پنج‌شنبه 25 بهمن 1403

تقویت برق پایتخت / هزینه های نجومی انجام شد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
تقویت برق پایتخت / هزینه های نجومی انجام شد

شواهد نشان می دهد که شبکه برق استان تهران تقویت شده و برای این کار مبله هزار میلیارد تومان هزینه شده است.

تقویت شبکه برق پایتخت، نیاز به هزینه های بالایی داشت و این اقدام اکنون با صرف هزینه هزار میلیارد تومانی صورت گرفته است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان تهران گفت: برای آماده‌سازی تأمین برق پیک تابستان 1403، بالغ بر 1000 میلیارد تومان هزینه شد.

قاسم شهابی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان تهران، اظهار داشت: شرکت توزیع برق استان تهران، بعد از شرکت توزیع برق تهران بزرگ، با 2 میلیون و 750 هزار مشترک بزرگترین شرکت توزیع برق کشور است.

وی افزود: سالانه بیش از 100 هزار انشعاب جدید در استان تهران به‌جز آمار شهر تهران، به‌فروش می‌رسد و با توجه به وسعت 13 هزار کیلومتری تحت پوشش این شرکت که 15 شهر با 22 منطقه برق، 34 هزار کیلومتر شبکه فشار ضعیف 20 کیلوولت و 63 هزار دستگاه ترانس را دربرمی‌گیرد، بایستی خودمان را برای تأمین یک برق مطمئن همواره در شرایط آمادگی کامل نگه‌داریم.

شهابی بزرگ‌ترین چالش را افزایش مصرف برق در تابستان دانست و گفت: سال گذشته نیاز مصرف برق استان تهران در تابستان به 3800 مگاوات رسید که با مدیریت مصرف و برنامه‌ریزی برای صنایع توانستیم قریب به 500 مگاوات صرفه‌جویی در ساعات اوج بار شبکه را محقق کنیم و پیک تابستان 1402 را در استان تهران به 3300 مگاوات برسانیم.

وی ادامه داد: برای آماده‌سازی تأمین پایدار برق پیک تابستان 1403، بالغ بر 1,000 میلیارد تومان در حوزه‌های سرمایه‌ای در بخش احداث شبکه‌های جدید، اصلاح شبکه‌های موجود، تعمیرات خطوط 20 کیلوولت و فشار ضعیف و تعمیرات ترانس‌ها هزینه شد و اقدامات مؤثری صورت گرفت.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان تهران از تدوین 124 اقدام عملی برای گذر از پیک تابستان 1403 در استان تهران خبر داد و گفت: با بررسی دقیق تک به تک شهرها و مناطق برقی تحت پوشش، این 124 اقدام استحصال شده و به دقت در حال فعالیت در این راستا هستیم.

وی افزود: پیش‌بینی می‌کنیم نیاز مصرف برق در پیک تابستان امسال در استان تهران به 4000 مگاوات برسد که در نظر داریم با برنامه‌ریزی‌های دقیق صورت گرفته، 503 مگاوات پیک‌سایی و مدیریت بار اعمال کنیم تا پیک تابستان امسال در استان تهران به حدود 3500 مگاوات کاهش پیدا کند.

تعرفه برق

مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر) با بیان اینکه تعرفه برق در سال 1403 تغییری نخواهد داشت، گفت: تعرفه‌های برق در آبان‌ماه سال گذشته اصلاح شد و 80 درصد مشترکان که کمتر از الگو مصرف می‌کنند، با تغییر چندانی در قبوض خود مواجه نیستند.

مصطفی رجبی مشهدی آخرین اصلاحات تعرفه برق را مربوط به آبان سال گذشته دانست و اظهار داشت: تعرفه برق در سال 1403 تغییری نخواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: 80 درصد مشترکان که زیر الگو مصرف می‌کنند تغییر چندانی در قبوض برق آنها اتفاق نیفتاده؛ اما نرخ برق برای مشترکان با مصرف بیشتر از الگو و به‌ویژه مشترکان بالای 2. 5 برابر الگو به‌صورت پلکانی و افزایشی است که انتظار می‌رود نقش به سزایی در کاهش مصرف برق این دسته از مشترکان داشته باشد.

مدیرعامل توانیر ماهانه شدن صدور قبض برق را از دیگر تغییرات سال جاری دانست و ادامه داد: اجرای پویش باانرژی، کاهش 15 درصدی مصرف برق مشترکان خانگی به‌راحتی قابل‌انجام است.