تقابل فرضیات علمی ساحت قرآن را دچار خدشه نمیکند
رئیس دانشگاه تهران گفت: قرآن کریم به عنوان کتاب جامع، راهنمای مهم برای محققانف اساتید و علما به حساب میآید.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران، در نخستین کنگره بینالمللی علم و قرآن که امروز 30 اردیبهشت برگزار شد، طی سخنانی بر لزوم استفاده از دانش و علوم ارائه شده در قرآن کریم تأکید کرد.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه کنگره بینالمللی علم و قرآن امسال برای نخستین بار برگزار میشود، تصریح کرد: هدف از برگزاری این کنگره بینالمللی، بررسی چالشها و موانعی است که بر سر راه قرآن و محیطهای دانشگاهی وجود دارد.
او ادامه داد: ایدهها و ابعاد گوناگون مشکلات پیش رو در دو روز برگزاری کنگره با استفاده از پژوهشهای پژوهشگران علوم قرآنی مطرح و بررسی خواهد شد.
مقیمی با بیان اینکه قرآن معجزهای برای هدایت بشر است، اظهار داشت: هر کسی بر اساس درک، فهم و ابزاری که در اختیار دارد از آموزههای قرآن بهرهمند میشود و اساتید و دانشگاهیان نیز میتوانند این گونه از آموزههای وحیانی بهرهمند شوند.
استقبال کمنظیر دانشمندان از کنگره اندیشه قرآنی امام خامنهایرئیس دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه قرآن به عنوان کتاب جامع راهنمای مهمی برای اساتید و علما است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ابزار معرفتشناسی ابزارهای کاملی نیستند و به همین علت در بهره بردن از آن در محیطهای علمی با چالشهایی مواجه شدهایم.
او تصریح کرد: هر پژوهش نیازمند مدل مفهومی مبتنی بر مطالعات پیشین است، به این دلیل که ذهن پردازشگر محققین جامع نیست تا بتواند دادهها را پردازش کند.
مقیمی با اشاره به اینکه کنگره علم و قرآن تلاش دارد از طریق پژوهشها، محیط جدیدی برای دانشگاهیان در بهرهگیری از قرآن فراهم کند، گفت: تقابل فرضیات علمی ساحت قرآن را دچار خدشه نمیکند.