که قرار است در 2024 پاریس برای کسب دهمین مدال بر روی تشک بازیهای المپیک برود و در یکی دو روز گذشته کتف خود را به تیغ جراحان سپرد شرایط پزشکی قهرمان المپیک و جهان را در گفت و گوی اختصاصی با ورزش سه تشریح کرد.
س: بعد از جراحی همین دو سه سال اخیر زانوی حسن یزدانی توسط تو حالا خبر از جراحی کتف حسن همه را نگران کرده است
جای نگرانی نیست، حسن دچار پارگی تاندون شانه بود و درد آزارش می داد و تصمیم گرفت با انتخاب یکی از جراحان و همکاران حاذق در فاصله زمانی باقی مانده تا المپیک پاریس جراحی کند.
تو هم جراح شناخته شده ای هستی و هم عضو هیأت رییسه فدراسیون کشتی که در بلگراد و قهرمانی جهان کنار کشتی گیرهای آزاد و فرنگی حضور داشتی
حسن از ناحیه کتف درد و ناراحتی را تحمل می کرد و خم به ابرو نمی آورد خودتان و همه هم شاهد هستند که حتی یکبار هم از زیانش چیزی چه قبل از رقابتهای قهرمانی جهان و چه بعد آن شنیده نشد، حتی برای شادی دل مردم با همان وضعیت و فشار فینال جهان مقابل دیوید تیلور به بازیهای آسیایی هم رفت و بعد جراحی کرد.
کمتر از 10 ماه تا المپیک پاریس زمان هست و همه نگران وضعیت حسن یزدانی هستند
صد در صد چهار تا شش ماه زمان لازم است تا حسن تمرینات خود را آغاز کند، سطح آمادگی یزدانی در المپیک بستگی به آن حدود چهار ماهی دارد که حسن تمرینات طاقت فرسا، پرفشار و حرفه ای خود را از سر می گیرد.
اینطوری که جای نگرانی برای المپیک و عملکرد حسن یزدانی در ذهن باقی می ماند؟
کار سختی است، همه چیز به این ربط دارد که حسن از نظر بدنی چگونه خود را آماده کند، بلاخره در جراحی شانه حتی در بهترین شرایط عضو جراحی شده مدتی زمان می برد تا به حالت عادی برگردد.
نمی شد جوری دیگری برنامه ریزی کرد؟
حسن یزدانی نمی توانست زودتر شانه و کتفش را به تیغ جراحی بسپارد، او رقابتهای قهرمانی جهان را پیش رو داشت و بازیهای آسیایی که یک نقره و یک طلا را با همین وضعیت کسب کرد. دیرتر از این هم نمی شد جراحی کند چون المپیک در پیش است. در حقیقت در بهترین زمان ممکن مناسب اقدام به جراحی کرد، صلاح هم نبود با این سطح از آسیب و پارگی تاندون ادامه دهد چون شاید تا قبل از المپیک وضح به گونه ای پیش می رفت که اثر آن منجر می شد به از دست دادن کشتی های 2024 پاریس.
ولی من جواب اینکه این مباحث ایجاد نگرانی شدید می کند و چگونه حسن یزدانی با توجه به میزان محبوبیت در جامعه بعد از گذراندن دوره ی نقاهت می خواهد طی چهار ماه تمرین به المپیک برسد را از منظر علمی نگرفته ام
حسن که آدمی عادی محسوب نمی شود.
متوجه نمی شوم؟
در آدمهایی در سطح و مثل حسن یزدانی که نابغه محسوب می شوند و حتی ورزشکارانی عادی هم نیستند همه چیز غیر قابل پیش بینی است. حسن و توانمندی هایش منحصر به فرد اند، او از منظر ذهنی و بدنی با بقیه فرق دارد، او یکی از توانمندترین کشتی گیران تاریخ این ورزش محسوب می شود، برای او خواستن توانستن است.
مثل عبدالرشید سعدالله اف و معروف به تانک روس که بعد از آسیب شدید در قهرمانی جهان سریع به کشورش بازگشت و گردنش را به تیغ جراحان سپرد.
دقیقا مثال درستی زدی، نخبگان ورزشی در این سطح به هیچ نمی اندیشند جز انجام درست ترین کار ممکن حتی اگر با دو دو تاهای ذهنی و گاهی علمی هم جور در نیاید
باز هم که کمی پیچیده شد؟!
حسن یزدانی، عبدالرشید سعدالله اف و این دسته قهرمانان پرافتخار ورزشی هم بافت ماهیچه ای و بدنی، و هم ذهن ها و توان روحی غیر عادی دارند، اینها از هر لحاظ چه بدنی و ذهنی از نُرم جامعه بالاتر هستند. قواعد در مورد این دسته از قهرمانان ورزشی صدق نمی کند.
پوریا تابان