سه‌شنبه 6 آذر 1403

تناقض جدید اصلاح طلبان / مشکلات دولت روحانی تقصیر «دولت قبل» بود اما مشکلات رئیسی نه!

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
تناقض جدید اصلاح طلبان / مشکلات دولت روحانی تقصیر «دولت قبل» بود اما مشکلات رئیسی نه!

با وجود آنکه حسن روحانی حتی در سالهای پایانی دولت خود هم مشکلات را به گردن دولت قبل می انداخت اما امروز حامیان وی در مواجهه با مشکلات به یادگار مانده از دولت او می گویند دولت رئیسی نباید مشکلات را به گردن دولت قبل بیندازد!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ هنوز چندماهی از عمر دولت سیزدهم نگذشته است و مشکلات کشور که عمدتا معیشتی و اقتصادی هستند یکی پس از دیگری در حال بررسی از سوی دولتمردان سیزدهم است تا امید به اصلاح امور اجرایی کشور به مردم بازگردد.

رئیس جمهور نیز برای بررسی مشکلات مردم از نزدیک و شنیدن دغدغه های عمومی در یک برنامه ریزی منسجم و مستمر هر هفته به یکی از استان های کشور سفر کرده و مشکلات را از نزدیک مورد بررسی قرار می دهد این در حالی است که هنوز دولت به طور کامل در کشور مستقر نشده و در بسیاری از استان ها همچنان مدیران اجرایی از دولت قبل باقی هستند و شاید شش ماه تا یک سال به طول بینجامد که دولت به طور کامل در کشور مستقر شود.

این میان اما جریان سیاسی و رسانه ای اصلاح طلب در تلاش است تا با سواستفاده از مشکلات معیشتی مردم که میراث 8 سال گذشته است فضا را به سمت تخریب دولت سیزدهم برده و وانمود کند که مشکلات امروز کشور زاییده عملکرد سه ماه دولت سیزدهم است.

روزنامه آرمان در آخرین شماره خود در گفت و گویی از غلامعلی جعفرزاده نماینده مجلس دهم که برخواسته از لیست امید بود آورده است «دولت به جای نقد دولت قبل، برنامه عملی برای حل مشکلات ارائه کند»

این اظهارات حامیان دولت روحانی در حالی مطرح می شود که حسن روحانی در طول 8 سال ریاست جمهوری در ایران نه تنها مشکلات کشور در 4 سال اول مسئولیتش را به گردن دولت قبل می انداخت بلکه مسبب کشور در دولت دومش را هم دولت قبل معرفی می کرد.

از ادعای تحویل گرفتن کشور با خزانه خالی تا بردن کشور به ته دره توسط دولت قبل

روحانی در ششم خرداد سال 92 و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در یکی از سخنرانی های انتخاباتی خود گفت: «ریشه همه مشکلات به مدیریت و کارآمدی دولت بازمی‌گردد.»

او در هفت خرداد سال 92، نیز در برنامه دیدگاه شبکه یک سیما، ناکارآمدی دولت (دولت قبل از خود) را عامل اصلی مشکلات دانسته و گفت: «مشکل کجاست؟ عدم مشورت، بی‌ثباتی در مدیریت و خودشیفتگی مشکل دولت گذشته بود؛ مردم مدیریت کارآمد، ثبات، آرامش، قدرت آینده‌نگری را می‌خواهند. دولت تدبیر و امید قادر است مشکلات را حل و فصل کند.»

اداعای «خزانه خالی»، اولین گام دولت روحانی برای مقصر تراشی بود روحانی در همان سال 92 گفت: «دولت در شرایطی کار خود را آغاز کرده است که با خزانه خالی و انبوهی از بدهکاری مواجه بوده است».

علاوه بر روحانی، اسحاق جهانگیری از جمله دولتمردانی بود که برای کوتاهی‌های دولت یازدهم و دوازدهم همواره به دنبال مقصر می‌گشت. در یک نمونه، او دی ماه 95 در یک سخنرانی خطاب به منتقدین دولت گفت: «شما کشور را به ته دره بردید و ما آن را چند پله از ته دره بالا آورده‌ایم اما هنوز در دره است. آمار تورم، رکود و درآمد سرانه مردم در سال 91 آنقدر بد بوده که هرچه تلاش می‌کنیم نمی‌توانیم خرابکاری آقایان را جبران کنیم.»

بهزاد نبوی هم در اظهاراتی گفته بود مشکلات فعلی تقصیر دولت احمدی نژاد است. بحران سیاست‌گذاری عمدتا از زمان آقای احمدی‌نژاد شروع شد که ترکش‌های آن به دولت آقای روحانی هم رسید و به نظر من بسیاری از مشکلات دولت امروز آقای روحانی معلول اثرات تداوم آن سیاست‌گذاری‌هاست.

در حقیقت پرتکرار ترین جمله روحانی در طول 8 سال گذشته «تقصیر دولت قبل است»، بود. حتی وقتی از جهانگیری درباره فساد اقتصادی برادرش سوال شد گفت فساد برادرش تقصیر دولت قبل است.

حال اما با بررسی عمل کرد دولت روحانی و ناکارآمدی های دولت تدبیر و امید شاید ماه ها و حتی چند سال فرصت لازم باشد تا خرابکاری های دوران او جبران شود.

این جنگ رسانه ای جریان سیاسی حامی دولت قبل در حالی در کشور شکل گرفته است که روحانی در دوران مسئولیت 8 ساله خود شدید ترین حملات را به دولت قبل داشت تا از این طریق از بارمسئولیت اقداماتش شانه خالی کرده و از پاسخگویی فرار کند.

به نظر می رسد پروژه اصلاح طلبان و حامیان دولت قبل برای ناکارآمد جلوه دادن دولت سیزدهم در حالی کلید خورده که قرار است فشار بر دولت با سوار شدن بر موج مطالبات مردم هر روز افزایش بیشتری پیدا کند.

انتهای پیام / ک