دوشنبه 5 آذر 1403

تضمین تولید پایدار برق با انجام به موقع تعمیرات نیروگاهی

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
تضمین تولید پایدار برق با انجام به موقع تعمیرات نیروگاهی

نیروگاه‌های برق حرارتی سهم عمده تولید برق در کشور را عهده‌دار هستند و انجام به موقع تعمیرات آنها، زمینه را برای عبور موفق از اوج مصرف سال آینده مهیا می‌کند.

مدت زیادی از پایان اوج مصرف برق امسال که با موفقیت برای وزارت نیرو همراه بود نمی‌گذرد، اما علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در اندیشه تدابیر لازم برای گذر از اوج مصرف برق سال آینده است. این مقام مسئول با اشاره به موضوع مدیریت مصرف برق در دولت سیزدهم می‌گوید: اکنون و پس از عبور از اوج بار مصرف برق فصل تابستان لازم است تا ضمن شناسایی و جبران نقاط ضعف آماده اوج بار مصرف سال آینده شویم.

یکی از مهمترین اقداماتی که به موقع انجام شد تا تابستان امسال، مشترکان صنعت برق در بخش‌های مختلف از جمله بخش خانگی و صنعتی، برق پایداری داشته باشند و ناترازی‌ها به حداقل برسد، انجام به موقع تعمیرات نیروگاهی بود. پس از عبور از فصل گرم سال و همزمان با کاهش بار ناشی از وسایل سرمایشی فرصت تعمیرات اساسی نیروگاه‌ها مهیا می‌شوند، تا برای اردیبهشت و خرداد سال آینده که افزایش دمای هوا و به دنبال آن افزایش مصرف برق را شاهد هستیم، با تمام توان و ظرفیت در مدار باشند.

در حال حاضر نیروگاه‌های حرارتی حدود 94 درصد برق مورد نیاز کشور را تامین می‌کنند و به همین دلیل آمادگی کامل این واحد‌ها برای تولید انرژی پایدار در طول فصل گرم سال جایگاه ویژه‌ای دارد. در برنامه آمادگی برای تابستان 1402 بیش از 97 هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاهی انجام شد که رکورد جدیدی در صنعت برق محسوب می‌شود و دور از انتظار نیست که این رکورد برای سال آینده شکسته شود.

انجام به موقع این تعمیرات باعث شد ضریب آمادگی نیروگاه‌های حرارتی برای تولید برق به 99 درصد برسد؛ این در حالی است که متوسط آمادگی نیروگاه‌ها در جهان برای دوره پیک حدود 95 درصد اعلام شده است.

ناصر اسکندری معاون راهبری تولید برق حرارتی با اشاره به اینکه در کنار بهره‌برداری از واحد‌های جدید نیروگاهی، هر ساله برنامه مدونی به منظور آماده‌سازی واحد‌های موجود برای تولید انرژی حداکثری در دوره اوج بار در دستور کار قرار می‌گیرد گفت: برای نخستین بار برای پیک تابستان امسال بیش از 97 هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی با صرف 3.5 میلیون نفر ساعت کار انجام شد تا رکورد جدیدی در این زمینه به ثبت برسد و نیروگاه‌ها برای تابستان با حداکثر ظرفیت آماده تأمین برق مورد نیاز کشور باشند.

این مقام مسئول تاکید کرد: انجام به موقع و با کیفیت برنامه تعمیرات و آماده‌سازی نیروگاه‌های حرارتی در کنار بهره‌برداری مسئولانه از این واحد‌ها موجب شده است تا در پیک تابستان امسال ضریب آمادگی تولید برق نیروگاه‌های حرارتی به بالاترین حد خود برسد

110 هزار مگاوات برنامه تعمیراتی برای استقبال از تابستان 1403 

اسکندری با اشاره به آغاز فصل جدید تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی کشور، ادامه داد: برای افزایش آمادگی نیروگاه‌ها به منظور تولید برق پایدار در پیک تابستان سال آینده نیز بیش از 110 هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در دستور کار قرار گرفته و از ابتدای مهر این برنامه آغاز شده است.

اسکندری آمادگی کامل نیروگاه‌ها برای تولید برق پایدار را هدف اصلی این شرکت برشمرد و افزود: همه ساله پس از عبور از فصل گرم سال و شروع مهرماه فصل تعمیراتی نیروگاه‌های حرارتی آغاز شده و باید تا نیمه اردیبهشت ماه سال بعد به پایان برسد. چرا که از خرداد ماه با افزایش مصرف برق کشور بایستی بتوانیم همه واحد‌های تولید برق حرارتی کشور را با آمادگی حداکثری در مدار تولید داشته باشیم.

به گفته اسکندری متناسب با نوع و عملکرد، قدمت و تکنولوژی و ساعاتی که نیروگاه در مدار بوده است برای این واحد‌ها برنامه تعمیراتی پیش‌بینی می‌شود که این اقدامات در قالب پنج سرفصل اصلی تعمیرات اساسی واحد‌های بخار، تعمیرات اساسی واحد‌های گازی، بازدید مسیر داغ، بازدید اتاق احتراق و تعمیرات دوره‌ای واحد‌های بخار در دستور کار قرار می‌گیرد.

در جهت انجام به موقع و با کیفیت تعمیرات نیروگاهی با استفاده از توانمندی تولیدکنندگان قطعات تخصصی و شرکت‌های دانش‌بنیان ضروری است در کنار برنامه ریزی‌ها برای انجام به موقع تعمیرات، تأمین قطعات و لوازم و کالا‌های مورد نیاز نیروگاهی هم مورد توجه قرار بگیرد. گفتنی است در حال حاضر 95 درصد قطعات صنعت برق ساخت داخل هستند و توانایی 95 درصدی تعمیر قطعات نیروگاه‌های در کشور وجود دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی