تلاش ایران برای خودکفایی در تولید محصولات سبزی و صیفی
مهران شریعتپناه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: فرایند علمی تولید بذر هیبرید خیار و فلفل در کشور نهایی شده و طی دو هفته آینده ثبت و اعلام خواهد شد.
معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان اینکه سالانه 100 میلیون دلار صرف واردات بذر سبزی و صیفی از شرکتهای بزرگ دنیا میشود، گفت: نبود بذر هیبریدی محصولات سبزی و صیفی در سالهای گذشته مشکلات زیادی را ایجاد کرده بود که در حال حاضر همه گلخانههای تولید سبزی و صیفی به ویژه گوجه فرنگی و خیار برای واردات بذر وابسته به کشورهای دیگر هستند، اگر این بذرها در داخل تولید نشود، همیشه باید چشم ما به واردات باشد و انتظار فشار از کشورهای سلطهگر هم وجود دارد.
شریعتپناه با بیان اینکه تولید بذرهای هیبرید در دست چند شرکت بزرگ دنیا است، گفت: آنها بذر هیبرید را به ما نمیدهند و ما مجبور هستیم، همه ساله این بذر را وارد کنیم که علاوه بر اینکه هزینه سنگینی باید پرداخت کنیم، این کار وابستگی طولانیمدت هم ایجاد میکند.
معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تصریح کرد: با تولید بذر هیبرید دو محصول خیار و فلفل در داخل کشور دانش فنی تولید هیبرید سایر بذور سبزی و صیفی هم فراهم میشود.
وی اضافه کرد: کارگروهی با حضور نهادهای ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد برکت، تشکیل شده تا در زمینه خودکفایی بذور سبزی و صیفی کار کنند.
شریعتپناه افزود: دانش فنی تولید بذر هیبرید در اختیار این نهادها قرار داده شده است و قرار است که سالانه 5 رقم بذر هیبرید معرفی شود، اما ظرفیت تولید 10 تا 15 رقم هم وجود دارد.
معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تأکید کرد: گام بزرگ بخش کشاورزی ایران برای رفع وابستگی به واردات بذر سبزی و صیفی و خودکفایی در این محصولات برداشته شده است و به زودی ایران در این محصولات خودکفا خواهد شد.
به گزارش فارس، به گفته کارشناسان 90 درصد تولید بذور سبزی و صیفی کشور وارداتی است و شرکتهای صادرکننده بذر هیبرید را نمیدهند تا همچنان این وابستگی ادامهدار باشد. درواقع بذرهایی که از کشورهای دیگر وارد میشود، یکبار مصرف هستند و در صورتی که دوباره کشت شوند، عملکرد پایینتری خواهند داشت.
پایان پیام /