تعاونیها در اقتصاد تعادل ایجاد میکنند
خرمآباد - ایرنا - عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: تعاونیها بین حوزه کلان اقتصادی در بخش دولتی و بخش خصوصی تعادل ایجاد میکنند.
آیت الله احمد مبلغی روز سهشنبه در چهارمین جلسه هیات اندیشه ورزی استان با عنوان "فرصت ها و چالش های نقش آفرینی تشکل های کشاورزی و روستایی در توسعه بخش کشاورزی" اظهار داشت: تعاونی ها، چارچوب و قابلیت بیشتری برای مسئولیت پذیری اجتماعی دارند و راهی نیرومند برای نهادینه سازی نقش مردم در تولید و رفع فقر هستند.
وی گفت: ضمیمه شدن دانش و تجربه افراد و برقراری هم افزایی فکری و مالی در قالب تعاونی ها رخ میدهد.
وی ادامه داد: با تأسیس تعاونی، مجموعه های خردی در درون جامعه به صورت هوشمند، هدفمند، معنامند و چارچوب مند در جهت پیشرفت جامعه و تولید در کشور ایجاد خواهد شد.
وی افزود: عنصر داوطلبی جهت فعالیت، تجمیع نیروی پراکنده انسانی، تعریف و تامین سرمایه و امکانات، انجام کار موثر مشترک در یک زمینه خاص و مسئولیت پذیری اجتماعی از مولفه های مهم تشکیل تعاونی ها میباشد.
آیتالله مبلغی بیان کرد: تعاونیها فضا و بستر اجتماعی شکل گیری برای تلاش افراد را فراهم می کند و به هم پیوستن افراد در قالب تعاونی ها به ضمیمه شدن دانش و تجربه آن ها و برقراری هم افزایی بینشان از حیث فکری و مالی می انجامد.
آیت الله مبلغی اضافه کرد: بسیاری از مردم به تنهایی نمیتوانند ایفای نقش در زمینه کشاورزی داشته باشند اما چنانچه در قالب یک تعاونی قرار بگیرند میتوانند انگیزه لازم، اراده لازم، امکان تلاش فعالیت و ایفای نقش لازم را پیدا کنند.
وی افزود: تعاونیها میتوانند قابلیتها و تواناییهای یک فرد را در مسیر تحقق و ظهور و بروز قرار بدهند.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: تجمیع سرمایه همیشه نقطه عزیمت و شروع حرکت به سمت فعالیت اقتصادی و کشاورزی و پیشرفت است و تعاونی ها با تجمیع و کنار هم قرار دادن سرمایه های اولیه افراد، قدرتی را در آن افراد برای حرکت و فعالیت ایجاد می کند.
وی با اشاره به اینکه در زمینه کشاورزی نیازمندی ما به تعاونی ها بسیار بیشتر است، گفت: از آنجا که ما در زمینه کشاورزی به مسئولیت پذیری منظم و منسجم و کاملتری نیازمند هستیم به همین دلیل و از همین خاستگاه به تقویت تعاونی ها در کشاورزی نیازمند خواهیم بود.
آیت الله مبلغی تصریح کرد: با توجه به اینکه بر اساس ادبیات و منطق دینی، نعمت های برجستهتر خداوند در محصولات کشاورزی تجسم و عینیت پیدا می کنند لازم است که ما برای مدیریت و نیز شئون مربوط به کشاورزی و از جمله تعاونی های کشاورزی اعتبار جدی و اساسی و محوری قائل باشیم.
وی اظهار داشت: تعاونی ها نقش تعادل بخش بین دو حوزه کلان اساسی اقتصادی (بخش دولتی و بخش خصوصی) را ایفا می کند و بر این اساس اگر در این بخش توازن ساز در وضعیت کمرنگ قرار بگیرد نمی تواند در قبال دو رکن دیگر، این توازن را ایجاد نماید.
*س_برچسبها_س*