حسن روحانی
حسن روحانی
موضوع پیوستن ایران به کنوانسیونهای FATF با وجود سپری شدن بیش از یک دهه از مباحث آن هنوز به سرانجام نرسیده و این درحالی است که بسیاری از کارشناسان بر این باورند با پیوستن به این کنوانسیونها از زیانهای بیشتر به اقتصاد کشور کاسته خواهد شد و میتوان با امکان برقراری ارتباط مالی بین المللی با کشورهای دوست بخشی از مشکلات ناشی از تحریمهای ناعادلانه غرب را کاهش داد.
اصلِ سفر ظریف به داووس به جای خود واکنشبرانگیز بود و البته همزمانی این اجلاس با آغاز به کار رسمی ترامپ به عنوان رئیسجمهور آمریکا نیز مزید بر علت شد. مخالفان و منتقدان ظریف معتقدند که او برای ماموریتی پنهانی از سوی دولت به داووس سفر کرده و حامیان او نیز از این حضور استقبال کردند.
بنابر گفته احمد نادری عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، استیضاح پاکنژاد، وزیر نفت، با 23 امضا و استیضاح همتی، وزیر اقتصاد، با بیش از 70 امضا، در سامانه مجلس به ثبت رسیده بوده است.
دولت چهاردهم در صورتیکه عزم خود را برای حل مساله FATF کرده باید بهطور جدی روند بررسی آن را در مجمع دنبال و در عین حال با تعامل با نهادهای امنیتی و ارکان قدرت در کشور، تحرکات جریان مخالف را خنثی کند.
مجمع جهانی اقتصاد در اواخر ماه ژانویه هر سال، نشستی را در دهکده داووس برگزار میکند. این نشست به نام «نشست داووس» در میان سیاستمداران، تاجران و فعالان اقتصادی معروف است. نشست داووس بیش از نیم قرن است که برگزار میشود. کلاوس شواب، اقتصاددان معروف سوئیسی که بانی این نشست است، معتقد است که هماندیشی بزرگان سیاست و اقتصاد میتواند جهان را برای زندگی بهتر فراهم سازد.
نام مهدی بازرگان با بسیاری از رخدادهای تاریخ معاصر گره خورده است. استاد و رییس بعدی دانشکده فنی دانشگاه تهران سرگرم مباحث ترمودینامیک و تفسیر قرآن بود که به عنوان رییس هیأت خلع ید از شرکت نفت انگلستان و ایران راهی آبادان شد و در دولت دکتر مصدق معاون وزارت فرهنگ و سپس مجری پروژه لوله کشی آب تهران شد.
دولت های یازدهم و دوازدهم به ریاست حسن روحانی با 9 بار اعلام وصول شدن طرح استیضاح دولتمردانش و به مرحله اجرا رسیدن آن، در میان 11 دولت ایران، رکورددار است، یک علت اصلی را باید همسو نبودن مجالس وقت با دولت مستقر در پاستور در بُعد سیاسی جستجو کرد.
اقتصادنیوز: با توجه به حضور ظریف در معاونت راهبردی، این سوال به وجود آمد که چرا سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان برای شرکت در اجلاس داووس راهی نمیشود.؟
حسن روحانی در خصوص توافق برجام گفت: روزهایی رسید که ظریف، عراقچی و تختروانچی، سه نفری پیش من آمده بودند و میگفتند بدانید دیگر توافق نخواهد شد.
حسن روحانی، رئیسجمهور سابق ایران، در دیدار با جمعی از جوانان فعال سیاسی و درباره مسیر دشوار رسیدن به توافق برجام سخن گفت
«شنیدن خبر توقیف و مصادره این ساختمانها که در حقیقت بخشی از دارایی متعلق به همه مردم ایران به شمار میروند، ناگوار است؛ اما اینها فقط بخشی از خسارتهایی است که طی دو دهه سیاسیکاری و تبدیل قرارداد کرسنت به موضوع تسویهحساب جناحی به کشور وارد شده است. علاوه بر حکم 18 میلیارد دلاری غرامتی که کرسنت با پیگیری پرونده قرارداد گازی لغو شدهاش با ایران در دادگاه بینالمللی به دست آورد، همه...
اقتصادنیوز: سیاسیکاری «سایهنشینان» یک بار دیگر به ایران خسارت زد؛ این بار این ساختمان شرکت ملی نفت ایران در «روتردام» هلند بود که در ازای بخشی از غرامت 18 میلیارد دلاری ادعا شده از سوی شرکت اماراتی کرسنت (الهلال) به توقیف درآمد. 2 سال پیش دادگاه هلند با توقیف موقت این ساختمان و به حراج گذاشتن آن برای پرداخت بخشی از غرامت کرسنت موافقت کرده بود.
سیاسیکاری «سایهنشینان» یک بار دیگر به ایران خسارت زد؛ این بار این ساختمان شرکت ملی نفت ایران در «روتردام» هلند بود که در ازای بخشی از غرامت 18 میلیارد دلاری ادعا شده از سوی شرکت اماراتی کرسنت (الهلال) به توقیف درآمد. 2 سال پیش دادگاه هلند با توقیف موقت این ساختمان و به حراج گذاشتن آن برای پرداخت بخشی از غرامت کرسنت موافقت کرده بود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از امضای قرارداد ایرانخودرو و پژو طی هفته آینده و همچنین واگذاری یکی از شرکتهای تابعه سایپا به رنو خبر داد.
غربگرایان داخلی در ماههای اخیر با تاکید بر این گزاره اشتباه که نپیوستن به FATF چالش اساسی اقتصاد بیمار کشور به شمار میآید و علیرغم مشاهده بینتیجگی برجام، مجددا بر طبل تکرار تجربه تلخ دیگری همچون برجام اینبار با FATF کوبیدند. مروری بر دولت سه ساله شهید رئیسی نشان داد که بدون برجام و بدون FATF نیز میتوان موفق بود و آمارهای اقتصادی بحرانی دولت برجامی دوازدهم را بهبود داد.